QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

SIFILISUL


Incubatia dureaza in medie 21 de zile,diferentele in plus sau in minus depinzand de mai multi factori.Sancrul incepe cu o mica eroziune, care se transforma rapid intr-o ulceratie superficiala,nedureroasa.Este insotit de hipertrofia ganglionilor limfatici regionali,aparand de consis- tenta renitenta,izolati,nedurerosi,mobili.Infectia secundara a sancrului nu este rara si acest lucru poate provoca dureri.De obicei,sancrul se vindeca fara nici un tratament,dar se poate forma si o cicatrice,mai ales cand se produc suprainfectii secundare.
Reactiile serologice pentru sifilis sunt de obicei pozitive la 2-3 saptamani dupa aparitia leziunii primare;sunt mai ales semnificative titrurile crescande in timp deoarece o reactie serologica pozitiva pentru sifilis poate fi datorata unei infectii anterioare.


Diagnosticul diferential al sancrului sifilitic(sifilom primar)se face cu sancrul moale,herpesul genital,balanita eroziva circinata,ero - ziuni posttraumatice,neoplasm.Orice leziune a organelor genitale externe trebuie considerata ca o leziune posibila de sifilis primar.


SIFILISUL SECUNDAR reprezinta perioada de diseminare; apare la 7 - 10 saptamani dupa contactul infectant si la 2-3 saptamani de la aparitia sifilomului primar,o data cu trecerea treponemelor din ganglioni(unde numarul lor este foarte mare)in circulatie. Urmeaza o a doua"incubatie",pana la aparitia primelor leziuni cutanate,care survin dupa circa 45 de zile de la aparitia sifilomului si la 60-70 zile de la contactul infectant.
Se manifesta adesea prin tulbulari generale,cu febra si limfade- nopatie generalizata.Aproape orice tesut din organism poate fi,in mod trecator,prins si lezat;totusi,cele mai frecvente vor fi leziunile tegu - mentelor si mucoaselor.Leziunile de pe tegumente sunt elemente ma- culoase,papuloase,pustuloase sau foliculare nepruriginoase(sau com- binatii intre aceste tipuri),desi cea mai frecventa este eruptia maculo--papuloasa (rozeola sifilitica)sau sifilidele eritematoase.De obicei,ele- mentele eruptive,de pe tegumente sunt generalizate,dar mai vizibile pe flancuri;aparitia lor pe palme si pe talpi este suspecta de sifilis, deoarece aceste regiuni sunt mai putin atinse de alte eruptii.Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }