QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

HUSKYAspect general

Acest caine de marime medie este rapid, suplu si are o eleganta deosebita in miscare. Siberianul se distinge printr-un corp agil, urechi drepte, vigilente si o coada stufoasa, ca de vulpe. Mersul sau este lin, indiferent de distanta parcursa. Cainele se simte bine in hamuri, fiind foarte sigur pe el, iar performantele sale sunt evidente. Trage lejer, cu dexteritate, incarcaturi usoare, pe distante lungi.

Masculii sunt puternici, dar niciodata greoi. Femelele au o structura mai fina, dar de asemenea, puternica si, la fel ca si masculii, dau impresia ca forta si rapiditatea lor nu au limite. Husky Siberian isi utilizeaza cu masura resursele, economisind cu foarte mare chibzuinta energia.

Dimensiunea si greutatea

Inaltimea masurata la greaban
Masculi: 55 cm - 60 cm;
Femele: 50 cm - 55 cm.


Greutatea

Masculi: 20 kg - 27 kg;
Femele: 16 kg - 23 kg.

Inaltimea este proportionala cu greutatea, masuratorile de mai sus reprezentand extremele standardului. Nu sunt admise alte dimensiuni, orice abatere de la standard fiind penalizata. Vazuta din profil, lungimea corpului - masurata de la umar la crupa (pelvis) - este putin mai mare decat inaltimea corpului, masurata de la sol la greaban. De retinut: cel mai important aspect in ceea ce priveste inaltimea este ca lungimea picioarelor de la coate la sol sa fie putin mai mare decat distanta de la coate la greaban.


Comportament

Husky Siberianul este nobil si prietenos, insa in acelasi timp indraznet si alert. Nu are sub nici o forma calitatile unui caine de paza si aparare. Este ganditor si independent, cerinta vitala pentru un caine de sanie, care trebuie sa actioneze corect, fara urma de greseala, pentru a nu pune in pericol viata sa si a musherului. cainele matur este rezervat, are o atitudine demna, inteligenta si un caracter energic. Intotdeauna este dispus la munca sau la joaca, ceea ce i recomanda si ca un un bun caine de companie. Iubeste indeosebi copiii. Nu se simte bine singur, fiind un caine de haita; cel mai frumos cadou pentru un Husky este o pereche cu care sa se poata juca dupa bunul plac, dumneavoastra fiind astfel mult mai linistit. Nu este un gurmand, se multumeste cu putin. Este foarte important ca alimentatia sa fie corect aleasa, pentru a mentine cainele in forma, sanatos si cu un aspect corespunzator.


Capul

Fata trebuie sa aiba o expresie placuta, dulce, iar privirea sa fie agera, prietenoasa, interesata si, evident, poznasa. Craniul este de marime medie in raport cu corpul, rotunjit putin la crestet pana la nivelul liniei ochilor, punct de la care devine treptat conic, ingustandu-se spre trufa.Defecte: cap aspru, greoi, prea puternic, sau prea fin.


Urechile

Sunt de marime medie, paralele, de forma triunghiulara, pozitionate vertical. Bine imblanite, putin arcuite si putin rotunjite la varf, sunt purtate drept. Daca este cazul, atunci cand cainele se gaseste in miscare, urechile trebuie sa fie mobile.

Defecte: urechi prea mari in raport cu capul, dispuse prea departat, urechi moi si care nu sunt drepte.


Botul

Este de marime medie, bine proportionat, distanta de la varful nasului la stop trebuie sa fie egala cu distanta de la stop la occipital. Stopul este bine definit, fiind drept de la radacina nasului. Botul este conic, iar la varf nu este nici ascutit, nici patrat. Un bot prea scurt poate determina o muscatura gresita.

Defecte: bot prea ascutit sau necizelat, prea scurt sau prea lung.


Buzele

Pentru ca animalul sa poata supravietui la temperaturi foarte scazute, este absolut obligatoriu ca buzele acestuia sa aiba o inchidere perfecta. Abilitatea de a lucra cu gura inchisa ajuta la evitarea inghetarii organelor respiratorii. La cainii cu roba neagra, argintie si gri, buzele sunt de culoare neagra, bine pigmentate, iar la exemplarele brun - roscate sunt de culoare roscata.

Defecte: buze prea scurte, necizelate, prea lungi.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }