QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate desen

Jean-Francois Millet si Scoala de la Barbizon
Jean-Francois Millet si Scoala de la Barbizon
Viata: 4 octombrie 1814-20 ianuarie 1875
Curent: Realism

Lucrari reprezentative: "Culegatoarele de spice " - 1857, "Taranca hranindu-si copiii " - 1860, "Pastorita torcand in Overnie " - 1868-1869, "Stejari la Apremont " - 1855 (Theodore Rousseau)
Muzee: Muzeul Orsay - Paris; Louvre - Paris

Barbizon este o mica localitate intr-o frumoasa padure, la sud de Paris. La jumatatea secolului al XIX-lea, insa, este si locul in care pot fi gasiti mai toti pictorii reprezentativi ai epocii. "Barbosii barbizonieni " iubesc natura cu patima iar pictura lor oglindeste aceasta pasiune. Theodore Rousseau, unul din pictorii care au adus faima micii localitati, spunea: "Adevaratul program este sentimentul personal, cu alte cuvinte libertatea exprimarii sentimentelor ".

Barbizonul a avut o importanta remarcabila in formarea artistica a pictorilor nostri, Grigorescu si Andreescu, care, la randul lor, au imbogatit tezaurul picturii barbizoniene.


loading...Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }