QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate administratie

Darea in folosinta gratuitaDarea in folosinta gratuita


La fel ca si concesonarea, administrarea, si inchirierea bunurilor proprietate publica, darea in folosinta gratuita a acestora este de competenta Guvernului, ori dupa caz, a consililor judetene, municipael, orasenesti si comunale , prin hotarare.

Textul constitutional este reglemntat de art.17 din Legea nr.213/1998 privnd proprietatea publica si regimul juridic al acesteia si de art.126 din Legea nr.215/2006 privind administratia publica locala.Avand in vedere caracterul novator al actului care-i confera acestuia si forta juridica superioara, consideram ca regulile privind transmiterea in folosinta gratuita a bunurilor proprietate publica rezutta din art.126 al Legii administratiei publice locale nr.215/2006, astfel:

  • prin hotarare pot fi transmise in folosinta gratuita bunuri mobile sau imobile proprietate publica;
  • folosinta gratuita se transmite pe termen limitat, stipulat in mod expres in hotarare;
  • titularul dreptului de folosinta gratuita poate fi dupa caz, o persoana juridica fara scop lucrativ, care desfasoara activitate de binefacere sau de utilitate publica ori un serviciu public.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }