QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente biologie

Tipuri planteTraiesc in locuri unde solul este sarac in substante nutritive, fiind nevoie sa supravietuiasca printr-o strategie unica in lumea plantelor: captereaza animale vii pe care le "consuma". Sunt grupate in 6 familii, care cuprind 450 de specii, putand fi gasite in toate partile lumii.
Unul din reprezentantii genului Nepenthes are un ulcior atat de mare, incat chiar si un sobolan sau o pasarea ar incapea in el.
Multe plante carnivore poseda o capcana cu arc, actionata de o excitatie electrica produsa in planta.
Ulciorul lui Sarracenia in forma de trompeta poate avea un metru lungime.4) Ciupercile. Deoarece din ciuperci lipseste clorofila, substanta care ajuta plantele verzi sa-si produca singure hrana folosind energia luminii solare, ele nu se pot hrani singure. Se hranesc cu resturi de materie aflate in descompunere sau traiesc pe seama altor organisme vii.
Unele ciuperci au marime microscopica, altele sunt mari si aratoase. Trufa este o ciuperca comestibila folosita in gatit si constituie o delicatesa in multe parti ale lumii. Aspectul exterior al diferitelor specii de ciperci este foarte divers, de la ciupercile mari pana la mucegaiul de paine veche.
Ciupercile reprezinta o grupa deosebit de importanta a plantelor fiind ca pot provoca multe boli atat la plante cat si la animale. Cu ajutorul lor insa se pot vindeca si multe boli. Unul dintre cele mai cunoscute antibiotice, penicilina, se obtine din ciuperci.
Cei mai multi fungi se inmultesc producand celule mici numite spori care sunt purtati usor de vant pe cand altii se reproduc cu ajutorul hifelor care se unesc pentru a schimba materialul genetic. In conditii prielnice se produc corpuri roditoare care la randul lor elibereaza spori.
Algele sunt plante acvatice sau semiacvatice simple care se gasesc in multe lacuri, paraie si oceane, sau in conditii umede pe uscat. Impreuna cu animalele mici ele formeaza planctonul oceanelor si sunt sursa primara de hrana a pestilor. Unele sunt celule simple avand diametrul de aproximativ 0,01mm, altele sunt mari si complexe: unele alge marine pot atinge o lungime de 100m.

5) Algele sunt o asociatie relativ libera de organisme care sunt clasificate in functie de trasaturi, precum diferentele de pigmentatie si de compozitie a peretelui celular.
Exista aproximativ 20.000 de specii de alge care se intalnesc in aproape toate habitatele unde poate sa patrunda lumina. Ele cresc pe banchize (tolerand si izvoarele calde cu temperaturi de pana la 185*F) sau chiar in lacurile sarate.
Algele albastre-verzi se numesc astfel deoarece un pigment , ficocianina, mascheaza partial clorofila verde la majoritatea speciilor. Celulele acestor alge sunt de obicei mai mari si mai complexe decat celulele bacteriene , dar nu au niciodata flageli si adesea cresc in lanturi sau filamente lungi. Ele fotosintetiseaza pentru a extrage energie de la soare intre timp eliminand oxigen.
Celula algei albastre-verzi nu contine cloroplaste (organitele in care are loc fotosinteza) pigmentii fiind limitati la placi membranoase numite tilacoizi.
Deoarece fotosintetizeaza, algele albasrte-verzi nu secreta enzimele necesare descompunerii materialelor organice complexe precum bacteriile. Totusi, multe pot creste in conditii in care lumina este prea slaba pentru fotosinteza, absorbind substante organice simple din mediul inconjurator.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }