QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente desen

Auguste RenoirAuguste Renoir
Viata: 25 februarie 1841-2 decembrie 1919
Curent: Impresionism

Lucrari reprezentative: "Loja " - 1874, "Moulin de la Galette " - 1876, "Umbrelele " - 1881, "Marile baigneuze " - 1887
Muzee: Muzeul Orsay - Paris; Courtauld Institute Galleries - Londra; National Gallery - Londra; Museum of Fine Arts - Boston; Muzeul Puskin - MoscovaPrin excelenta pictor al culorii, Auguste Renoir a reprezentat pentru impresionism ceea ce Rubens a insemnat pentru pictura baroca. Pictorul francez a fost unul din cei mai importanti reprezentanti ai impresionismului, dar, spre finalul vietii, a redescoperit finetea desenului si frumusetea liniei, o legatura directa cu opera a doi ilustri inaintasi - Rafael si Ingres. Renoir ne-a lasat o opera durabila, proaspata, in pofida trecerii anilor.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }