QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

Inima2Apoi se contracteaza si impinge sangele in vase de sange numite artere.
Prin intermediul valvelor, sangele ce tocmai a fost pompat din inima e impiedicat sa patrunda inapoi.. Valvele sunt elastice, au o forma de clapa si sunt fixate pe peretii interiori ai inimii.
Sangele ce se deplaseaza cu forta intr-o anumita directie exercita o presiune asupra valvelor, lipindu-le de pereti, astfel incat sa poata trece cu usurinta. Daca sangele incearca sa curga in directie inversa valvele se umfla si il opresc. Valvele imprima sangelui ce circula prin inima o anumita directie-asemenea unui rau-caci in lipsa lor, sangele ar iesi si apoi ar reintra in inima.

Pulsul
Cu fiecare bataie a inimii arterele se dilata datorita presiunii. Valurile de presiune sunt transmise de-a lungul tuturor arterelor. Fiecare dilatare sau puls este generat de o bataie a inimii. Pulsul arata cat de repede pompeaza inima si este exprimat in batai pe minut.
Considerat a fi una din marile descoperiri ale medicinii moderne, transplantul de inima poate reda viata celor cu boli de inima atat de grave incat orice speranta a fost abandonata. In timpul operatiei inima artificiala preia sarcina de pompare si oxigenare a sangelui, cat timp pacientul ramane fara inima. Acest aparat creaza conditile necesare operatilor pe cord deschis, in timp ce inma este golita si nu mai functioneaza.
La trei zile dupa un transplant de inima, conditia fizica a pacientului e testata pe o bicicleta pentru exercitii.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }