QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate chimie

PILELE PRIMARE

Pila lui Plante era o baterie formata dintr-un plumb acid, folosita de astfel si astazi. Aceasta consta din trei sau sase pile legate in serie si e folosita la automobile, camioane, avioane si alte vehicule. Avantajul ei este ca poate distribui mult curent electric la pornirea motorului. Totusi, se consuma repede. Electrolitul e format dintr-o solutie de acid sulfiric; electrodul negativ consta din plumb, iar cel pozitiv din dioxid de plumb. La functionare, electrodul negativ e disociat in electroni si ioni de plumb pozitivi. Electronii circula de-a lungul circuitului extern, iar ionii pozitivi de plumb se combina cu ionii de sulfat in electrolit pentru e forma sulfat de plumb. Cand electronii reintra in pila la electrodul pozitiv de dioxid de plumb, o alta reactie chimica are loc. Dioxidul de plumb se combina cu ionii de hidrogen in electrolit si cu electronii reintorsi formand apa, eliberand ionii de plumb in electrolit pentru a forma sulfatul de plumb suplimentar.
Un acumulator de acid de plumb se consuma in timp ce acidul sulfuric e transformat in apa si electrozii sunt convertiti in sulfat de plumb. Cand bateria e reincarcata, reactiile chimice anterioare sunt reversate pana cand bateria e adusa la starea initiala. O astfel de baterie poate fi folosita cam patru ani si produce cca.2V pe pila. Recent, viata bateriei de acest fel s-a prelungit la 50-70 de ani si e folosita pentru aplicatii speciale.
Alta pila secundara folosita destul de des folosita este pila alcalina, inventata de americanul Thomas Edison in anii 1900.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }