QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

CARNEA

Carnea refrigerata, la atingerea cu mana nu se lipeste de degete si da senzatie de rece.
Aspectul carnii congelate este de bloc compact, acoperit cu un strat subtire de cristale fine de gheata.
Culoarea carnii proaspat zvantata si refrigerata variaza in functie de specie, varsta si starea de ingrasare a animalului de la roz la rosu. In general carnea animalelor adulte are culoare rosie iar a celor tinere culoare roz. La carnea congelata, prin apasarea cu degetul sau cu cutitul cald, locul capata o culoare rosie-vie (intensa)
Consistenta (elasticitatea) se apeciaza prin apasarea cu degetul a suprafetei carnii, urmele ce se fomeaza revenind imediat. Consistenta carnii variaza in raport cu varsta animalelor si cu starea de ingrasare. Astfel carnea animalelor adulte este mai consistenta decat a celor tinere din cauza ca are un continut de apa mai mic.Carnea congelata este tare; prin lovire cu obiecte tari produce un sunet clar. Carnea decongelata este foarte putin elastica; urmele formate prin apasare cu degetul revenind greu si incomplet.
Mirosul se apreciaza direct prin mirosirea suprafetei si a sectiunii proaspete, acordandu-se atentie in special tesuturilor profunde din imediata apropiere a oaselor.
Mirosul carnii proaspat zvantate si refrigerate este placut, caracteristic speciei datorita compusilor sai volatili.
Carnea congelata nu are miros iar cea decongelata prezinata ca si carnea proaspata caracteristicile speciei.
Verificarea calitatii organoleptice se poate face si prin frigerea intr-o tava fara garsime; mirosul si gustul carnii fripte trebuie sa fie placut, caracteristic.Conditii de depozitare si pastrare
Carnea calda se pastreaza pana la zvantare in locuri curate si aerisite.
Carnea zvantata si refrigerate se pastreaza in spatii racite, la temperatura de 0s . +4sC si umiditatea relativa a aerului de maxim 85%.
Carnea congelata se pastreza in spatii frigorifice la temperatura de -12sC , avandu-se in vedere sa se asigire mentinerea temperaturii carnii in profunzime ( la os ).
Depozitarea carcaselor decarne refrigerata se face prin agatarea in carlige, avandu-se in vedere sa nu se atinga intre ele sau de pereti si sa se asigure spatii libere de 3-5 cm pentru circulatia aerului.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }