QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate asistenta sociala

Contract de interventie - asistenta sociala

CONTRACT DE INTERVENTIE - ASISTENTA SOCIALAIncheiat intre

Asistentul social__________ ______ ____ _____din cadrul institutiei _____ _______ ______ _________si_____ _______ ______ ______________  in calitate de beneficiar al serviciului de asistenta sociala:
I. Obiective


II. Obligatiile partilor

Asistentul social


Beneficiarul


III.Durata contractului


IV.Eu__________ ______ ____ ___am luat la cunostinta ca acest contract se incheie pe o perioada determinata de timp si ca nerespectarea cu buna stiinta a responsabilitatilor asumate determina incetarea interventiei din partea asistentului social.


V.Data intocmiriiSemnatura beneficiar Semnatura asistent socialGhid pentru utilizarea

Contractului de interventie


Contractul de interventie este un instrument care se individualizeaza pentru fiecare caz in parte in functie de specificul acestuia si de continutul planului de interventie pentru familie sau a planului de permanenta pentru copil. Utilizarea contractului in relatia cu clientul are rolul de a determina responsabilizarea acestuia si implicarea in interventie ca parte activa. De asemenea, forma scrisa a termenilor de colaborare dintre asistentul social si client are rolul de a constientiza clientul cu privire la demersul de rezolvare a cazului si la propriile responsabilitati in cadrul acestui proces. Nerespectarea ulterioara a termenilor contractului pot argumenta decizii ale asistentului social cu privire la cazul respectiv (intreruperea sprijinului financiar, prelungirea perioadei de interventie, reevaluarea situatiei problematice, etc.).


Obiective - Se inregistreaza obiectivele stabilite de asistentul social in cadrul planului de interventie sau a planului de permanenta (daca este situatia unui caz-copil, dar contractul se realizeaza cu unul dintre parinti sau alti ocrotitori).

Ex: pentru instrumentarea unui caz de prevenire a institutionalizarii, obiectivele pot fi: mentinerea unitatii familiale, identificarea unui loc de munca pentru tata, reintegrarea scolara a copiilor.


Obligatiile partilor - Se prezinta clar si succint responsabilitatile stabilite de comun acord pentru ambele pariti implicate in rezolvarea cazului: asistentul social si beneficiarul serviciilor sociale. Actiunile specificate ca obligatii trebuie sa fie cuantificabile si usor de evaluat.
Ex: Obligatiile asistentului social:

Sa asigure plata chiriei in cuantum de . . pe o perioada de trei luni;

Sa asigure familiei alimente in valoare de . pe o perioada de trei luni;

Sa ofere consiliere membrilor familiei;

Sa ofere informatii si sprijin in obtinerea drepturilor legale;

Sa efectueze vizite periodice;

Sa medieze situatii conflictuale, etc.


Ex: Obligatiile beneficiarului:

Sa permita asistentului social sa faca vizite la domiciliu sau;

Sa nu consume excesiv bauturi alcoolice;

Sa respecte intalnirile stabilite cu asistentul social sau alti profesionisti;

Sa informeze asistentul social in legatura cu schimbarile survenite in situatia sa familiala, sociala sau profesionala;

Sa foloseasca sprijinul material primit in scopul atingerii obiectivelor;

Sa se intereseze saptamanal de situatia scolara a copilului sau;

Sa caute si sa ocupe un loc de munca conform calificarii si abilitatilor sale;

Sa-si inscrie copilul la medicul de familie si sa coopereze cu acesta

Pana la data de . ..sa-si varuiasca locuinta, etc.


Durata contractului - Se inregistreaza perioada estimata a fi necesara pentru implementarea planului de interventie si in care pot fi indeplinite realist si eficient obiectivele stabilite.


Data intocmirii - Se inregistreaza data la care se semneaza contractul de catre ambele parti (asistentul social si beneficiar).

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }