QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

Louis Pasteur - Fermentatia, viata fara aer

Pasteur ishi da seama ca aceasta cauza este Oxigenul. ''E de ajuns sa se treaca un curent de aer atmosferic timp de o ora sau doua prin lichidul in care sunt insamantzatzi vibrionii, pentru ai distruge pe totzi shi a impiedica fermentatzia butirica''.

Descoperirea este revolutionara.Bacteriile butirice sunt primele fiinte cunoscute care ''traiesc si se inmultesc la nesfarsit, fara sa aiba nevoie de aer''.

Dar savantul nu poate renunta la universalitatea folosirii oxigenului de catre toate fiintele vii. Anaerobii pot trai fara oxigen din atmosfera, dar asta nu inseamna ca pot sa vietuiasca fara oxigen. Aerobioza si anaerobioza sunt comportamente oarecum relative. Orientandu-se si in aceasta directie biologica Pasteur (care nu stia, cum stim noi astazi, ca exista anaerobi facultativi).IN cazul fermentatziei, aerobioza ''complica'' fenomenul ''ori de cate ori exista viatza fara aer, exista shi fermentatzia propriu-zisa; oride cate ori exista fermentatzia propriu-zisa se poate constata existentza vietzii fara aer, chiar un cazul in care oxigenul liber intervine ca sa complice fenomenul ca I cazul fermentztziei alcoolice, datorita drojdiei in contzct cu aerul''.Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }