QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente biologie

Proteina
In mod obisnuit, lantul de proteine se rasuceste sub forma de spirala, sau helix. Ca si in cazul anterior, helixul este sprijinit de legaturi labile de hidrogen care se pot rupe usor datorita unor schimbari de temperatura sau aciditate, avand ca rezultat despiralarea moleculei. De obicei, proteina se coaguleaza si se spune ca a fost denaturata. De exemplu, albumina intr-un ou, cand este incalzita, devine o substanta solida alba. Unele proteine sunt denaturate de catre substante chimice sau radiatii nucleare.
Proteinele care au aceasta structura relativ simpla sunt cunoscute sub numele de proteine fibroase. Exista, totusi, si altele, in care structura secundara se rasuceste in mai multe forme complexe, dand nastere structurii tertiale. Astfel de proteine complexe sunt numite proteine globulare.


Aminoacizii de care avem nevoie sunt extrasi din alimente. Cu toate acestea, multi dintre ei se afla sub forma de proteine, care nu pot fi folosite sau absorbite de organismele noastre. Asadar, ele trebuie descompuse in aminoacizi.
Digestia proteinelor incepe in stomac. Acolo, enzima pepsina rupe unele legaturi peptidice, divizand proteinele in lanturi polipeptidice mai mici. Acest proces continua in intestinul subtire, unde doua enzime tripsina si erepsina, completeaza descompunereapolipeptidelor in aminoacizi.
Proteinele au mai multe roluri in organism.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }