QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate alimentatie

Dulceata de coacaze rosii sau albeDULCEATA DE COACAZE ROSII SAU ALBE


Ingrediente


1 kg zahar,1 kg coacaze rosii, 30-50 ml zeama de lamaie, 1/2 l apa. 
Mod de preparare


Dulceata se face din coacaze rosii, sau albe cu boabele mai mari, care au numai 1-2 seminte. Coacazele contin o mare cantitate de pectina (care incheaga siropul), de aceea la 1 kg zahar se pun numai coacazele care rezulta dintr-un kg cantarit, dupa ce boabele s-au desprins de pe ciorchini, fara sa se scoata samburii. Samburii se scot cu o scobitoare sau cu o sarma subtire inoxidabila, indoita ca un ac de par. Siropul se leaga exact ca pentru dulceata de struguri si se fierbe la fel, fara sa se lege prea mult. Siropul se leaga exact ca pentru dulceata de struguri si se fierbe la fel, fara sa se lege prea mult. Siropul va fi in cantitate mare, dar cand se va raci, se va gelifica, formand o masa gelatinoasa impreuna cu fructele, cu gust acrisor. 


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }