QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate chimie

Viata si activitatea lui Mihail Lomanosov

Sase ani mai tirziu drept rasplata pentru succesele sale remarcabile, Mihail Lomanosov a fost trimis in Germania, ca sa studieze mineritul si chimia.

Trec ani de munca incordata pe fagasul stiintei, si iatal pe Lomanosov unul din cei mai mari invatati.
E greu de inchipuit, cum de un singur om a putut sa faca asa de mult in domeniul stiintei, in literatura si in arta. Un istoric francez credea ca in Rusia sin doi Mihail Lomanosov unul invatat si chimist iar celalat scriitor.
Dar si poetul si chimistul era de unul singur Mihail Lomanosov. Ba el mai era inca fizician si pictor, geograf si istoric, promotor al culturii si un om de stat.Experientele in domeniul fizicii si chimiei, pe care Lomanosov le facea in laboratorul sau, se diosebiau pintr-o mare precizie.

Odata el a facut urmatoarea experienta: A cintarit un vas inchis ermetic si cu bucatele mici de pulm, la incalzit pina la rosu, bucatele de plumb sau acoperit cu un sloi alb, dar cinterind din nou vasul el a observat ca acesta nu sia schimbat greutatea, aici si sau descoperit legile de baza a naturii.
Numai aceasta singura descoperire ar fi fost de ajuns pentru al considera pe Lomanosov un mare savant.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }