QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

Emil RacovitaSi-a dus la bun sfarsit misiunea intr-un mod exceptional, intorcandu-se cu o colectie de 1600 de specimene botanice si zoologice. Curand dupa intoarcerea sa, a publicat o lucrare cuprinzatoare despre cetacei. El este cunoscut ca fiind unul dintre initiatorii cercetarilor etnologice.

Pe data de 1 Noiembrie 1900, cum Henri de Lacaze-Duthiers se hotarase sa-si gaseasca o persoana care sa-i urmeze in activitate, Emil Racovita a fost numit director asistent al laboratorului de oceanologie "Arago " din Banyuls-sur-Mer, care fusese fondat cu douazeci de ani in urma de profesorul sau. In 1901 Racovita devine director al revistei "Arhive de Zoologie experimentala si generala ", o alta creatie a eruditului om de stiinta.Urmand descoperirii unei noi specii de crustacei de pestera in faimoasa Cueva del Drach pe insula Mojorca, pe care o vizitase in August 1904, Racovita a renuntat la studiile sale legate de oceanografie si s-a devotat in intregime studiilor sale biologice privind universul subteran. In 1907 el a publicat "Essai sur les problemes biospeologiques ", care este considerata a fi certificatul de nastere al biospeologiei (biologia pesterilor) ca stiinta independenta. La aceasi data, el a demarat un program international de cercetare numit "Biospeologica " (cu scop initial de a colecta si documenta monstre din fauna pesterilor). Aceasta activitate care era initial desfasurata doar de el a luat un caracter oficial in 1920 cand Racovita s-a oferit sa faca parte din organizatia universitatii Romane din Cluj, intorcandu-se in patria sa si fondand in capitala Transilvaniei primul Institut Speologic din lume.

Rezultatele programului sau biospeologic sunt exceptionale: 1200 de pesteri explorate in Europa si Africa O colectie incluzand 50.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }