QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

Componente de securitate la stivuitoare

COMPONENTE DE SECURITATE LA STIVUITOARE


1. Componente de securitate prezentare

REVO GLOBAL
CONSTRUCT SRL Componente de securitate componente ce garanteaza functionarea stivuitorului in conditii de siguranta pe toata perioada de utilizare prevazuta in documentatia tehnica a acestuia.

Componentele de securitate ce se folosesc, dupa caz, la stivuitoare sunt urmatoarele:

-Limitatoare de sfarsit de cursa
-Intreruptoare de sfarsit de cursa (de avarie)

-Limitatoare de sarcina

-Limitatoare de viteza

-Dispozitive de retinere a fluidului din cilindri

-Paracazatoare

-Tampoane si opritoare

-Piese de reazem si curatitoare de sina

-Contacte electrice de siguranta


2. Definirea si descrierea componentelor de securitate

Limitator de sfarsit de cursa componenta de securitate destinata sa intrerupa automat actionarea mecanismelor stivuitorului cand partile sale in miscare depasesc pozitiile limita de lucru stabilite, permitand actionarea mecanismelor in sens invers celui in care s-a limitat miscarea respectiva.


Intreruptor de sfarsit de cursa (de avarie) componenta de securitate destinata sa declanseze oprierea de urgenta cand partile in miscare depasesc pozitiile extreme de lucru stabilite; actioneaza la defectarea limitatorului de cursa.


Limitator de sarcina componenta de securitate destinata sa intrerupa automat actionarea mecanismului de ridicare in cazul depasirii sarcinii nominale, permitand actionarea mecanismului in sensul coborarii sarcinii.

Limitator de viteza componenta de securitate care la depasirea unei viteze stabilite actioneaza paracazatoarele si comanda oprirea cabinei.

Dispozitiv de oprire progresiva componenta de securitate cu rol de limitator de viteza care reduce progresiv viteza de deplasare odata cu apropierea organelor/partilor in miscare de limitele extreme ale curselor.

Cu rol de limitator de viteza la coborare, in cazul actionarilor hidraulice, se folosesc supape hidraulice (drossele), care regleaza debitul de ulei la coborarea sarcinii, permitandu-se astfel reglarea vitezei de coborare in limitale prescrise (max. 30m/min).


Dispozitiv de retinere a fluidului din cilindri componenta de securitate destinata retinerii fluidului in cilindri la scaderea brusca a presiunii.

Paracazator componenta de securitate destinata sa opreasca si sa mentina oprita pe glisiere cabina in cazul depasirii vitezei stabilite.


Tampon componenta de securitate destinata amortizarii socurilor la lovire.

REVO GLOBAL
CONSTRUCT SRL

Opritor componenta de securitate destinata limitarii deplasarii peste pozitiile limita de lucru stabilite.

Piesa de reazem - componenta de securitate destinata evitarii socurilor provenite din spargerea accidentala a rotilor de rulare sau a ruperii axelor acestora, precum si impotriva deraierii.


Curatitor de sina - componenta de securitate destinata indepartarii de pe calea de rulare a obstacolelor sau obiectelor care s-ar putea gasi pe aceasta.
Contact electric de siguranta - componenta de securitate destinata sa intrerupa automat in situatii de urgenta, total sau partial, miscarile si comenzile instalatiei.

Pe langa componentele de securitate, stivuitoarele mai sunt dotate cu o serie de dispozitive de protectie si de siguranta, cum ar fi:

Intreruptor de securitate (scaun sau pedala) intreruptor dispus astfel incat sa intrerupa curentul motorului de tractiune (si eventual sa aplice frana) in momentul in care manevrantul inceteaza sa actioneze acest intreruptor; la stivuitoarele cu manevrant purtat, intreruptor poate fi si scaunul sau o pedala, iar la stivuitorul cu manevrant pieton, timona.

Contact de siguranta usa cabina intreruptor dispus astfel incat sa intrerupa alimentarea instalatiei in situatia in care usa este deschisa sau nu este inchisa corespunzator; se intalneste in cazul translatoarelor stivuitoare.

Blocare de securitate dispozitiv destinat sa imobilizeze stivuitorul, fiind comandat printr-o cheie de contact sau printr-un alt mijloc pe care manevrantul il activeaza la parasirea caruciorului.

Buton oprire de urgenta dispozitiv ce debranseaza in situatii de urgenta toate miscarile si comenzile instalatiei cu exceptia indicatorilor de siguranta.

Diagrama de sarcina tablita zincografiata ce indica sarcina ce poate fi ridicata de catre stivuitor in functie de raportul dintre cele trei marimi fizice: masa sarcinii de ridicat, centrul de sarcina si inaltimea de ridicat; asigura impotriva supraincarcarii precum si impotriva pierderii stabilitatii stivuitorului.

Spatar vertical al sarcinii ecran vertical, montat in general la placa portfurca, pentru a preveni caderea inspre manevrant a sarcinii transportate.

Siguranta bratului de furca element ce asigura impotriva deplasarii furcii in timpul manevrarii sarcinii.

Panou de protective element ce asigura impotriva atingerii accidentale a partilor instalatiei aflate sub tensiune; se intalneste in cazul translatoarelor stivuitoare.

Gard de protectie cu usa de acces la coridorul de lucru element ce asigura impotriva accesului persoanelor neautorizate in zona de lucru a translatorului stivuitor.Dispozitive de semnalizare si avertizare

In conformitate cu prevederile Prescriptiilor Tehnice ISCIR, stivuitorul trebuie sa fie prevazuta cu mijloace de semnalizare (cadrane, LED-uri etc.) si indicatii a caror cunoastere este necesara pentru functionarea in securitate. De la locul sau de comanda stivuitoristul trebuie sa perceapa semnalele indicatoarelor sus mentionate si sa se poata asigura de absenta persoanelor expuse in zonele periculoase. Orice punere in functiune trebuie sa fie precedata de un semnal de avertizare sonor si/sau vizual.

REVO GLOBAL
CONSTRUCT SRL Stivuitorul trebuie sa fie prevazut cu mijloace de semnalizare-avertizare pentru a garanta sanatatea si securitatea persoanelor expuse.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }