QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

Antonio Vivaldi

Aceasta era o descriere alegorica a victoriei venezienilor (Crestini)asupra turcilor (Barbari) din august 1716. La sfarsitul lui 1717 se muta in Mantua pentru 2 ani pentru a ocupa locul de maestru de camera la curtea lui Landgrave Phils van Hessen-Darmstadt.Datoria sa acolo era de a procura opere si muzica de concert.

Opera sa „Armida” deja fusese jucata mai devreme in Mantua si in 1719 „Teuzzone” si „Tito Manlio” au urmat.Pe una dintre ele erau cuvintele „muzica de Vivaldi ,creata in 5 zile”.Mai departe in 1720 „La Condude o siano Li veri amici” a fost jucata.In 1720 Vivaldi se intoarce in Venetia unde a expus noi opere scrise de el in teatrul Sant Angelo.
In Mantua face cunostinta cu cantareata Anna Giraud(or Giro)iar aceasta se muta la el.Vivaldi sustinea ca aceasta nu eramai mult de o intretinatoare si o buna amica,la fel ca sora Anei , Paolina care de asemenea locuia acolo.

A scris de asemenea piese pentru conducatori straini ca regele francez Louis XV serenada- „La Sena festeggiante”(Festival pe Sena),de exemplu.Aceasta opera nu poate fi datata precis dar sigur a fost scrisa dupa 1720.In ciuda faptului ca alocuit si in Roma si in alte orase ,Vivaldi a ramas in serviciul Ospedale della Pietà care l-a nominat ca Maestru al concertului.I se cerea numai sa trimita 2 concerte pe luna spre Venetia (costurile de transport erau in costul clientilor)pentru care el primea cate un „ducat”pe concert.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }