QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate astronomie

Lumina si culoareLumina a reprezentat din cele mai vechi timpuri o temelie a societatii umane, oamenii incercand de fiecare data sa se bucure cat mai mult de ea, iar mai tarziu chiar sa o imite.

“Sa se faca lumina” spunea un vechi citat biblic definind importanta vitala a luminii. Din aceasta cauza lumina a fost mereu asociata cu divinitatea, in antichitate, unele popoare rugandu-se chiar la fiecare apus de soare ca astrul suprem sa rasara din nou in zori.
Astazi in pragul celui de al treilea mileniu, omul a reusit sa desluseasca o mare parte din misterele optice, datorita unor savanti ‘luminosi’ precum americanul Thomas Edison si fizicianul francez Armand Hippolyte Louis Fizeau care in 1970 a masurat velocitatea exacta a luminii albe prin vid (299.792.458 m s). De asemenea el a determinat ca prin aer aceasta viteza este cu 3% mai inceata, prin apa cu 25% mai lenta, iar prin sticla cu 33% mai putin rapida.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }