QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente desen

Jean-Francois Millet si Scoala de la BarbizonJean-Francois Millet si Scoala de la Barbizon
Viata: 4 octombrie 1814-20 ianuarie 1875
Curent: Realism

Lucrari reprezentative: "Culegatoarele de spice " - 1857, "Taranca hranindu-si copiii " - 1860, "Pastorita torcand in Overnie " - 1868-1869, "Stejari la Apremont " - 1855 (Theodore Rousseau)
Muzee: Muzeul Orsay - Paris; Louvre - Paris

Barbizon este o mica localitate intr-o frumoasa padure, la sud de Paris. La jumatatea secolului al XIX-lea, insa, este si locul in care pot fi gasiti mai toti pictorii reprezentativi ai epocii. "Barbosii barbizonieni " iubesc natura cu patima iar pictura lor oglindeste aceasta pasiune. Theodore Rousseau, unul din pictorii care au adus faima micii localitati, spunea: "Adevaratul program este sentimentul personal, cu alte cuvinte libertatea exprimarii sentimentelor ".Barbizonul a avut o importanta remarcabila in formarea artistica a pictorilor nostri, Grigorescu si Andreescu, care, la randul lor, au imbogatit tezaurul picturii barbizoniene.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }