QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente biologie

Sistemul cardiovascularPlaca aterosclerotica
Colesterolul si grasimile au o inclinatie naturala catre peretii arteriali si adesea sunt chiar impinse celulele acestora. Pe masura ce cantitatea de grasime cereste, iau nastere depozitele de grasimi, care limiteaza deschiderea arteriala. Depozitele de grasime din artere sunt cunoscute sub numele de "ateroscleroza ", denumire folosita si pentru simpla intarire si ingustare a arterei.

Valvele arterelor /venelor
In vreme ce arterele se folosesc de dimensiunile mai mici ale venelor pentru a transporta sangele prin exercitarea presiunii, venele folosesc valve cu un singur sens, controlate de contractii ale muschilor.Vena antebranhiala intermediara
Aceasta vena colecteaza sangele din partea dorsala a degetului mare si din zona cotului.

Vena dorsala superficiala
Aceasta vena preia sangele din straturile de piele superficiale ale penisului.


Artera dorsala
Aceasta artera dreneaza partea dorsala a penisului.

Vena dorsala interna
Aceasta vena dreneaza suprafata dorsala profunda a penisului.

Canalul distal curbat
Canalul distal curbat este cea mai distal portiune a nefronului si are sarcina de a reabsorbi sodiul, apa si secretiile de potasiu.

Curba Henle
Curba Henle reprezinta zona inferioara extrema si zona mediana a nefronului. Sarcina sa este aceea de a reabsorbi apa, clorurile si sodiul.

Canalul proxim curbat
Canalul proxim curbat reprezinta extremitatea canalului tubular al nefronului. Sarcina sa este aceea de a reabsorbi glucoza, aminoacizii, a diferitilor ioni si a apei.

Arteriola eferenta
Arteriola eferenta transporta sange dinspre glomerul. Deoarece are un diametru mai mic decat arteriola aferenta, sangele intampina o oarecare rezistenta, ceea ce determina ramanerea unei cantitati de sange in glomerul, creandu-se astfel o presiune crescuta in cavitatea glomerulara.


Arteriola aferenta
Aceasta transporta sangele in glomerulii nefronului.

Tesutul interstitial
Tesutul interstitial inconjoara vasele de sange si se afla in legatura cu fiecare celula si vas al sistemului vascular si limfatic.

Artera geniculara
Acesta artera (cu ramurile sale - superioara si inferioara) vascularizeaza genunchiul si pielea din zona superioara si mediana a piciorului.

Artera Arcuate
Acesta artera vascularizeaza laba piciorului si degetele de la picioare.

Artera suprarenala
Glanda suprarenala este bogat vascularizata si este deservita de o artera numita artera suprarenala. Hormonii secretati de glanda suprarenala secreta, patrund rapid in sange prin intermediul venei suprarenale, de unde ei sunt transportati catre organele carora le sunt destinati. Aici hormonii isi exercita functia de reglatori ai proceselor de la nivel celular si molecular.
Capilarele (privire de ansamblu)
Arterele se divid extrem de mult, ajungandu-se astfel la un numar de mai mult de un miliard de capilare, care transporta sangele in tot organismul. Este mai usor de inteles motivul pentru care se ajunge la un asemenea numar daca ne gandim ca aceste mici vase de sange deservesc o suprafata de 1,000 square miles, suprafata in care au loc schimburile de gaze, reziduri si substante nutritive dintre sange si tesuturi. Sangele bogat oxigenat trece din arteriole (acestea sunt niste ramificatii de mai mici dimensiuni ale arterelor) in capilare. Presiunea din interiorul arterelor este de circa cinci ori mai mare decat cea din interiorul venelor. Acesta presiune este cea care forteaza sangele sa patrunda in capilare. Desi cantitatea de sange transportat

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }