QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate alimentatie

Lichior de gutuiLICHIOR DE GUTUI


Ingrediente


1 kg gutui, 1 l apa, alcool, zahar, scortisoara, cuisoare.

Mod de preparare


Gutuile se vor pastra 3-4 saptamani dupa cules pe un dulap in bucatarie, ca sa se maturizeze, ingalbenindu-se si dezvoltandu-si aroma. Gutuile bine spalate de puful de pe ele (cu peria de plastic), necuratate de coaja si de seminte, se taie bucati si se fierb in apa cat sa le cuprinda bine, pana cand se moaie (ca pentru peltea). Apoi se scurge apa si in ea se fierb scortisoara si cuisoarele 10 minute, apoi, zeama se filtreaza prin tifon cu un strat de vata deasupra (asezat pe o strecuratoare). Se cantareste, apoi, lichidul scurs si, cand este rece, se amesteca 2 parti zeama cu o parte alcool de 90 grade, adaugind 300-500 g zahar pentru fiecare litru de lichid (zeama de gutui plus alcool) si vanilie. Se pune la sticle, se astupa ermetic si dupa 3-4 saptamani se poate consuma.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }