QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Circuit cu intrerupatorCircuit cu intrerupator

Utilizand un intrerupator electric intr-un circuit simplu,avem nevoie de un intrerupator simplu (intrerupator de veioza sau de perete, de exemplu). Vom curent circuitul de mai jos:

Construind circuitul format dintr-o baterie, un intrerupator si un bec, precum in figura de mai sus. Acest circuit este cu atat mai impresionant cu cat firele conductoare sunt mai lungi, intrucat se poate vedea faptul ca intrerupatorul poate controla curentul din circuit, curent de marimea circuitului.Masuram tensiunea la bornele bateriei, la bornele intrerupatorului (intre cele doua suruburi). Masuram tensiunea si la bornele becului, in ambele pozitii ale intrerupatorului. Cand intrerupatorul este dezactivat (becul este stins), spunem ca acesta este deschis. La fel ca in exemplele precedente, orice intrerupere a circuitului, curent de locatie, duce la intreruperea curentului prin intreg circuitul. Rezultatul este, evident, stingerea becului.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }