QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.



AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate administratie

Contencios administrativ - test grila





Contencios administrativ - test grila


Care este scopul controlului activitatii organelor administratiei publice?




a.

administratia publica reprezinta o activitate umana organizata in scopul realizarii valorilor interesului general al comunitatii si se supune unor multiple forme de control

b.

scopul controlului administrativ este sa fie supus controlului instantei de judecata

c.

scopul controlului administrativ este de a verifica modul realizarii valorilor interesului general al colectivitatii

d.

scopul controlului administrativ este acela de a realizeaza un control intern

ANS: C

2. Ce reprezinta administratia publica?

a.

administratia publica reprezinta o activitate umana organizata in scopul realizarii valorilor interesului general al comunitatii si se supune unor multiple forme de control

b.

administratia publica reprezinta o activitate normala organizata in scopul realizarii valorilor interesului general al comunitatii si se supune unor multiple forme de control

c.

administratia publica reprezinta o activitate umana organizata in scopul realizarii valorilor interesului central al comunitatii si nu se supune unor multiple forme de control

d.

administratia publica reprezinta o activitate umana organizata in scopul realizarii valorilor interesului central al comunitatii si se supune unor multiple forme de control

ANS: A

3. Poate fi supus controlului intern activitatea organelor administratiei publice?

a.

daca legea prevede

b.

nu poate fi supusa controlului

c.

ctivitatea organelor administratiei publice este supusa controlului intern din cadrul sistemului administratiei publice

d.

administratia publica este supusa controlului instantei de judecata

ANS: C

4. Cum se realizeaza controlul in sistemul administratiei publice ?

a.

controlul administratiei publice se realizeaza in mod organizat sub forma de autocontrol, control ierarhic si controlul de tutela

b.

controlul administratiei publice se realizeaza in mod organizat sub forma de autocontro

c.

controlul administratiei publice se realizeaza in mod organizat sub forma de control ierarhic

d.

ontrolul administratiei publice se realizeaza in mod organizat sub forma de control de tutela

ANS: A

5. Se poate realiza controlul de legalitate asupra actelor emise de organele din administratia publica? Daca da, de catre cine ?

a.

Nu se poate realiza

b.

Da. Controlul de legalitate asupra actelor emise de organele din administratia publica se poate realiza de instanta judecatoreasca

c.

se realizeaza numai un control intern

d.

controlul actelor emise de organele administratiei publice se realizeaza de Curtea Constitutionala

ANS: B

6. Care sunt formele de control exercitate asupra activitatii organelor din sistemul administratiei publice?

a.

controlul legislativ sau politic

b.

controlul executiv sau administrativ

c.

controlul legislativ sau politic si controlul executiv sau administrativ, controlul judecatoresc

d.

controlul legislativ si controlul judecatoresc

ANS: C

7. Ce reprezinta controlul jurisdictional?

a.

se realizeaza cu ocazia si in cadrul solutionarii unui litigiu in care se pune problema egalitatii unui act administrativ, emis sau adoptat in cadrul activitatii organelor administratiei publice

b.

se realizeaza cu ocazia si in cadrul solutionarii unui litigiu in care se pune problema nelegalitatii unui act administrativ, emis sau adoptat in cadrul activitatii organelor administratiei publice

c.

se realizeaza cu ocazia si in cadrul solutionarii unui litigiu in care se pune problema nelegalitatii unui act administrativ, reemis sau adoptat in cadrul activitatii organelor administratiei publice

d.

se realizeaza cu ocazia solutionarii unei contestatii pe cale administrativa privind verificarea legalitatii unui act administrativ, emis sau adoptat in cadrul activitatii organelor administratiei publice

ANS: D

8. Ce reprezinta controlul nejurisdictional?

a.

este exercitat in afara oricarui litigiu, ca o atributie curenta realizata din oficiu sau la sesizare

b.

nu este exercitat in afara oricarui litigiu, si are o atributie curenta realizata din oficiu sau la sesizare

c.

are o atributie curenta realizata din oficiu sau la sesizare

d.

se realizeaza cu ocazia si in cadrul solutionarii unui litigiu in care se pune problema ilegalitatii unui act administrativ, emis sau adoptat in cadrul activitatii organelor administratiei publice

ANS: A

9. Cum se realizeaza controlul administrativ intern?

a.

controlul administrativ intern este realizat de cineva din afara la sesizarea cuiva din interiorul autoritatii publice controlate

b.

controlul administrativ intern este realizat de puterea legislativa, de organele de control din cadrul sistemului administratiei publice, dar si de catre organele din afara sistemului administratiei publice

c.

controlul administrativ intern se realizeaza de catre structuri sau functionari din interiorul autoritatii publice a carei activitate este verificata, dar se poate realiza si din oficiu la initiativa conducerii ierarhice sau la sesizarea oricui

d.

controlul administrativ intern se realizeaza de catre instanta de judecata

ANS: C

10. Ce caracter are controlul administrativ intern? Ce vizeaza el?

a.

controlul administrativ intern are un caracter permanent si vizeaza intreaga activitate si toate componentele organelor administratiei publice

b.

controlul administrativ intern are un caracter temporar si se realizeaza asupra unor sectoare din administratia publica

c.

controlul administrativ intern are un caracter inopinant si vizeaza actele Guvernului

d.

controlul administrativ intern are un caracter de generalitate si vizeaza Parlamentul

ANS: A

11. In ce consta controlul extern specializat?

a.

este exercitat din afara autoritatii publice verificate

b.

este exercitat din afara autoritatii publice verificate si din afara sistemului din care face parte autoritatea publica verificata

c.

se realizeaza de organe din afara sistemului

d.

se realizeaza de Curtea de Conturi

ANS: B

12. In ce consta controlul ierarhic posterior?

a.

este acea forma de control care intervine dupa ce activitatea organului sau functionarului subordonat

b.

este acea forma de control care intervine dupa ce activitatea organului s-a realizat, fiind un control ierarhic

c.

este acea forma de control care intervine din afara sistemului , dupa 5 ani

d.

este acea forma de control care intervine dupa ce activitatea organului sau functionarului subordonat s-a realizat, fiind un control ierarhic care stimuleaza initiativa celui controlat

ANS: D

13. Cine realizeaza controlul de tutela administrativa?

a.

controlul de tutela administrativa se realizeaza de catre Prefectii judetelor potrivit Legii nr. 340/2004 si potrivit Legii 554/2004

b.

controlul de tutela administrativa se realizeaza de catre Prefectii judetelor potrivit Legii nr. 340/2004 si potrivit Legii 554/2004 si de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici

c.

controlul de tutela administrativa se realizeaza de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici

d.

controlul de tutela administrativa se realizeaza de organele din cadrul Primariei conform Legii nr. 215/2001

ANS: A

14. Care sunt caracteristicile controlului parlamentar exercitat asupra administratiei publice?

a.

controlului parlamentar se exercita asupra tuturor autoritatilor publice , cuprinde intreaga activitate executiv administrativa a acestor autoritati, este un control complet de legalitate si de oportunitate

b.

controlului parlamentar se exercita asupra tuturor autoritatilor publice, un control complet de legalitate si de oportunitate, fiind exercitat de regula ulterior realizarii activitatii vizate nefiind un control exclusiv

c.

controlului parlamentar se exercita asupra tuturor autoritatilor publice , cuprinde intreaga activitate executiv administrativa a acestor autoritati

d.

controlului parlamentar se exercita asupra tuturor autoritatilor publice , cuprinde intreaga activitate executiv administrativa a acestor autoritati, este un control complet de legalitate si de oportunitate, fiind exercitat de regula ulterior realizarii activitatii vizate nefiind un control exclusiv

ANS: D

15. Avocatul poporului emite acte care pot fi supuse controlului? Daca da, de catre cine?

a.

Avocatul poporului nu emite acte, doar verifica sesizari

b.

Avocatul poporului emite recomandari care nu pot fi supuse controlului parlamentar si nici controlului judecatoresc

c.

Avocatul poporului emite recomandari care sunt controlate de instanta de judecata

d.

Avocatul poporului emite ordine si dispozitii nesupuse controlului

ANS: B

16. Controlul judecatoresc are ca obiect legalitatea, oportunitatea, anterioritatea, superioritatea, subordonarea organelor administrative?

a.

Controlul judecatoresc are ca obiect numai legalitatea actelor emise de organele administrative

b.

Controlul judecatoresc are ca obiect anterioritatea si superioritatea actelor emise de organele administrative

c.

Controlul judecatoresc are ca obiect oportunitatea actelor administrative

d.

Controlul judecatoresc are ca obiect subordonarea  organelor administrative

ANS: A

17. Care sunt caracteristicile generale ale controlului judecatoresc?

a.

se exercita asupra actelor si organelor administratiei publice fiind exclusiv

b.

se exercita numai asupra actelor administrative si asupra actelor asimilate acestora

c.

se exercita asupra tuturor autoritatilor administrative si vizeaza exclusiv legalitatea actelor administrative

d.

se exercita numai asupra actelor administrative si asupra actelor asimilate acestora, el se exercita asupra tuturor autoritatilor administrative si vizeaza exclusiv legalitatea actelor administrative

ANS: D

18. Asupra caror autoritati se exercita controlul judecatoresc?

a.

controlul judecatoresc se exercita asupra autoritatilor administrative, adica a actelor emise de organele guvernamentale, autonome, locale si asupra institutiilor de interes public in ce priveste legalitatea actelor emise de acestea

b.

controlul judecatoresc se exercita asupra autoritatilor administrative, adica a actelor emise de organele guvernamentale, autonome

c.

controlul judecatoresc se exercita asupra institutiilor de interes public in ce priveste legalitatea actelor emise de acestea

d.

controlul judecatoresc se exercita asupra Ministerului si Guvernului si priveste actele adoptate de acestia

ANS: A

19. Ce vizeaza controlul judecatoresc ?

a.

controlul judecatoresc vizeaza oportunitatea sau eficienta actelor administrative

b.

controlul judecatoresc vizeaza exclusiv legalitatea actelor administrative supuse controlului nu si oportunitatea sau eficienta acestora

c.

controlul judecatoresc vizeaza oportunitatea sau eficienta autoritatilor publice

d.

controlul judecatoresc vizeaza exclusiv finalitatea actelor administrative

ANS: B

20. Cand se exercita controlul judecatoresc asupra actelor administrative?

a.

controlul judecatoresc asupra actelor administrative se exercita inainte de procedura prealabila administrativa

b.

controlul judecatoresc asupra actelor administrative este un control ulterior intocmirii actelor administrative

c.

controlul judecatoresc asupra actelor administrative se exercita dupa ce se utilizeaza procedura prealabila in fata organelor administratiei publice si anume recurs gratios, recurs ierarhic sau o jurisdictie administrativa speciala

d.

controlul judecatoresc asupra actelor administrative se realizeaza dupa jurisdictia administrativa speciala privind actul administrativ

ANS: C

21. Ce procedura si in ce consta aceasta precede controlul judecatoresc care are un caracter subsidiar?

a.

controlul judecatoresc nu are un caracter  subsidiar

b.

controlul judecatoresc are un caracter  subsidiar si este precedat de o procedura prealabila in fata organelor administratiei publice ce consta in recurs gratios, recurs ierarhic sau o jurisdictie administrativa speciala

c.

controlul judecatoresc are un caracter  subsidiar si nu este precedat de o procedura prealabila in fata organelor administratiei publice ce consta in recurs gratios, recurs ierarhic sau o jurisdictie administrativa speciala

d.

controlul judecatoresc nu are un caracter  subsidiar si este precedat de o procedura prealabila in fata organelor administratiei publice ce consta in recurs gratios, recurs ierarhic sau o jurisdictie administrativa speciala

ANS: B

22. Alegeti varianta corecta a definitiei controlului administrativ:

a.

Controlul administrativ reprezinta verificarea exercitata de administratia publica asupra ei insasi avand drept scop si obiective de a constata daca stadiul si modul de indeplinire a atributiilor legale se desfasoara in baza legii si operativ.

b.

Controlul administrativ reprezinta controlul activitatii autoritatilor

c.

Controlul administrativ are scopul de a sanctiona autoritatile care nu respecta legea

d.

Controlul administrativ se realizeaza de instanta de judecata

ANS: A

23. Care sunt trasaturile controlului administrativ?

a.

Controlul administrativ trebuie sa atraga privilegii.

b.

Controlul administrativ are rol sanctionator.

c.

Controlul administrativ este un control al puterii publice.

d.

Controlul nu ar trebui sa atraga nici un fel de privilegii; scopul fundamental al controlului este asigurarea legalitatii activitatii organului controlat; la baza controlului nu trebuie asezata astfel existenta unor puteri exorbitante.

e.

Controlul nu ar trebui sa atraga nici un fel de privilegii, iar scopul fundamental al controlului este asigurarea legalitatii activitatii organului controlat.


ANS: A

24. Care sunt functiile si rolul controlului administrativ?

a.

Controlul are un rol de a favoriza abaterile de la normele legale.

b.

Controlul are un rol de a descoperi cauzele generatoare si conditiile favorizatoare ale abaterilor de la normele legale.

c.

Controlul trebuie sa aiba un rol activ, de perfectionare a activitatii controlate, a legislatiei, de a descoperi cauzele generatoare si conditiile favorizatoare ale abaterilor de la normele legale.

d.

Controlul are un rol de perfectionare a autoritatii controlate.

e.

Controlul are un rol activ asupra activitatii administratiei.

ANS: C



25. Care este scopul controlului administrativ?

a.

Controlul urmareste inlaturarea incalcarilor de la normele legale, evitarea producerii abaterilor de la normele legale de catre autoritatile si institutiile publice autonome si vizeaza numai legalitatea activitatii si se realizeaza conform prevederilor legale.

b.

Controlul vizeaza numai legalitatea activitatii si se realizeaza conform prevederilor legale.

c.

Controlul urmareste inlaturarea incalcarilor de la normele legale, evitarea producerii abaterilor de la normele legale de catre autoritatile si institutiile publice autonome.

d.

Controlul are drept scop inlaturarea abaterilor de la lege.

e.

Controlul are scop sanctionator asupra autoritatilor publice controlate.

ANS: A

26. Sfera de aplicare a controlului exercitat asupra activitatii administratiei publice.

a.

Controlul asupra activitatii administratiei publice se exercita numai asupra actelor administrative.

b.

Controlul asupra activitatii administratiei publice se exercita numai asupra mijloacelor fixe ale administratiei publice

c.

Controlul asupra activitatii administratiei publice se exercita asupra personalului din administratia publica.

d.

Controlul asupra activitatii administratiei publice se exercita numai asupra functionarilor publici vinovati de emiterea actelor administrative nelegale.

e.

Controlul asupra activitatii administratiei publice se exercita asupra intregului personal din administratie, asupra mijloacelor materiale, financiare, asupra operatiunilor administrative, inclusiv asupra actelor administrative emise de autoritatile si institutiile publice.

ANS: E

27. Cine emite actul administrativ jurisdictional si ce reprezinta acesta?

a.

Actul jurisdictional este emis de primar si reprezinta o dispozitie legala.

b.

Actul jurisdictional este emis de prefect si reprezinta un ordin.

c.

Actul jurisdictional este emis de Guvern si reprezinta un act juridic.

d.

Actul jurisdictional este emis de o comisie speciala cu competenta prevazuta prin lege

e.

Actul administrativ jurisdictional este acel act juridic emis de o autoritate administrativa cu atributii jurisdictionale in solutionarea unui conflict, dupa o procedura bazata pe contradictorialitate si cu asigurarea dreptului la aparare.

ANS: E

28. Decizia emisa de ANAF Bucuresti, este un act jurisdictional?

a.

Da, decizia este un act jurisdictional.

b.

Nu este un act jurisdictional.

c.

Este un act juridic cu putere de lege.

d.

Este un act juridic nedefinitiv.

e.

Este un act administrativ atipic.

ANS: A

29. Poate fi verificata de instanta legalitatea unui act administrativ jurisdictional?

a.

Da

b.

Nu

c.

Poate fi verificata de instanta de contencios administrativ

d.

Poate fi verificata de organul de control administrativ

e.

Poate fi verificata de instanta penala

ANS: C

30. Care este instanta competenta sa efectueze controlul de legalitate al actelor administrative jurisdictionale centrale si locale?

a.

Tribunalul verifica pe fond legalitatea actelor administrative jurisdictionale.

b.

Curtea de Apel verifica oportunitatea actelor administrative jurisdictionale.

c.

Tribunalul si Curtea de Apel judeca recursul actelor administrative emise de autoritatile locale si centrale.

d.

Tribunalul, Curtea de Apel si Inalta Curte de Casatie si Justitie

e.

Tribunalul verifica legalitatea actelor administrative jurisdictionale. emise de autoritatile publice locale, Curtea de Apel verifica legalitatea actelor administrative jurisdictionale emise de autoritatile publice centrale, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie verifica legalitatea acestor acte in calea de recurs.  

ANS: E


31. Procedura jurisdictionala administrativa este o procedura de plin drept?

a.

Procedura jurisdictionala administrativa este o procedura legala speciala.

b.

Da, este o procedura de plin drept, la fel ca si procedura judiciara.

c.

Nu este o procedura de plin drept, ci este o procedura speciala, asemanatoare cu procedura judiciara avand trasaturi specifice care o deosebesc de aceasta din urma.

d.

Procedura jurisdictionala administrativa este o procedura complexa si legala.

e.

Procedura jurisdictionala administrativa este o procedura fara probe.

ANS: C

32. Se pot face si alte probe in cadrul procedurii jurisdictionale in afara de proba cu inscrisuri?

a.

Nu se pot face alte probe decat cele cu inscrisuri anexate la contestatie de partea interesata – contestatoare.

b.

Se pot face si alte probe cu martori.

c.

Sunt interzise probele in aceasta procedura.

d.

Se cheama partile la interviu.

e.

Se fac expertize drept probe.

ANS: A

33. Ce se intelege prin dublu grad de jurisdictie?

a.

Dublu grad de jurisdictie inseamna o judecata de doua ori, de doua instante diferite.

b.

Fondul si recursul se judeca in cadrul sectiilor specializate de contencios administrativ existente la nivelul tribunalelor, curtilor de apel si Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

c.

Judecata pe fond a unei cereri in contencios administrativ se realizeaza fie de tribunal, fie de curtea de apel, iar judecata in recurs se realizeaza fie de curtea de apel, fie de Inalta Curte de Casatie si Justitie, de catre sectia de contencios administrativ, dupa caz.

d.

Dublu grad de jurisdictie inseamna judecata in cele trei instante aratate la litera c.

e.

Dublu grad de jurisdictie inseamna o judecata dreapta de catre instanta de contencios administrativ.

ANS: C

34. Cine realizeaza dublu grad de jurisdictie?

a.

Organul emitent al actului administrativ

b.

Organul de control financiar

c.

Organul de control administrativ

d.

Instanta de contencios administrativ

e.

Curtea de Conturi

ANS: D

35. Care este definitia legala a contenciosului administrativ?

a.

Institutia contenciosului administrativ este o institutie fundamentala in orice stat de drept, ea reprezinta instrumentul prin intermediul caruia cetatenii se pot apara de abuzurile administratiei.

b.

Contenciosul administrativ este totalitatea mijloacelor juridice puse la dispozitia cetatenilor pentru a putea lupta in vederea restabilirii ordinii de drept, tulburata prin actele juridice si faptele materiale ale organelor administratiei publice, intervenite in aplicarea legilor si in functionarea serviciilor publice.

c.

Contenciosul administrativ reprezinta un control al actelor administrative realizat in baza legii.

d.

Contenciosul administrativ este controlul realizat de instanta privind actele administrative emise de autoritatile publice centrale si locale

e.

Contenciosul administrativ reprezinta institutia statului de drept de a controla functionarii publici in exercitiul functiunii.

ANS: B

36. Cine se poate adresa instantei judecatoresti de contencios administrativ?

a.

Orice persoana fizica sau juridica care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri.

b.

Anumite personae fizice sau juridice nemultumite de administratie.

c.

Orice persoana careia nu i s-a recunoscut un drept de catre un functionar public.

d.

Numai persoanele juridice vatamate in drepturile si interesele lor.

e.

Toate persoanele fizice si juridice ale caror drepturi sunt incalcate de o institutie publica prin fapte materiale.

ANS: A

37. Care dintre persoanele enumerate reprezinta subiecte de sezina?

a.

Orice persoana fizica sau juridica care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, avocatul poporului si petitionarul persoana fizica, Ministerul Public, autoritatea publica emitenta a unui act administrativ nelegal, persoana vatamata in drepturile sale sau in interesele sale legitime, prin ordonante sau dispozitii din ordonanate ale Guvernului, prefectul si Agentia Nationala a Functionarilor Publici etc.

b.

Persoana vatamata intr-un drept al sau sau un interes legitim printr-un act administrativ cu caracter individual, adresat altui subiect de drept si alte persoane fizice.

c.

Avocatul poporului, prefectul si petitionarul persoana fizica.

d.

Ministerul Public, autoritatea publica emitenta a unui act administrativ nelegal si avocatul poporului.

e.

Persoana vatamata in drepturile sale sau in interesele sale legitime, prin ordonante sau dispozitii din ordonanate ale Guvernului, prefectul si Agentia Nationala a Functionarilor Publici.

ANS: A

38. Ce poate face avocatul poporului in Contenciosul Administrativ?

a.

Sa raspunda la sesizarea unui petitionar daca acesta are dreptate

b.

Sa nu raspunda la sesizarea unui petitionar chiar daca acesta are dreptate.

c.

Sa raspunda petitionarului si sa sesizeze instanta de contencios administrativ daca este cazul.

d.

Sa sesizeze instanta numai daca ii cere petitionarul.

e.

Sa sesizeze instanta de contencios administrativ daca ii cere procurorul general.

ANS: C

39. Ce inseamna persoana vatamata?

a.

Persoana vatamata intr-un drept printr-un act emis de o autoritate publica.

b.

Persoana careia i s-a incalcat un drept de catre o institutie publica.

c.

Persoana careia i s-au furat bunurile personale de catre un functionar public.

d.

Persoana nedreptatita in urma controlului administrativ.

e.

Persoana vatamata este orice persoana fizica sau juridica ori grup de persoane fizice, titulare ale unor drepturi subiective sau interese legitime private vatamate prin acte administrative.

ANS: E

40. Ce inseamna plangerea prealabila in sensul noii legi a contenciosului administrativ?

a.

Plangerea prealabila reprezinta sesizarea procurorului catre administratia financiara.

b.

Plangerea prealabila este o procedura speciala utilizata de organul de control fata de administratie.

c.

Plangerea prealabila reprezinta cererea unei persoane fizice sau juridice vatamata in drepturile sale si se adreseaza instantei de contencios.

d.

Plangerea prealabila reprezinta plangerea prin care se solicita autoritatii publice emitente sau celei ierarhic superioare, dupa caz, reexaminarea unui act administrativ cu caracter individual sau normativ, in sensul revocarii acestuia.

e.

Plangerea prealabila reprezinta recursul gratios.

ANS: D

41. Ce inseamna serviciul public in sensul legii contenciosului?

a.

Serviciul realizat in interesul comunitatii.

b.

Serviciul prestat de organele administratiei in limitele legii.

c.

Serviciul public este activitatea organizata sau autorizata de o autoritate publica, in scopul satisfacerii, dupa caz, a unui interes public.

d.

Serviciul realizat de institutia de invatamant.

e.

Serviciul realizat de Directia de sanatate.

ANS: C

42. Ce este paguba iminenta in sensul legii contenciosului.?

a.

Este o paguba importanta ce nu se poate recupera.

b.

Este o paguba produsa de o autoritate publica.

c.

Este paguba determinata printr-un act administrativ.

d.

Este paguba constata de organul de control administrativ intern.

e.

Este prejudiciu material viitor, dar previzibil cu evidenta sau dupa caz, perturbarea previzibila grava a functionarii unei autoritati publice ori a unui serviciu public.

ANS: E

43. Ce reprezinta tutela administrativa?

a.

Reprezinta un organ de control specializat, Prefectul si A.N.F.P.

b.

Tutela administrativa este organul numit de Guvern in teritoriu.

c.

Tutela administrativa reprezinta prefectul unui judet care ataca actele nelegale emise de autoritatile publice locale.

d.

Reprezinta activitatea de control potrivit careia se  pot ataca actele emise de autoritatile administratiei publice locale (Prefectul) sau actele autoritatilor publice centrale sau locale privind pe functionarii publici (A.N.F.P.) in fata instantei de Contencios Administrativ.

e.

Tutela administrativa reprezinta activitatea de control realizata de Agentia Nationala a Functionarilor Publici cu privire la statutul functionarilor publici.

ANS: D

44. Ce reprezinta exceptie de nelegalitate in sensul noii legi?

a.

Exceptia de nelegalitate a unui act administrativ unilateral este un mijloc de aparare la indemana unei parti, care poate fi utilizat si invocat intr-un proces, pe cale de exceptie, fie din oficiu fie la cererea partii interesate.

b.

Exceptia de nelegalitate reprezinta o cale de atac impotriva unui act abuziv emis de o autoritate publica.

c.

Exceptia de nelegalitate reprezinta o proba intr-un proces civil folosita de partea vatamata.

d.

Exceptia de nelegalitate este o hotarare data de instanta de contencios la cerea partii interesate.

e.

Exceptia de nelegalitate este un aspect nou in contencios administrativ si se invoca cu privire la un act administrativ.

ANS: A

45. In ce consta diferenta dintre procedura prealabila si procedura jurisdictionala? Ambele sunt obligatorii sau facultative?

a.

Procedura prealabila reprezinta o cerere, o contestatie impotriva unui act vatamator si se adreseaza instantei, spre deosebire de procedura jurisdictionala care reprezinta o decizie a unui organ de autoritate publica.

b.

Procedura prealabila se deosebeste de procedura jurisdictionala deoarece prima se realizeaza de persoana vatamata, iar a doua se realizeaza de organul de autoritate publica.

c.

Procedura prealabila se deosebeste de procedura jurisdictionala prin aceea ca prima declanseaza pe cea de-a doua.

d.

Procedura prealabila este obligatorie potrivit legii, iar procedura jurisdictionala este facultativa.

e.

Procedura prealabila reprezinta plangerea prealabila si este obligatorie, de regula ea consta intr-o contestatie impotriva actului administrativ nelegal, iar procedura jurisdictionala reprezinta procedura de solutionare a unei contestatii, de catre un organ jurisdictional cu competente in acest sens.

ANS: E

46. In ce consta principiul celeritatii solutionarii cauzelor in contencios administrativ?

a.

In solutionarea cauzei la primul termen de catre instanta.

b.

In solutionarea cauzei intr-un termen de 6 luni de la sesizarea instantei.

c.

Solutionarea cauzei de urgenta, cu citarea partilor, cu administrarea tuturor probelor legale si necesare, pronuntarea si redactarea hotararii in termenele prevazute de lege.

d.

Solutionarea cauzei in termenele prevazute de lege.

e.

Solutionarea cauzei fara citarea partilor.

ANS: C

47. In ce consta principiul prioritatii interesului public si principiul oficialitatii executarii hotararilor pronuntate in Contencios Administrativ?

a.

Principiul prioritatii interesului public si principiul oficialitatii executarii hotararilor pronuntate in Contencios Administrativ, reprezinta acordarea prioritatii interesului comunitatii fata de interesul particular si executarea fara somatie din oficiu a hotararilor pronuntate de instanta de Contencios Administrativ.

b.

Principiul prioritatii interesului public si principiul oficialitatii executarii hotararilor pronuntate in Contencios Administrativ, reprezinta executarea mai intai si cu somatie de catre executorul judecatoresc in vederea executarii in Contenciosul Administrativ.

c.

Principiul prioritatii interesului public si principiul oficialitatii executarii hotararilor pronuntate in Contencios Administrativ, reprezinta executarea in timp legal a unei hotarari in mod prioritar si cu somatie de catre organul legal.

d.

Principiul prioritatii interesului public si principiul oficialitatii executarii hotararilor pronuntate in Contencios Administrativ, reprezinta rezolvarea problemelor publice mai intai si in mod oficial prin executarea hotararilor pronuntata de instanta.

e.

Principiul prioritatii interesului public reprezinta o importanta deosebita in administratia publica iar principiul oficialitatii executarii hotararilor pronuntate in Contencios Administrativ, reprezinta executarea oficiala a acestuia.

ANS: A

48. Se pot ataca Ordonantele de Guvern pe calea Contenciosului Administrativ?

a.

Nu se pot ataca Ordonantele de Guvern pe calea Contenciosului Administrativ in conditiile legislatiei actuale.

b.

Se pot ataca doar o parte din dispozitiile cuprinse in Ordonantele de Guvern pe calea Contenciosului Administrativ.

c.

Se pot ataca integral dispozitiile cuprinse in Ordonantele de Guvern pe calea Contenciosului Administrativ, cand sunt nelegale.

d.

Se pot ataca Ordonantele de Guvern doar direct la Guvern care este organul emitent al acestuia.

e.

Persoana vatamata intr-un drept al sau sau intr-un interes legitim printr-o ordonanta sau dispozitii dintr-o ordonanta poate introduce actiune la instanta de Contencios Administrativ, insotita de exceptia de neconstitutionalitate.

ANS: E

49. Ce se cere prin actiunea formulata in Contencios Administrativ (anularea actului vatamator; obligarea la plata despagubirilor; eliberarea unui nou act conform legii; amendarea functionarului public; penalitati de intarziere pentru neexecutarea in termen a dispozitiilor date de instanta; daune materiale; daune morale)?

a.

Se poate cere prin actiunea formulata in Contencios Administrativ obligarea la plata despagubirilor; eliberarea unui nou act conform legii; amendarea functionarului public.

b.

Prin actiunea formulata in Contencios Administrativ se poate cere: anularea actului vatamator; obligarea la plata despagubirilor; eliberarea unui nou act conform legii; amendarea functionarului public; penalitati de intarziere pentru neexecutarea in termen a dispozitiilor date de instanta; daune materiale; daune morale si cheltuieli de judecata.

c.

Prin actiunea formulata in Contencios Administrativ se poate cere: penalitati de intarziere pentru neexecutarea in termen a dispozitiilor date de instanta; daune materiale; daune morale si cheltuieli de judecata.

d.

Prin actiunea formulata in Contencios Administrativ se poate cere: penalitati de intarziere pentru neexecutarea in termen a dispozitiilor date de instanta; daune materiale daune morale.

e.

Prin actiunea formulata in Contencios Administrativ se poate cere: doar anularea actului administrativ atacat si obligarea functionarului public vinovat la plata despagubirilor materiale.

ANS: B

50. Care este obiectul actiunii in Contencios Administrativ, si care este instanta competenta sa solutioneze aceasta actiune?

a.

Obiectul actiunii in Contencios Administrativ consta fie int-o cerere de anulare a unui act administrativ vatamator, fie in obligarea paratului la recunoasterea unui drept al reclamantului. fie in obligarea paratului la emiterea unui alt act administrativ legal, fie in obligarea paratului la paguba despagubirilor materiale, morale, a penalitatilor de intarziere pentru neexecutarea unei hotarari judecatoresti in materie, fie la plata cheltuielilor de judecata, iar instanta competenta este cea de Contencios Administrativ in functie de autoritatea emitenta a a actului administrativ atacat si de valoarea acestuia.

b.

Obiectul actiunii in Contencios Administrativ consta fie int-o cerere de anulare a unui act administrativ vatamator iar instanta compententa este cea prevazuta de lege.

c.

Obiectul actiunii in Contencios Administrativ consta in obligarea paratului la plata despagubirilor materiale, iar instanta competenta este instanta de drept comun, Judecatoria si Tribunalul.

d.

Obiectul actiunii in Contencios Administrativ consta in obligarea statului la despagubiri materiale si morale, iar instanta competenta este Curtea de Apel Bucuresti.

e.

Obiectul actiunii in Contencios Administrativ consta in cererea reclamantului de obligarea functionarului public la penalitati de intarziere si daune morale, cheltuieli de judecata, iar instanta competenta este Curtea de Apel.

ANS: A

51. In ce termen se poate introduce actiunea in Contencios Administrativ?

a.

Actiunea in Contencios Administrativ se poate introduce la instanta in termen de trei ani de la primirea actului vatamator.

b.

Actiunea in Contencios Administrativ se poate introduce la instanta in termen de treizeci de zile de la primirea actului vatamator.

c.

Actiunea in Contencios Administrativ se poate introduce la instanta in termen de sase luni de la primirea actului vatamator.

d.

Actiunea in Contencios Administrativ se poate introduce la instanta in termen de un an de la primirea actului vatamator.

e.

Actiunea in Contencios Administrativ se poate introduce la instanta in termen de sase luni de la data primirii raspunsului la plangerea prealabila, dar nu mai tarziu de un an de la data emiterii actului atacat.

ANS: E

52. Se citeaza partile intr-un litigiu de Contencios Administrativ?

a.

Nu se citeaza partile intr-un litigiu de Contencios Administrativ, cauza se judeca in lipsa lor.

b.

Se citeaza doar reclamantul, partea vatamata intr-un proces de Contencios Administrativ.

c.

Se citeaza doar paratii intr-un proces de Contencios Administrativ.

d.

Intr-un proces de Contencios Administrativ se citeaza toate partile implicate indiferent daca cauza se judeca de urgenta, in camera de consiliu sau in sedinta publica, citarea fiind obligatorie in toate cazurile.

e.

Intr-un proces de Contencios Administrativ se citeaza doar functionarul public si unitatea emitenta a actului administrativ atacat.

ANS: D

53. Care sunt actele impuse de lege ce se anexeaza la cererea in Contencios Administrativ?

a.

La actiune trebuie sa se ataseze: actul administrativ atacat emis de autoritatea publica,  considerat vatamator, copie de pe plangerea prealabila si cererea de probe, care pot fi: acte, martori, avize, expertize, interogatorii si orice alte acte ce pot fi depuse in aparare si in sustinerea actiunii formulate.

b.

La cererea in Contencios Administrativ se anexeaza plangerea prealabila si alte acte.

c.

La actiune se ataseaza cererea de probe, care pot fi: acte, martori, avize, expertize, interogatorii si orice alte acte ce pot fi depuse in aparare si in sustinerea actiunii formulate.

d.

La cererea in Contencios Administrativ se ataseaza doar actul administrativ atacat, emis de autoritatea parata.

e.

La actiune trebuie sa se ataseze: actele considerate de reclamant necesare in cauza.

ANS: A

54. Este posibila suspendarea executarii actelor contestate in cadrul actiunii in Contencios Administrativ?

a.

Nu este posibila suspendarea executarii actelor contestate in cadrul actiunii in Contencios Administrativ.

b.

Este posibila suspendarea executarii actelor contestate in cadrul actiunii in Contencios Administrativ cu conditia ca partea care o cere sa plateasca o cautiune.

c.

Este posibila suspendarea executarii actelor contestate in cadrul actiunii in Contencios Administrativ in conditiile art. 14 si 15 din legea Contenciosului Administrativ, in cazuri bine justificate si pentru prevenirea unei pagube eminente o data cu sesizarea in conditiile legii a autoritatii publice emitente a actului atacat, sau prin cererea adresata instantei competente pentru anularea actului administrativ respectiv.

d.

Este posibila suspendarea executarii actelor contestate in cadrul actiunii in Contencios Administrativ in conditiile art. 14 si 15 din legea Contenciosului Administrativ, in cazuri bine justificate si pentru prevenirea unei pagube eminente o data cu sesizarea in conditiile legii a autoritatii publice emitente a actului atacat.

e.

Este posibila suspendarea executarii actelor contestate in cadrul actiunii in Contencios Administrativ numai prin cererea adresata instantei competente pentru anularea actului administrativ respectiv.

ANS: C

55. Poate fi atacata cu recurs incheierea sau sentinta pronuntata de instanta cu privire la suspendare. Care este termenul legal si de cand curge?

a.

Nu poate fi atacata separata cu recurs incheierea sau sentinta pronuntata de instanta cu privire la suspendare.

b.

Incheierea sau sentinta pronuntata de instanta cu privire la suspendare poate fi atacata cu recurs in termen de treizeci de zile de la pronuntare.

c.

Incheierea sau sentinta pronuntata de instanta cu privire la suspendare poate fi atacata cu recurs in termen de cinsprezece zile de la pronuntare.

d.

Incheierea sau sentinta pronuntata de instanta cu privire la suspendare poate fi atacata cu recurs in termen de 5 (cinci) zile de la pronuntare.

e.

Incheierea sau sentinta pronuntata de instanta cu privire la suspendare poate fi atacata cu recurs in termen de sase luni de zile de la comunicare.

ANS: D

56. Este posibila suspendarea executarii actului administrativ unilateral prin actiunea principala adresata instantei de Contencios Administrativ. Cum este hotararea data asupra cererii de suspendare?

a.

Nu este posibila suspendarea executarii actului administrativ unilateral prin actiunea principala adresata instantei de Contencios Administrativ.

b.

Este posibila suspendarea executarii actului administrativ unilateral prin actiunea principala adresata instantei de Contencios Administrativ, iar hotararea data asupra cererii de suspendare este irevocabila.

c.

Este posibila suspendarea executarii actului administrativ unilateral prin actiunea principala adresata instantei de Contencios Administrativ, iar hotararea data asupra cererii de suspendare este definitiva si executorie de drept.

d.

Suspendarea executarii actului administrativ unilateral prin actiunea principala adresata instantei de Contencios Administrativ este posibila, iar hotararea data asupra cererii de suspendare este cu recurs in termen de un an de zile de la pronuntare.

e.

Suspendarea executarii actului administrativ unilateral prin actiunea principala adresata instantei de Contencios Administrativ este posibila, iar hotararea data asupra cererii de suspendare este cu drept de apel in termen de un cinsprezece zile de la pronuntare.

ANS: C

57. Se poate introduce in cauza functionarul public vinovat de emiterea unui act administrativ nelegal sau care refuza sa rezolve o cerere adresata autoritatii publice?

a.

Cererile in Contencios Administrativ pot fi formulate si personal impotriva functionarului public - persoanei fizice care a elaborat, a emis sau a incheiat actul ori, dupa caz, care se face vinovata de refuzul de a rezolva cererea referitoare la un drept subiectiv sau la un interes legitim, daca se solicita plata unor despagubiri pentru prejudiciul cauzat ori pentru intarziere.

b.

Cererile in Contencios Administrativ nu pot fi formulate si personal impotriva functionarului public vinovat de emiterea unui act administrativ sau de refuzul acestuia.

c.

Cererile in Contencios Administrativ pot fi formulate si personal impotriva functionarului public - persoanei fizice care a elaborat, a emis sau a incheiat actul ori, dupa caz, care se face vinovata de refuzul de a rezolva cererea referitoare la un drept subiectiv sau la un interes legitim, numai daca functionarul respectiv a exercitat abuziv atributiile functiei publice.

d.

Nu se poate introduce in cauza functionarul public vinovat de emiterea unui act administrativ nelegal sau care refuza sa rezolve o cerere adresata autoritatii publice.

e.

Se poate introduce in cauza functionarul public vinovat de emiterea unui act administrativ nelegal sau care refuza sa rezolve o cerere adresata autoritatii publice, numai daca se cere anularea actului administativ nelegal.

ANS: A

58. Ce solutii poate da instanta de Contencios Administrativ?

a.

Instanta de Contencios Administrativ asupra cererii poate sa dea urmatoarele solutii: anularea totala sau partiala a actului administrativ atacat, obligarea autoritatii publice sa emita un alt act administrativ, obligarea paratului la plata despagubirilor pentru daune morale si materiale.

b.

Instanta de Contencios Administrativ asupra cererii poate sa dea urmatoarele solutii: anularea totala sau partiala a actului administrativ atacat, obligarea autoritatii publice sa emita un alt act administrativ, obligarea paratului la plata despagubirilor pentru daune morale si materiale, cauzate, daca reclamantul le-a solicitat si le-a dovedit, anularea unui contract administrativ in tot sau in parte, obligarea unei parti la indeplinirea obligatiei contractuale asumate, obligarea la plata despagubirilor, si la plata penalitatilor pe zi de intarziere.

c.

Instanta de Contencios Administrativ asupra cererii poate sa dea urmatoarele solutii: anularea unui contract administrativ in tot sau in parte, obligarea unei parti la indeplinirea obligatiei contractuale asumate, obligarea la plata despagubirilor, si la plata penalitatilor pe zi de intarziere.

d.

Instanta de Contencios Administrativ asupra cererii poate sa dea urmatoarele solutii: anularea totala sau partiala a actului administrativ atacat, anularea unui contract administrativ in tot sau in parte, obligarea unei parti la indeplinirea obligatiei contractuale asumate, obligarea la plata despagubirilor, si la plata penalitatilor pe zi de intarziere.

e.

Instanta de Contencios Administrativ asupra cererii poate sa dea urmatoarele solutii: obligarea paratului la plata despagubirilor pentru daune morale si materiale, cauzate obligarea la plata despagubirilor, si la plata penalitatilor pe zi de intarziere.

ANS: B

59. Exista calea apelului impotriva unei hotarari pronuntata de instanta de Contencios Administrativ sau numai calea recursului, care este termenul legal?

a.

Exista numai calea apelului in termen de cinsprezece zile de la comunicare.

b.

Exista numai calea recursului in termen de cinsprezece zile de la pronuntare.

c.

Exista si calea apelului si calea recursului, ambele in termene legale.

d.

Exista calea apelului in termen de cinsprezece zile de la pronuntare.

e.

Hotararea pronuntata de instanta de Contencios Administrativ pe fond se ataca cu recurs, in termen de cinsprezece zile de la comunicare.

ANS: E

60. Cum se face judecata in recurs? Se citeaza partile?

a.

Judecata in recurs se face de urgenta fara citarea partilor.

b.

Judecata in recurs se face cu citarea partilor in termen de un an.

c.

Judecata in recurs se face in termen de trei luni de la inregistrarea dosarului, fara citarea partilor.

d.

Judecata in recurs se face cu celeritate, cu citarea partilor, in termen de cinsprezece zile de la inregistrarea recursului.

e.

Judecata in recurs se face in termen de sase luni cu citarea partilor.

ANS: D

61. Cum se face executarea hotararilor pronuntate in Contencios si in ce termen?

a.

Executarea hotararilor pronuntate in Contencios se face fie din oficiu, fie de indata de la pronuntare, fie in termen de treizeci de zile de la comunicarea hotararii definitive si irevocabile, la cererea partii interesate sau la somatie prin executor judecatoresc dupa caz.

b.

Executarea hotararilor pronuntate in Contencios se face la cerere, fie de la pronuntare, fie in termen de treizeci de zile de la comunicarea hotararii definitive si irevocabile .

c.

Executarea hotararilor pronuntate in Contencios se face de indata de la pronuntare, fie in termen de treizeci de zile de la comunicarea hotararii definitive si irevocabile sau cu somatie prin executor judecatoresc dupa caz.

d.

Executarea hotararilor pronuntate in Contencios se face in termen de treizeci de zile de la comunicarea hotararii definitive si irevocabile, la cerere sau la somatia executorului judecatoresc dupa caz.

e.

Executarea hotararilor pronuntate in Contencios se face fie din oficiu, fie in termen de un an de la comunicarea hotararii definitive si irevocabile, la cerea partii interesate sau la somatie prin executor judecatoresc dupa caz.

ANS: A

62. Ce reprezinta actul jurisdictional?

a.

actul administrativ jurisdictional este acel act juridic emis de o autoritate administrativa cu asigurarea dreptului la aparare a partilor.

b.

actul administrativ jurisdictional este acel act juridic emis de o autoritate administrativa cu atributii jurisdictionale in solutionarea unui conflict.

c.

actul administrativ jurisdictional este acel act juridic emis de o autoritate administrativa cu atributii jurisdictionale in solutionarea unui conflict, dupa o procedura bazata pe constitutie.

d.

actul administrativ jurisdictional este acel act juridic emis de o autoritate administrativa cu atributii jurisdictionale in solutionarea unui conflict, dupa o procedura bazata pe contradictorialitate si cu asigurarea dreptului la aparare

e.

actul administrativ jurisdictional este acel act juridic emis de o autoritate administrativa cu atributii jurisdictionale in solutionarea unui conflict, dupa o procedura judiciara prevazuta de dreptul civil.

ANS: D

63. Ce acte nu pot fi supuse controlului de legalitate pe calea Contenciosului?

a.

Nu pot fi atacate in contenciosul administrativ: actele administrative ale autoritatilor publice care privesc raporturile acestora cu Parlamentul, actele de comandament cu caracter militar, actele emise pentru aplicarea regimului starii de razboi, al starii de asediu sau al starii de urgenta, cele care privesc apararea si securitatea nationala ori cele emise pentru restabilirea ordinii publice, precum si pentru inlaturarea consecintelor calamitatilor naturale, epidemiilor si epizootiilor.

b.

Nu pot fi atacate in contenciosul administrativ: actele administrative ale autoritatilor publice care privesc raporturile acestora cu Parlamentul, actele de comandament cu caracter militar, apararea si securitatea nationala ori cele emise pentru restabilirea ordinii publice.

c.

Nu pot fi atacate in contenciosul administrativ: actele emise privind starea de razboi, starea de asediu sau starea de urgenta, actele pentru inlaturarea consecintelor calamitatilor naturale, epidemiilor si epizootiilor.

d.

Nu pot fi atacate in contenciosul administrativ: actele administrative ale autoritatilor publice care privesc raporturile acestora cu Parlamentul, actele de comandament cu caracter militar, actele emise pentru aplicarea regimului starii de razboi, al starii de asediu sau al starii de urgenta, precum si actele pentru inlaturarea consecintelor calamitatilor naturale, epidemiilor si epizootiilor.

e.

Nu pot fi atacate in contenciosul administrativ: actele administrative ale autoritatilor publice care privesc raporturile acestora cu Parlamentul, actele de comandament cu caracter militar, actele emise pentru aplicarea regimului starii de razboi, al starii de asediu sau al starii de urgenta.

ANS: A

64. In ce consta principiul solidaritatii raspunderii si daca se aplica in cazul actiunilor in Contencios Administrativ?

a.

Principiul solidaritatii raspunderii consta in obligarea mai multor parati la plata despagubirilor catre reclamant si se aplica si in cazul actiunilor in Contencios Administrativ.

b.

Principiul solidaritatii raspunderii consta in obligarea autoritatii emitente a actului administrativ atacat si a functionarului public.

c.

Principiul solidaritatii raspunderii se aplica actiunilor in Contenciosul Administrativ si consta in obligarea in solidar autoritatii emitente a actului administrativ atacat si a functionarului public, la plata despagubirilor catre reclamant.

d.

Principiul solidaritatii raspunderii consta in obligarea reclamantului si paratului la plata cheltuielilor de judecata si se aplica in Contencios Administrativ.

e.

Principiul solidaritatii raspunderii consta in raspunderea impreuna a mai multor parti vinovate de emiterea unui act nelegal si nu se aplica in Contenciosul Administrativ.

ANS: C

65. Care este termenul de formulare a actiunii in Contencios Administrativ? Dar a cererii de suspendare a actului vatamator contestat?

a.

Actiunea in contencios se introduce in termen de un an de la comunicarea actului atacat, iar cererea de suspendare a acestuia se introduce in termen de cinci zile de la comunicarea acestuia.

b.

Actiunea in contencios se introduce in termen de sase luni de la primirea raspunsului la plangerea prealabila, iar cererea de suspendare a acestuia se introduce in termen de o luna de la comunicarea actului vatamator.

c.

Actiunea in contencios se introduce in termen de sase luni de la primirea raspunsului la plangerea prealabila, iar cererea de suspendare a actului atacat se introduce fie o data cu actiunea principala adresata instantei fie pe cale separata imediat dupa primirea actului administrativ vatamator.

d.

Actiunea in contencios se introduce in termen de treizeci de zile de la primirea raspunsului la plangerea prealabila, la fel si cererea de suspendare a actului atacat.

e.

Actiunea in contencios se introduce in termen de un an de la primirea raspunsului la plangerea prealabila, iar cererea de suspendare a actului atacat se introduce fie o data cu actiunea principala adresata instantei fie pe cale separata imediat dupa primirea actului administrativ vatamator.

ANS: C

66. Cine poate exercita actiunea in Contencios Administrativ?

a.

Actiunea in Contencios Administrativ poate fi exercitata de o persoana fizica sau juridica vatamata print-un act administrativ unilateral emis de o autoritate publica.

b.

Actiunea in Contencios Administrativ poate fi exercitata de Procurorul General si de functionarii publici.

c.

Actiunea in Contencios Administrativ poate fi exercitata de orice persoana fizica, de Avocatul Poporului si de Agentia Nationala a functionarilor publici.

d.

Actiunea in Contencios Administrativ poate fi exercitata de organismele sociale, neguvernamentale si de Guvern.

e.

Actiunea in Contencios Administrativ poate fi exercitata de o persoana fizica sau juridica vatamata print-un act administrativ unilateral emis de o autoritate publica, Procurorul General si de functionarii publici, de Avocatul Poporului si de Agentia Nationala a functionarilor publici precum si de alte persoane vatamate in drepturile lor, sau interesele lor prin acte administrative nelegale.

ANS: E

67. Care este definitia corecta a plangerii prealabile? Cui se adreseaza aceasta?

a.

Plangerea prealabila reprezinta posibilitatea unei persoane de a solicita in scris revocarea in tot sau in parte a unui act administrativ emis de o autoritate publica, act pe care-l considera vatamator, in termen de treizeci de zile de la data comunicarii actului. Plangerea se poate adresa autoritatii publice emitente si in egala masura organului ierarhic superior, daca acesta exista.

b.

Plangerea prealabila reprezinta posibilitatea unei persoane care inainte de a se adresa instantei de Contencios Administrativ competente, in termen de treizeci de zile de la data comunicarii actului, solicita printr-o cerere scrisa revocarea, in tot sau in parte, a acestuia. Plangerea se poate adresa atat autoritatii publice emitente si in egala masura organului ierarhic superior, daca acesta exista.

c.

Plangerea prealabila reprezinta posibilitatea unei persoane care inainte de a se adresa instantei de Contencios Administrativ competente, persoana si care se considera intr-un drept al sau sau intr-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, solicita autoritatii publice emitente, in termen de treizeci de zile de la data comunicarii actului, printr-o cerere scrisa revocarea, in tot sau in parte, a acestuia. Plangerea se poate adresa atat autoritatii publice emitente si in egala masura organului ierarhic superior, daca acesta exista.

d.

Plangerea prealabila reprezinta plangerea prin care se solicita autoritatii publice emitente sau celei ierarhic superioare, dupa caz, reexaminarea unui act administrativ cu caracter individual sau normativ, in sensul revocarii acestuia. Plangerea se poate adresa atat autoritatii publice emitente si in egala masura organului ierarhic superior, daca acesta exista.

e.

Plangerea prealabila reprezinta plangerea prin care se solicita autoritatii publice emitente emiterea unui nou act administrativ. Plangerea se poate adresa atat autoritatii publice emitente si in egala masura organului ierarhic superior, daca acesta exista.

ANS: D

68. Care sunt subiectele de sezina?Alegeti varianta completa.

a.

Subiectele de sezina sunt: persoana vatamata, fizica sau juridica, organismele sociale, Avocatul Poporului, Ministerul Public, Agentia Nationala a Functionarilor Publici, autoritatea publica emitenta a unui act administrativ nelegal.

b.

Subiectele de sezina sunt: persoana vatamata, organismele sociale, Avocatul Poporului, autoritatea publica emitenta a unui act administrativ nelegal.

c.

Subiectele de sezina sunt: Avocatul Poporului, Ministerul Public, Agentia Nationala a Functionarilor Publici.

d.

Subiectele de sezina sunt: persoana vatamata, organismele sociale.

e.

Subiectele de sezina sunt: Avocatul Poporului, functionalii publici, persoanele fizice sau juridice vatamate in drepturile lor.

ANS: A

69. Alegeti varianta corecta cu privire la trasaturile definitorii ale actului administrativ jurisdictional.

a.

Actul jurisdictional este un act juridic, este emis de o autoritate administrativa cu atributii jurisdictionale, are scopul de a solutiona un conflict.

b.

Actul administrativ - jurisdictional este un act juridic, este emis de o autoritate administrativa cu atributii jurisdictionale, are scopul de a solutiona un conflict, dupa o procedura bazata pe contradictorialitate si cu asigurarea dreptului de aparare.

c.

Actul administrativ - jurisdictional este un act juridic, este emis de o instanta, are scopul de a solutiona un conflict, dupa o procedura bazata pe contradictorialitate si cu asigurarea dreptului de aparare.

d.

Actul jurisdictional este un act juridic abuziv, este emis de o autoritate dupa o procedura bazata pe contradictorialitate si cu asigurarea dreptului de aparare.

e.

Actul administrativ - jurisdictional este un act juridic, este emis de un comandament militar si presupune dreptul comandatilor de a da ordine subordonatilor in probleme specifice.

ANS: B

70. Prin ce se deosebeste actul administrativ de actul administrativ jurisdictional?

a.

Actul administrativ este un act unilateral cu caracter individual sau normativ, emis de o autoritate publica in vederea executarii ori a organizarii executorii legii, care da nastere, modifica sau stinge raporturi juridice, iar actul administrativ jurisdictional este un act juridic, este emis de o autoritate administrativa cu atributii jurisdictionale, in scopul de a solutiona un conflict, dupa o procedura bazata pe contradictorialitate si cu asigurarea dreptului de aparare.

b.

Actul administrativ este un act unilateral cu caracter individual sau normativ, emis de o autoritate publica in vederea executarii ori a organizarii executorii legii, iar actul administrativ jurisdictional este un act juridic, este emis de o autoritate administrativa cu atributii jurisdictionale.

c.

Actul administrativ este un act unilateral cu caracter individual sau normativ, emis de o autoritate publica in vederea executarii ori a organizarii executorii legii, care da nastere, modifica sau stinge raporturi juridice, iar actul administrativ jurisdictional este un act juridic, este emis in scopul de a solutiona un conflict.

d.

Actul administrativ este un act unilateral cu caracter individual sau normativ, care da nastere, modifica sau stinge raporturi juridice, iar actul administrativ jurisdictional este un act juridic, este emis de o autoritate administrativa cu atributii jurisdictionale.

e.

Actul administrativ este un act unilateral cu caracter individual sau normativ, emis de o autoritate publica la fel ca si actul administrativ jurisdictional ambele sunt emise pentru a solutiona un conflict.

ANS: A

71. Care este procedura de solutionare a unei actiuni in Contencios Administrativ?

a.

Procedura de solutionare a unei actiuni in Contencios Administrativ este de urgenta, in sedinta publica si in completul stabilit de lege.

b.

Procedura de judecare a unei actiuni in Contencios Administrativ este de urgenta, si cu precadere in sedinta publica si in completul stabilit de lege.

c.

Procedura de judecare a unei actiuni in Contencios Administrativ este in sedinta publica si in completul stabilit de lege.

d.

Procedura de judecare a unei actiuni in Contencios Administrativ este de urgenta si in completul stabilit de lege.

e.

Procedura de judecare a unei actiuni in Contencios Administrativ este de urgenta in toate cazurile.

ANS: B

72. Care sunt elemente componente ale controlului exercitat asupra activitatii autoritatilor publice?

a.

punctul de plecare al controlului, operatiunile de control si operatiunile financiare

b.

operatiunile materiale si operatiunile de control

c.

operatiunile de control si baza de referinta

d.

baza de referinta si operatiunile de control

e.

baza de referinta, obiectul de control si operatiunile de control

ANS: E

73. Care sunt elemente componente ale controlului exercitat asupra activitatii autoritatilor publice?

a.

punctul de plecare al controlului, operatiunile de control si operatiunile financiare

b.

operatiunile materiale si operatiunile de control

c.

operatiunile de control si baza de referinta

d.

baza de referinta si operatiunile de control

e.

baza de referinta, obiectul de control si operatiunile de control

ANS: E

74. Ce reprezinta baza de referinta a controlului?

a.

mijloacele utilizate la control

b.

procedeele folosite de organele de control

c.

elementele privind calitatea controlului

d.

mijloacele si procedeele de control

e.

mijloace utilizate, procedee folosite, elementele privind calitatea activitatii organului administrativ (eficienta, operativitate, rentabilitate, oportunitate)

ANS: E

75. In ce consta obiectul controlului activitatii autoritatii publice?

a.

omul si activitatea sa

b.

omul si mijloacele materiale de viata

c.

mijloacele materiale financiare si operatiunile administrative

d.

mijloacele materiale si financiare ale omului

e.

omul, mijloace materiale, mijloace financiare si operatiuni administrative (operatiuni materiale si acte juridice)

ANS: E

76. Pentru ca operatiunile de control administrativ sa se desfasoare in bune conditii, privind controlului de legalitate a activitatii autoritatii publice, este necesar ca:

a.

sa fie un control specializat

b.

sa fie oportun controlul

c.

sa fie un control variat

d.

sa cuprinda elementele de eficienta si rentabilitate

e.

sa fie un control complex adica sa fie specializat, oportun si sa cuprinda elemente variate ca: eficienta, rentabilitate, functionalitate, operativitate, finalitate

ANS: E

77. Care sunt criteriile de apreciere a activitatii de control?

a.

criteriul eficientei

b.

criteriul operativitatii

c.

sa aiba finalitate

d.

functionalitatea controlului

e.

toate la un loc: eficienta, operativitate, functionalitate, finalitate

ANS: E

78. Care sunt formele de control asupra activitati administratiei publice?

a.

control intern, control ierarhic

b.

control prin delegare, control ierarhic

c.

control intern, control ierarhic, control exercitat prin delegare, control exercitat prin jurisdictie administrativa, control exercitate de autoritatile legislative, control exercitat de autoritatea judecatoreasca

d.

control administrativ, control exercitat de autoritatea judecatoreasca

e.

control exercitat de autoritatea legislativa, control ierarhic, control intern

ANS: C

79. Pe ce cale se poate realiza controlul judecatoresc de legalitate al actelor administrative, ale autoritatilor publice:

a.

pe calea contenciosului administrativ, fiind un control garantat prin Constitutie

b.

pe calea intrebarilor si interpelarilor, de catre senatori si deputati

c.

de catre comisiile permanente si temporare ale autoritatii legislative, prin intrebari si interpelari adresate conducatorilor autoritatilor publice

d.

pe calea actiunii in instanta de drept civil

e.

pe calea rapoartelor si informarilor

ANS: A

80. Controlul asupra activitatii autoritatii publice are ca scop:

a.

depistarea greselilor si sanctionarea lor

b.

trebuie sa atraga privilegii

c.

sa creeze puteri exorbitante agentului de control

d.

sa asigure finantarea celui controlat

e.

sa depisteze greselile, sa le corecteze, sa le sanctioneze dupa caz conform cu legea, sa nu creeze privilegii agentului de control, sa asigure legalitatea si sa nu timoreze pe cel controlat

ANS: E

81. Controlul realizat de instantele judecatoresti este un:

a.

control intern

b.

control social

c.

control al opiniei publice

d.

autocontrol

e.

control pe criteriul legalitatii activitatii administratiei publice, fiind control garantat

ANS: E

82. Care dintre dispozitiile Constitutiei revizuite, reglementeaza controlul parlamentar al activitatii Guvernului, ca si autoritate publica:

a.

art. 112 privind: intrebari, interpelari si motiuni simple

b.

art. 113 privind: motiunea de cenzura

c.

art. 114 privind: angajarea raspunderii Guvernului

d.

art. 116 privind: structura administratiei publice centrale de specialitate si art. 10 privind relatii internationale

e.

art. 109 privind: raspunderea membrilor Guvernului, art. 112 privind: intrebari, interpelari si motiuni simple, art. 113 privind: motiunea de cenzura

ANS: E

83. Care dintre formele de control enumerare reprezinta o forma de control necontencios exercitat asupra activitatii administratiei publice?

a.

controlul parlamentului

b.

controlul presedintelui Romaniei

c.

controlul guvernului si presedintelui

d.

controlul parlamentului, guvernului si presedintelui

e.

controlul guvernului

ANS: D

84. Ce fel de control realizeaza Curtea Constitutionala asupra activitatii autoritatilor publice?

a.

un control politic al activitatii autoritatii publice

b.

un control economic al activitatii autoritatii publice

c.

un control privind conformitatea cu Legea fundamentala, pronuntandu-se pe exceptiile de neconstitutionalitate

d.

necontencios, dar si unul contencios privind legalitatea actelor cu Constitutia

e.

un control de oportunitate al legilor speciale cu legile generale

ANS: C

85. Care este termenul utilizat de Constitutie cu privire la autoritatile ale caror acte pot fi controlate in instanta pe calea contenciosului administrativ ?

a.

de autoritate administrativa

b.

de autoritate publica

c.

de autoritate politica

d.

de autoritatea de lucru judecat

e.

de autoritate centrala

ANS: B

86. Consiliul judetean este:

a.

autoritate administrativa locala

b.

autoritate publica centrala

c.

autoritate politica

d.

autoritate numita

e.

autoritate teritoriala

ANS: A

87. Care sunt criteriile de clasificare a controlului exercitat asupra administratiei publice?

a.

dupa natura organului ce controleaza

b.

dupa obiectul urmarit prin controlul efectuat

c.

dupa procedura aplicabila

d.

dupa natura, obiectul si procedura aplicabila

e.

criteriul sanctionarii celui controlat

ANS: D

88. Care sunt trasaturile actului administrativ jurisdictional ?

a.

emis de o autoritate publica

b.

este un act administrativ tipic

c.

este un act administrativ atipic

d.

un act administrativ individual

e.

act administrativ tipic, individual, opozabil doar partilor in litigiu, emis de o autoritate a administratiei publice si este exceptat de la principiul revocabilitatii actelor administrative, se emite dupa procedura similara procedurii judiciare si trebuie motivat de organul emitent, avand forta de adevar legal

ANS: E

89. Institutia contenciosului administrativ este o institutie:

a.

de drept civil

b.

de dreptul muncii

c.

de drept administrativ

d.

o institutie de drept penal

e.

o institutie de drept comercial

ANS: C

90. Ce reprezinta contenciosul administrativ ?

a.

o lupta de idei

b.

o confruntare politica a doua sau mai multe partide politice

c.

o suma de procese politice

d.

totalitatea litigiilor nascute intre particulari si administratia publica, cu ocazia organizarii, functionarii serviciilor publice, in care se aplica reguli, principii ce apartin dreptului public

e.

o totalitate de litigii dintre stat si administratia publica

ANS: D

91. Potrivit definitiei contenciosului administrativ, cine poate fi considerata persoana vatamata?

a.

cel vatamat intr-un drept al sau de o autoritate publica

b.

cel vatamat in interesul sau de o autoritate publica

c.

cel vatamat intr-o libertate fundamentala de o autoritate publica

d.

cel vatamat intr-un drept recunoscut de lege, intr-o libertate, in interesul sau legitim, printr-un act administrativ tipic sau atipic, emis de o autoritate publica

e.

cel vatamat de o autoritate publica in interesul sau politic

ANS: D

92. Se poate ataca in prezent la instanta de contencios administrativ, un act de control emis de inspectorii finantelor publice, fara a utiliza procedura prealabila?

a.

in prezent da

b.

in prezent nu

c.

se poate doar dupa realizarea procedurii prealabile

d.

se poate, dar cu obligatia efectuarii mai intai a procedurii prealabile in termenul legal

e.

se poate si la organul ierarhic si la instanta de contencios in acelasi timp

ANS: D

93. Ce regim de putere au actele emise de organele de autoritate publica ?

a.

sunt acte cu putere de lege

b.

sunt acte in regim de putere politica

c.

sunt acte in regim de putere economico – financiara

d.

sunt acte emise in regim predominant de putere publica

e.

sunt acte emise in regim de urgenta

ANS: D

94. Care sunt conditiile de admisibilitate a actiunii in contencios administrativ ce trebuie sa le indeplineasca un act de autoritate publica ?

a.

sa fie un act politic

b.

sa fie un act de dreptul muncii

c.

sa fie un act emis de guvern si prin acel act sa fie vatamat un drept recunoscut de lege

d.

prin acel act sa fie vatamat un drept recunoscut de lege

e.

sa fie act administrativ, emis in forma tipica sau atipica, sa fie emis de o autoritate publica, sa fi vatamat un drept, o libertate sau un interes legitim, si sa fie atacat in termenul legal

ANS: E

95. La cel fel de procedura se refera dispozitiile cuprinse in Constitutia revizuita la art. 21 alin. 4, in prezent ?

a.

la procedura de conciliere

b.

la procedura administrativa prealabila

c.

la procedura judiciara

d.

la procedura jurisdictionala speciala administrativa

e.

procedura executionala

ANS: D

96. Actul administrativ in forma tipica reprezinta:

a.

un act de autoritate publica

b.

un act politic

c.

un act de dreptul muncii

d.

un act emis de un particular

e.

un act emis de o autoritate a administratiei publice care produce efecte juridice

ANS: E

97. Ce fel de act se poate ataca in contencios administrativ, de catre un particular sau o persoana juridica?

a.

actul prin care i a fost vatamat dreptul de proprietate

b.

actul material prin care a fost vatamata sanatatea persoanei fizice

c.

actul prin care i s-a adus o atingere morala, persoanei fizice

d.

actul prin care i-au fost lezate drepturile salariale

e.

actul emis de o autoritate publica sau prin refuzul nejustificat al acesteia de a-i rezolva cererea referitoare la un drept recunoscut de lege, prin care i-a fost vatamat un drept recunoscut de lege, fie un interes legitim, fie i-a adus o atingere intr-o libertate a sa

ANS: E

98. Ce inseamna procedura prealabila a actiunii in contencios administrativ ?

a.

este o simpla cerere inaintata superiorului

b.

un memoriu adresat Guvernului sau Prefectului

c.

o sesizare inaintata Presedintelui Romaniei daca persoana apreciaza ca este vatamata intr-un drept al sau recunoscut de lege

d.

un fel de actiune asemanatoare celei care se formuleaza in instanta judecatoreasca, prin care se cere anularea unui act de autoritate, considerat nelegal, vatamator, cerere justificata cu argumente de fapt si de drept si depusa in termenul si la organul prevazut de lege

e.

o reclamatie la organul ierarhic facuta oricand de partea vatamata  

ANS: D

99. Actiunea in contencios administrativ poate fi formulata:

a.

in termen de 5 zile de la emiterea actului nelegal de catre o autoritate

b.

in termen de 10 zile de la emiterea actului nelegal de catre o autoritate

c.

in termen de 1 an de la comunicarea actului nelegal emis de o autoritate

d.

in termen de 30 zile de la comunicarea actului considerat nelegal sau vatamator sau in caz de refuz in termen de 30 de zile de la data la care trebuia emis actul dar nu mai tarziu de un an de la data comunicarii actului administrativ a carui anulare se cere

e.

in termen de 3 ani de la emiterea actului atacat

ANS: D

100. Care sunt trasaturile specifice ale contenciosului administrativ potrivit legii cadru si Constitutiei ?

a.

are un obiect specific al litigiului de drept administrativ, calitatea partilor in litigiu, este un contencios de plina jurisdictie si procedura prealabila are caracter obligatoriu

b.

obiectul specific al litigiului de drept administrativ si calitatea partilor in litigiu

c.

calitatea partilor in litigiu si tipul de contencios de plina jurisdictie

d.

obiectul specific al litigiului si caracterul facultativ al procedurii prealabile

e.

caracterul obligatoriu al procedurii prealabile si caracterul de plina jurisdictie a contenciosului

ANS: A

101. Ce reprezinta recursul administrativ?

a.

o sesizare adresata superiorului

b.

o simpla cerere depusa la organul emitent

c.

o reclamatie argumentata adresata organului emitent al actului vatamator, sau organului superior celui emitent

d.

o actiune judecatoreasca

e.

o cerere inaintata organului administrativ emitent

ANS: C

102. Pentru ca actul emis de o autoritate publica sa poata fi anulat de instanta de contencios, el trebuie sa fie:

a.

nelegal si netemeinic

b.

emis in forma tipica sau atipica, nelegal, emis de un organ de autoritate publica si sa fie vatamator celui caruia i se adreseaza

c.

emis de un organ politic si interesul acestuia

d.

emis de o autoritate publica

e.

emis in forma tipica si nelegal

ANS: B

103. De cate feluri este recursul administrativ tinand cont de procedura utilizata?

a.

recurs in contencios

b.

recurs gratios

c.

recurs facultativ

d.

recurs gratios si ierarhic

e.

recurs obligatoriu

ANS: D

104. Actiunea in contencios administrativ poate fi formulata:

a.

impotriva autoritatii publice emitente actului vatamator

b.

impotriva autoritatii publice neemitente actului

c.

impotriva autoritatii publice superioare celei care a emis actul vatamator

d.

impotriva autoritatii publice emitente si personal impotriva functionarului autoritatii parate, vinovat

e.

numai impotriva functionarului vinovat de emiterea actului nelegal

ANS: D

105. Actiunile in contencios administrativ se impart in:

a.

actiuni care obliga pe reclamant sa realizeze procedura administrativa prealabila

b.

actiuni care nu obliga ca reclamantul sa parcurga procedura prealabila

c.

actiuni care obliga la concilierea partilor inainte de proces

d.

actiuni care nu obliga la concilierea partilor inainte de proces

e.

actiuni care obliga la efectuarea procedurii administrative prealabile si care nu obliga la efectuarea procedurii jurisdictionale speciale

ANS: E

106. Ce principiu se instituie, prin legea 554/2004 prin art. 16 alin. 2 intre functionarul public vinovat de emiterea nelegala a unui act si autoritatea publica ?

a.

principiul legalitatii raspunderii

b.

principiul solidaritatii raspunderii functionarului cu autoritatea administrativa emitenta a actului nelegal

c.

principiul responsabilitatii

d.

principiul neresponsabilitatii functionarului cu autoritatea emitenta

e.

principiul oportunitatii

ANS: B

107. Art. 13 alin. 4 din legea 554/2004 prevede posibilitatea ca instanta prin hotarare judecatoreasca:

a.

de a amenda persoana vinovata de intarzierea trimiterii lucrarilor cerute

b.

de a amenda functionarul vinovat

c.

de a amenda pe conducatorul autoritatii publice pentru intarzierea lucrarilor cerute

d.

nu prevede acest lucru

e.

de a amenda conducatorul unitatii si pe autoritatea publica

ANS: C

108. Ce include notiunea de „autoritate publica” din Constitutia revizuita ?

a.

autoritatile de stat centrale si locale

b.

autoritatile autonome

c.

institutiile publice

d.

structurile neguvernamentale

e.

toate autoritatile mentionate la lit. a, b, c, d

ANS: E

109. Care sunt categoriile esentiale de valori, ocrotite prin actiunea in contencios administrativ ?

a.

drepturile persoanei vatamate

b.

numai libertatile persoanei vatamate

c.

interesele legitime

d.

drepturile si libertatile recunoscute de lege si interesul legitim al reclamantului

e.

nici una din aceste valori

ANS: D

110. Care sunt formele pe care le imbraca procedura administrativa prealabila ?

a.

forma recursului ierarhic

b.

forma recursului gratios

c.

recurs ierarhic si gratios

d.

forma facultativa si gratuita

e.

recursul ierarhic si gratios si forma facultativa si gratuita

ANS: E

111. Care sunt actele de autoritate exceptate in prezent, de la controlul de legalitate, exercitat de catre instanta de contencios administrativ?

a.

actele ce privesc raporturile dintre Parlament si Guvern

b.

actele de comandament  militar si actele ce privesc raporturile dintre Parlament sau Presedinte si Guvern

c.

actele Presedintelui

d.

actele Guvernului

e.

actele primului ministru

ANS: B

112. Ce reprezinta actul de comandament militar ?

a.

un act care emana de la un organ al administratiei publice, organ militar si care cuprinde dispozitii de natura militara, si reprezinta ideea de ordin, de comanda, de disciplina militara

b.

un act administrativ ce reprezinta ideea de ordin, de comanda, de disciplina militara

c.

un act de natura militara si un ordin militar

d.

un ordin militar emis de comandament sau de ministrul de resort

e.

un act de disciplina militara care consta in ordin emis de Ministrul Apararii Nationale

ANS: A

113. Ce acte trebuie atasate la dosarul unei actiunii in contencios administrativ ?

a.

actiunea formulata de reclamant

b.

actiunea propriu-zisa a reclamantului, copia actului vatamator si pe care il contesta, dovada indeplinirii procedurii prealabile, dovada platii taxei de timbru si orice act pe care il considera util pentru solutionarea actiunii in contencios administrativ

c.

copia actului atacat, considerat nelegal si vatamator

d.

raspunsul autoritatii

e.

actul de indeplinire a procedurii prealabile

ANS: B

114. De cate feluri este competenta instantei de contencios administrativ ?

a.

competenta materiala

b.

competenta teritoriala

c.

competenta locala

d.

competenta centrala

e.

competenta materiala si teritoriala

ANS: E

115. Cine poate judeca in prima instanta (pe fond) o actiune in contencios administrativ ?

a.

Judecatoria sau Tribunalul

b.

Tribunalul sau Curtea de Apel

c.

Curtea de Apel sau Inalta Curte de Casatie si Justitie

d.

Tribunalul si Curtea de Apel

e.

Inalta Curte de Casatie si Justitie

ANS: D

116. Ce solutii poate da instanta de contencios administrativ pe fondul cauzei ?

a.

sa anuleze actul nelegal si vatamator, sa recunoasca dreptul pretins, sa oblige la emiterea actului, la repararea pagubei cauzate prin plata daunelor materiale si la plata daunelor morale, si sa amendeze functionarul public vinovat

b.

sa anuleze actul nelegal si vatamator

c.

sa oblige la emiterea actului si la plata daunelor morale, si sa amendeze persoana vinovata (functionarul public vinovat)

d.

sa acorde daune materiale celui vatamat si sa amendeze persoana vinovata (functionarul public vinovat)

e.

sa amendeze functionarul public vinovat de emiterea unui act nelegal

ANS: A

117. In ce termen se poate declara recurs, impotriva unei hotararii pronuntata de instanta de contencios administrativ ?

a.

in termen de un an de la comunicarea hotararii

b.

in termen de 10 zile de la comunicarea hotararii

c.

in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii

d.

in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii

e.

in termen de 5 zile de la pronuntarea hotararii

ANS: D

118. Care instanta este competenta sa solutioneze recursul declarat, impotriva unei hotararii judecatoresti in contencios administrativ ?

a.

Tribunalul

b.

Curtea de Apel

c.

Inalta Curte de Casatie si Justitie

d.

Judecatoria

e.

Curtea de Apel si Inalta Curte de Casatie dupa caz

ANS: E

119. In ce termen se poate executa o hotarare definitiva si irevocabila pronuntata de instanta de contencios administrativ ?

a.

in termenul prevazut in cuprinsul hotararii sau in cel mult 30 de zile de la data ramanerii definitive a acesteia

b.

in termen de 1 an de la comunicarea hotararii

c.

in termen de 3 ani de la comunicarea hotararii

d.

in termen de 6 luni de la comunicarea hotararii

e.

oricand, dar dupa pronuntarea hotararii

ANS: A

120. La ce sectie din cadrul Tribunalului se face judecata pe fond a unei actiunii in contencios administrativ?

a.

sectia comerciala

b.

sectia de contencios administrativ

c.

sectia civila

d.

sectia penala

e.

sectia litigii de munca

ANS: B

121. La Curtea de Apel judecata in fond a unei actiuni in contencios administrativ se face de catre:

a.

sectia comerciala a Curtii de Apel

b.

sectia penala a Curtii de Apel

c.

sectia civila a Curtii de Apel

d.

sectia contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel

e.

sectia de litigii de munca a Curtii de Apel

ANS: D

122. Cine poate formula o actiune in Contencios administrativ, in conditiile art. 1 din Legea nr. 554/2004? Indicati raspunsul corect ?

a.

Orice persoana, Avocatul Poporului, Ministerul Public, autoritatea publica emitenta a unui act administrativ

b.

Persoana vatamata intr-un drept al sau sau intr-un interes legitim printr-un act administrativ cu caracter individual, adresat altui subiect de drept

c.

Orice persoana, Avocatul Poporului, Ministerul Public, autoritatea publica emitenta a unui act administrativ, persoana vatamata intr-un drept al sau sau intr-un interes legitim printr-un act administrativ cu caracter individual, adresat altui subiect de drept, persoana vatamata in drepturile sale sau in interesele sale legitime, prin ordonante sau dispozitii din ordonante ale Guvernului neconstitutionale, Agentia Nationala a Functionarilor Publici, precum si orice persoana de drept public vatamata intr-un drept, intr-o libertate sau un interes legitim

d.

Persoana vatamata in drepturile sale sau in interesele sale legitime, prin ordonante sau dispozitii din ordonante ale Guvernului neconstitutionale, se poate adresa instantei de contencios administrativ, in conditiile prezentei legi

e.

Agentia Nationala a Functionarilor Publici, precum si orice persoana de drept public vatamata intr-un drept sau, dupa caz, cand s-a vatamat un interes legitim

ANS: C

123. Care sunt partile intr-un litigiu de Contencios administrativ? Indicati raspunsul corect:

a.

Reclamantul si procurorul

b.

Procurorul si Avocatul Poporului

c.

Reclamantul si paratul

d.

Partea vatamata, autoritatea publica emitenta a actului contestat si functionarul public vinovat de emiterea unui act nelegal si alte persoane

e.

Organul emitent al actului vatamator si procurorul

ANS: D

124. Poate participa la un litigiu de Contencios administrativ procurorul? Indicati raspunsul corect:

a.

Procurorul participa daca vrea

b.

Participarea in instanta a reprezentantului Ministerului Public este obligatorie

c.

Participarea procurorului nu este obligatorie

d.

Participarea procurorului se face la cererea instantei

e.

Participarea procurorului este obligatorie la un litigiu de Contencios administrativ in conditiile Legii nr. 554/2004

ANS: C

125. Ce se intelege prin persoana vatamata in sensul legii Contenciosului administrativ? Indicati raspunsul corect:

a.

Persoana vatamata reprezinta o persoana fizica sau juridica nemultumita de autoritatile publice

b.

b) Persoana vatamata reprezinta orice persoana fizica sau juridica ori grup de persoane fizice, titulare ale unor drepturi subiective sau interese legitime private vatamate prin acte administrative, in sensul Legii 554/2004 fiind asimilate persoanei vatamate si organismele sociale care invoca vatamarea unui interes public prin actul administrativ atacat

c.

c) Persoana vatamata este un organism special sau un organism public careia i s-a lezat un drept printr-un act administrativ

d.

d) Persoana vatamata este persoana fizica sau juridica careia i s-a refuzat un drept prevazut de lege

e.

e) Persoana vatamata este persoana fizica sau juridica care actioneaza in Contencios administrativ o autoritate publica

ANS: B

126. Ce inseamna in sensul prevazut de lege autoritatea publica? Care este varianta corecta:

a.

Autoritatea publica reprezinta orice organ de stat sau al unitatilor administrativ-teritoriale care actioneaza, in regim de putere publica, pentru satisfacerea unui interes public; sunt asimilate autoritatilor publice, in sensul Legii 554/2004, persoanele juridice de drept privat care, potrivit legii, au obtinut statut de utilitate publica sau sunt autorizate sa presteze un serviciu public

b.

Autoritatea publica este un organ administrativ teritorial

c.

Autoritatea publica satisface un interes public

d.

Autoritatea publica este un organ de stat local

e.

Autoritatea publica este un organ de stat central ce presteaza un serviciu public

ANS: A

127. Definiti actul administrativ? Care dintre variante este cea corecta:

a.

Actul administrativ este un act unilateral emis de o autoritate publica

b.

Actul administrativ este un contract incheiat de autoritatea publica si institutia publica

c.

Actul administrativ este un act emis in regim de putere publica si exprima un raport juridic administrativ

d.

Actul administrativ naste, modifica si stinge raporturi juridice administrative

e.

Actul administrativ reprezinta actul unilateral cu caracter individual sau normativ, emis de o autoritate publica in vederea executarii ori a organizarii executarii legii, dand nastere, modificand sau stingand raporturi juridice

ANS: E

128. Ce intelegeti prin act administrativ jurisdictional? Care dintre definitii este corecta:

a.

Actul administrativ-jurisdictional este actul juridic emis de o autoritate administrativa cu atributii jurisdictionale in solutionarea unui conflict, dupa o procedura bazata pe contradictorialitate si cu asigurarea dreptului la aparare

b.

Actul administrativ-jurisdictional este actul juridic emis de o autoritate publica

c.

Actul administrativ-jurisdictional este actul juridic emis de un serviciu public

d.

Actul administrativ-jurisdictional este actul juridic emis de organele Administratiei de stat centrale

e.

Actul administrativ-jurisdictional este actul juridic emis de o autoritate administrativa cu atributii jurisdictionale in solutionarea unui conflict, dupa o procedura bazata pe contradictorialitate si cu asigurarea dreptului la aparare, procedura asemanatoare cu procedura judiciara si care se finalizeaza printr-o decizie motivata in fapt si in drept de organul emitent

ANS: E

129. Ce se intelege prin Contencios administrativ in sensul legii? Care definitie este corecta ?

a.

Contenciosul administrativ reprezinta activitatea de solutionare, de catre instantele de contencios administrativ competente potrivit legii, a litigiilor in care cel putin una dintre parti este o autoritate publica, iar conflictul s-a nascut fie din emiterea sau incheierea, dupa caz, a unui act administrativ, in sensul Legii 554/2004, fie din nesolutionarea in termenul legal ori din refuzul nejustificat de a rezolva o cerere referitoare la un drept sau la un interes legitim

b.

Contenciosul administrativ reprezinta activitatea de solutionare de catre Tribunal a unui conflict dintre autoritatile publice

c.

Contenciosul administrativ reprezinta activitatea de solutionare de catre Tribunal a unui conflict nascut intre autoritatile publice si institutiile publice

d.

Contenciosul administrativ reprezinta activitatea de solutionare de catre instanta a unui conflict nascut in legatura cu un act administrativ

e.

Contenciosul administrativ reprezinta activitatea de rectificare si anulare a unui act administrativ vatamator

ANS: A

130. Cine are competenta sa solutioneze un conflict bazat pe Legea 554/200d) Care dintre variante este cea corecta ?

a.

a) Instanta de contencios administrativ de la tribunal

b.

b) Instanta civila de la Curtea de Apel

c.

c) Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel si Tribunalul administrativ-fiscal

d.

d) Inalta Curte de Casatie si Justitie si Tribunalul

e.

e) Sectia penala de la Curtea de Apel si de la Tribunal

ANS: C

131. Cand poate o persoana sa formuleze o actiune in Contencios administrativ?

a.

Cand a solicitat un drept de la o autoritate si a fost refuzata

b.

Cand nu i s-a solutionat in termenul legal cererea sa sau daca nu i s-a raspuns solicitantului in termen de 30 de zile de la inregistrarea cererii, daca prin lege nu se prevede alt termen

c.

In 30 de zile de vatamarea dreptului

d.

Cand nu i s-a raspuns la o cerere formulata catre o autoritate

e.

Cand nu i s-a solutionat in termenul legal cererea sau daca nu i s-a raspuns solicitantului in termen de 30 de zile de la inregistrarea cererii, daca prin lege nu se prevede alt termen, sau daca s-a emis un act administrativ vatamator si nelegal

ANS: E

132. Ce reprezinta in sensul legii refuzul autoritatii? Care este raspunsul corect ?

a.

Refuzul nejustificat de a solutiona o cerere este exprimarea explicita, cu exces de putere, a vointei de a nu rezolva cererea de catre autoritate

b.

Tacerea autoritatii fata de o cerere

c.

Excesul de putere a autoritatii fata de o cerere

d.

Refuzul pur si simplu de a nu raspunde la cerere

e.

Lipsa vointei autoritatii publice de a solutiona cererea

ANS: A

133. Ce inseamna plangerea prealabila? Care raspuns este corect?

a.

Plangerea prealabila reprezinta o cerere formulata impotriva unei autoritati publice

b.

Plangerea prealabila reprezinta un memoriu adresat organelor centrale publice

c.

Plangerea prealabila reprezinta plangerea prin care se solicita autoritatii publice emitente sau celei ierarhic superioare, dupa caz, reexaminarea unui act administrativ cu caracter individual sau normativ, in sensul revocarii acestuia

d.

Plangerea prealabila reprezinta reexaminarea unui act administrativ

e.

Plangerea prealabila reprezinta manifestarea unilaterala de vointa a autoritatii publice

ANS: B

134. Cui se adreseaza plangerea prealabila?

a.

Organului ierarhic

b.

Serviciului public

c.

Instantei de judecata

d.

Inaltei Curti de Casatie si Justitie

e.

Autoritatii publice emitente sau celei ierarhic superioare

ANS: E

135. Ce intelegeti prin serviciu public?

a.

Activitatea prestata de institutia publica

b.

Activitatea organizata sau autorizata de o autoritate publica, in scopul satisfacerii, dupa caz, a unui interes public

c.

Serviciul realizat de invatamant

d.

Serviciile realizate de prefectura

e.

Serviciile realizate de primarie pentru cetateni

ANS: B

136. Cum defineste Legea 554/2004 interesul public?

a.

Interesul public este activitatea de garantare a drepturilor cetatenilor

b.

Interesul public este activitatea de satisfacere a nevoilor comunitare, realizare a competentei autoritatilor publice

c.

Interesul public este activitatea de satisfacere a intereselor private

d.

Interesul public reprezinta interesul care vizeaza ordinea de drept si democratia constitutionala, garantarea drepturilor, libertatilor si indatoririlor fundamentale ale cetatenilor, satisfacerea nevoilor comunitare, realizarea competentei autoritatilor publice

e.

Interesul public vizeaza democratia si realizarea nevoilor publice

ANS: D

137. Ce reprezinta excesul de putere?

a.

Excesul de putere este exercitarea dreptului de apreciere, apartinand autoritatilor administratiei publice, prin incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, prevazute de Constitutie sau de lege

b.

Excesul de putere este exercitarea dreptului de apreciere a autoritatii publice

c.

Excesul de putere reprezinta exercitarea dreptului de apreciere prin incalcarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor

d.

Excesul de putere este abuz in functie

e.

Excesul de putere este exercitarea dreptului de apreciere a functionarilor publici

ANS: A

138. Ce intelegeti prin paguba iminenta?

a.

Paguba ce se apropie creata prin perturbarea previzibila grava a functionarii unei autoritati publice ori a unui serviciu public

b.

Paguba suferita de o parte vatamata, prejudiciu material viitor si previzibil



c.

Paguba produsa de un functionar public unei autoritati publice

d.

Paguba iminenta este prejudiciu material viitor, dar previzibil cu evidenta sau, dupa caz, perturbarea previzibila grava a functionarii unei autoritati publice ori a unui serviciu public

e.

Paguba iminenta reprezinta perturbarea grava a autoritatii publice sau a serviciului public

ANS: D

139. Care sunt organele de tutela administrativa prevazute de art. 3 din Legea Contenciosului administrativ ?

a.

Primarul si prefectul

b.

Consiliul local si Guvernul

c.

Guvernul si Agentia Nationala a Functionarilor Publici

d.

Prefectul si primarul

e.

Prefectul si Agentia Nationala a Functionarilor Publici.

ANS: E

140. Se poate verifica legalitatea unui act administrativ? Cand si de cine ?

a.

Legalitatea unui act administrativ unilateral poate fi cercetata oricand in cadrul unui proces, pe cale de exceptie, din oficiu sau la cererea partii interesate. In acest caz, instanta, constatand ca de actul administrativ depinde solutionarea litigiului pe fond, va sesiza prin incheiere motivata instanta de contencios administrativ competenta, suspendand cauza. Instanta de contencios administrativ se pronunta, dupa procedura de urgenta, in sedinta publica, cu citarea partilor

b.

Se poate verifica oricand legalitatea unui act administrativ si de orice instanta

c.

Legalitatea unui act administrativ se poate verifica de organul jurisdictional oricand

d.

Legalitatea unui act administrativ se poate verifica atat de organul jurisdictional, cat si de instanta oricand

e.

organul jurisdictional nu se poate verifica de instanta

ANS: A

141. Ce acte prevazute de Legea Contenciosului Administrativ nu se pot ataca in instanta ? Care este raspunsul complet ?

a.

Nu se pot ataca actele de tutela administrativa

b.

Nu se pot ataca actele administrative unilaterale

c.

Nu se pot ataca in contenciosul administrativ actele administrative ale autoritatilor publice care privesc raporturile acestora cu Parlamentul si actele de comandament cu caracter militar; actele administrative pentru modificarea sau desfiintarea carora se prevede, prin lege organica, o alta procedura judiciara; actele administrative emise pentru aplicarea regimului starii de razboi, al starii de asediu sau al celei de urgenta, cele care privesc apararea si securitatea nationala ori cele emise pentru restabilirea ordinii publice

d.

Nu se pot ataca in contenciosul administrativ actele administrative ale autoritatilor publice care privesc raporturile acestora cu Parlamentul

e.

Nu se pot ataca in contenciosul administrativ actele de comandament militar si actele privind starea de razboi

ANS: C

142. Cum este utilizarea procedurii jurisdictionale administrative prevazuta de Legea 554/2004 ?

a.

Jurisdictiile administrative speciale sunt facultative si gratuite

b.

Nu este obligatorie

c.

Este gratuita

d.

Presupune taxe foarte mari

e.

Este o procedura la alegere

ANS: A

143. Se pot ataca actele administrative? Cand si unde ?

a.

Nu se pot ataca in instanta

b.

Actele administrativ-jurisdictionale sunt definitive si irevocabile

c.

Se pot ataca la instantele civile

d.

Actele administrative pot fi atacate direct la instanta de contencios administrativ competenta potrivit art. 10, in termen de 15 zile de la comunicare, daca partea nu exercita caile administrativ-jurisdictionale de atac

e.

Se pot ataca in termen de 15 zile la instanta de pe langa Curtea de Apel

ANS: D

144. Ce trebuie sa faca o parte in cazul in care renunta la procedura jurisdictionala administrativa?

a.

Trebuie sa anunte Parchetul

b.

Trebuie sa anunte organul jurisdictional

c.

Sa se adreseze instantei de contencios

d.

Sa notifice partea adversa

e.

Va notifica aceasta organului administrativ-jurisdictional competent in termenul legal

ANS: E

145. Ce trebuie sa faca partea interesata daca doreste solutionarea unei plangeri fara cheltuieli si in termen scurt ?

a.

Trebuie sa formuleze plangere la organul emitent al actului administrativ vatamator care o va inainta organului competent sa o solutioneze printr-o decizie

b.

Trebuie sa renunte la plangerea prealabila

c.

Trebuie sa astepte 6 luni

d.

Trebuie sa se adreseze instantei

e.

Trebuie sa notifice organul jurisdictional

ANS: A

146. Cand, in ce termen si cui se adreseaza plangerea prealabila?

a.

Oricand, catre organul emitent

b.

Dupa primirea actului vatamator si catre autoritatea emitenta in termen de 30 de zile

c.

Dupa primirea actului vatamator si catre Parchet in termen de 30 de zile

d.

Inainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau sau intr-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, trebuie sa solicite autoritatii publice emitente, in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului, revocarea, in tot sau in parte, a acestuia sau organului ierarhic superior daca acesta exista

e.

Organului ierarhic superior oricand

ANS: D

147. Care dintre subiectele de sezina nu este obligat sa efectueze plangerea prealabila ?

a.

Prefectul, primarul si Avocatul Poporului

b.

Avocatul Poporului, prefectul si institutia publica

c.

Ministerul Public si Agentia Nationala a Functionarilor Publici

d.

Autoritatea publica, Avocatul Poporului si prefectul

e.

Prefectul, Avocatul Poporului, Ministerul Public, Agentia Nationala a Functionarilor Publici

ANS: E

148. Care sunt principiile speciale ce se aplica in Contenciosul administrativ ?

a.

Principiul disponibilitatii partilor

b.

Principiul contradictorialitatii

c.

Principiul specialitatii si cel al prioritatii interesului public

d.

Principiul prioritatii interesului public si al celeritatii solutionarii cauzei

e.

Principiul celeritatii si oralitatii

ANS: D

149. Persoana vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim poate ataca o dispozitie dintr-o Ordonanta de Guvern? Unde si cum?

a.

Persoana vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim prin ordonante sau dispozitii din ordonante poate ataca aceasta prin actiune la instanta de contencios administrativ, insotita de exceptia de neconstitutionalitate

b.

Persoana vatamata poate ataca ordonanta la Curtea Constitutionala

c.

Se poate ataca la Parchetul militar ordonanta sau dispozitii din aceasta

d.

Nu se poate ataca la nici o instanta o Ordonanta de Guvern

e.

Se poate ataca doar la Curtea de Apel o parte din ordonanta

ANS: A

150. Cum procedeaza instanta atunci cand este sesizata cu o exceptie de neconstitutionalitate ?

a.

Suspenda judecarea cauzei si asteapta raspuns de la Parchet

b.

Trimite cauza la Curtea de Apel Bucuresti spre solutionarea exceptiei

c.

Daca exceptia este admisibila sesizeaza prin incheiere motivata Curtea Constitutionala si suspenda solutionarea cauzei pe fond, pana la solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate

d.

Trimite cauza la Parchet pentru solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate

e.

Trimite cauza la organul jurisdictional sa-si spuna parerea asupra exceptiei

ANS: C

151. Cand un act administrativ fiscal cuprinde o valoare de peste 5 miliarde lei, care este instanta competenta sa solutioneze cauza pe fond, dar in recurs?

a.

Pe fond solutioneaza Judecatoria, iar in recurs Curtea de Apel, sectia contencios administrativ si fiscal

b.

Pe fond solutioneaza cauza Curtea de Apel sesizata, iar in recurs Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia Contencios administrativ si fiscal

c.

Pe fond solutioneaza cauza Parchetul, in recurs Parchetul de pe langa Curtea de Apel, sectia contencios administrativ si fiscal

d.

Pe fond solutioneaza cauza organul jurisdictional, iar in recurs Tribunalul, sectia contencios administrativ si fiscal

e.

Pe fond solutioneaza cauza Tribunalul, iar in recurs Curtea de Apel, sectia contencios administrativ si fiscal

ANS: B

152. Care este instanta competenta sa solutioneze o cauza de contencios administrativ ?

a.

Instanta de la sediul reclamantei, sectia civila

b.

Parchetul de la sediul reclamantei, sectia contencios administrativ si fiscal

c.

Curtea de Apel de la domiciliul paratului

d.

Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia contencios administrativ si fiscal

e.

Reclamantul se poate adresa instantei de la domiciliul sau celei de la domiciliul paratului, sectia contencios administrativ si fiscal

ANS: E

153. Care este termenul de formulare a unei actiuni in Contencios administrativ ?

a.

In termen de 6 luni de la primirea raspunsului la plangerea prealabila sau, dupa caz, de la data refuzului, considerat nejustificat, de solutionare a cererii

b.

In termen de 1 an de la primirea actului atacat

c.

In termen de 6 luni de la comunicarea actului atacat – maxim pana la 3 ani

d.

In termen de 6 luni de la comunicarea actului atacat, dar nu mai tarziu de 1 an de la data emiterii actului contestat

e.

Se poate introduce oricand actiune in contencios

ANS: D

154. Ce fel de termen este termenul de 6 luni, dar cel de 1 an?

a.

Sunt termene de prescriptie ambele

b.

Sunt termene pentru plangerea prealabila - facultative

c.

Primul este de prescriptie, iar al doilea de decadere

d.

Primul este de decadere, iar al doilea de prescriptie

e.

Sunt termene nedefinite de legea contenciosului

ANS: C

155. Ce acte trebuie sa depuna reclamantul, partea vatamata cand formuleaza actiunea in Contencios administrativ?

a.

Reclamantul va anexa la actiune copia actului administrativ pe care il ataca sau, dupa caz, raspunsul autoritatii publice prin care i se comunica refuzul rezolvarii cererii sale, iar cand nu a primit nici un raspuns la cererea sa, copia cererii, certificata prin numarul si data inregistrarii la autoritatea publica, precum si orice inscris care face dovada indeplinirii procedurii prealabile

b.

Toate inscrisurile necesare in vederea castigarii procesului

c.

Actiune si actul atacat emis de autoritatea publica

d.

Actiunea semnata si datata

e.

Actiunea, copie de pe rechizitoriul Parchetului, copie de pe procesul verbal de constatare a politei si copie de pe decizia de la Curtea Constitutionala

ANS: A

156. Ce masura ia instanta de contencios impotriva conducatorului unitatii parate in cazul in care nu trimite relatiile solicitate de instanta in vederea solutionarii cauzei?

a.

Paseste la dezbaterea cauzei fara relatiile solicitate si pronunta hotararea

b.

Cheama conducatorul paratei in instanta pentru a-i lua interogatoriul

c.

Suspenda judecarea cauzei pentru lipsa relatiilor

d.

Conducatorul unitatii parate este obligat prin incheiere interlocutorie sa plateasca statului, cu titlu de amenda judiciara, 10% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de intarziere nejustificata

e.

Conducatorul unitatii este amendat cu 1 milion de lei pe zi pentru intarziere in comunicarea relatiilor

ANS: D

157. In ce conditii si cum poate solicita persoana vatamata suspendarea executarii actului administrativ atacat? Cui adreseaza cererea?

a.

Prin actiune la Parchet, pentru prevenirea unei pagube iminente

b.

Prin cerere la Judecatorie, pentru a dispune in conditiile legii

c.

Prin cerere in instanta de contencios, pentru prevenirea unei pagube iminente

d.

In cazuri justificate si pentru prevenirea unei pagube iminente se adreseaza instantei competente cu cerere scrisa pentru a dispune suspendarea executarii actului administrativ atacat

e.

In cazuri justificate se adreseaza Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru suspendarea executarii actului administrativ atacat

ANS: D

158. Pana cand poate dispune instanta suspendarea actului administrativ vatamator conform Legii 554/2004?

a.

Pana la pronuntarea instantei de fond daca se dovedeste

b.

Pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei daca parata nu se opune

c.

Pana la terminarea procesului daca partile sunt de acord

d.

Pana la pronuntarea instantei de fond sau pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei, in functie de temeiul de drept si modul in care a fost solicitata

e.

Pana la aparitia recursului daca astfel a fost solicitat

ANS: D

159. Ce act da instanta daca admite cererea de suspendare a executarii actului administrativ atacat?

a.

O decizie administrativa ce se ataca la Curtea de Apel

b.

O incheiere nemotivata fara recurs

c.

O sentinta fara drept de apel data de Tribunal

d.

Sentinta civila sau incheiere, in functie de temeiul de drept al cererii, care au cai de atac diferite

e.

Hotarari judecatoresti atacate la Inalta Curte de Casatie si Justitie

ANS: D

160. Se pot formula actiuni in contencios impotriva unui functionar incadrat la o autoritate publica? Cand si in ce conditii ?

a.

Se pot formula actiuni si personal impotriva persoanei fizice care a elaborat, a emis sau a incheiat actul ori, dupa caz, care se face vinovata de refuzul de a rezolva cererea referitoare la un drept subiectiv sau la un interes legitim, daca se solicita plata unor despagubiri pentru prejudiciul cauzat ori pentru intarziere

b.

Nu se pot formula actiuni si personal impotriva persoanei fizice care a elaborat, a emis sau a incheiat actul ori, dupa caz, care se face vinovata de refuzul de a rezolva cererea referitoare la un drept subiectiv sau la un interes legitim, daca se solicita plata unor despagubiri pentru prejudiciul cauzat ori pentru intarziere

c.

Se pot formula actiuni impotriva functionarului public, dar fara rezultat in instanta

d.

Se interzice formularea unor astfel de actiuni prin lege

e.

In cazul in care partea vatamata formuleaza actiuni impotriva persoanei fizice care a elaborat actul contestat, instanta amendeaza pe reclamant

ANS: A

161. Ce solutii poate da instanta de contencios atunci cand finalizeaza procesul ?

a.

Solutia inadmisibilitatii actiunii reclamantului

b.

Solutia trimiterii actiunii la Parchet pentru efectuarea rechizitoriului

c.

Sa anuleze, in tot sau in parte, actul administrativ, sa oblige autoritatea publica sa emita un act administrativ ori sa elibereze un certificat, o adeverinta sau orice alt inscris

d.

Poate sa oblige la refacerea inscrisului de catre parata si sa amendeze functionarul public vinovat

e.

Poate sa amendeze conducatorul paratei pentru incalcarea legii si sa acorde daune morale

ANS: C

162. Instanta de contencios poate acorda despagubiri? Dar daune morale atunci cand obiectul actiunii este un contract administrativ? Care sunt solutiile legale in acest sens ?

a.

Dispune anularea contractului administrativ, in tot sau in parte, obliga autoritatea publica sa incheie contractul la care reclamantul este indrituit, impune uneia dintre parti indeplinirea unei anumite obligatii, de a suplini consimtamantul unei parti, cand interesul public o cere, obliga la plata unor despagubiri pentru daunele materiale si morale

b.

Impune uneia dintre parti indeplinirea unei anumite obligatii, dispune anularea contractului administrativ, in tot sau in parte

c.

Obliga autoritatea publica sa incheie contractul la care reclamantul este indrituit, de a suplini consimtamantul unei parti, cand interesul public o cere, obliga la plata unor despagubiri pentru daunele materiale si morale

d.

Dispune anularea contractului administrativ, in tot sau in parte, impune uneia dintre parti indeplinirea unei anumite obligatii, de a suplini consimtamantul unei parti, cand interesul public o cere, obliga la plata unor despagubiri pentru daunele materiale si morale

e.

Obliga autoritatea publica sa incheie contractul la care reclamantul este indrituit, impune uneia dintre parti indeplinirea unei anumite obligatii, suplinirea consimtamantului unei parti, cand interesul public o cere, obliga la plata unor despagubiri pentru daunele materiale si morale

ANS: A

163. Se pot acorda penalitati de intarziere persoanei vatamate? In ce conditii ?

a.

Nu se pot acorda penalitati de intarziere persoanei vatamate

b.

Se pot acorda penalitati de intarziere persoanei vatamate daca le cere

c.

Este inadmisibila cererea privind penalitatile de intarziere

d.

Instanta poate acorda ca sanctiune penalitati pentru fiecare zi de intarziere, in cazul in care parata refuza sa elibereze un act sau sa puna in executare o hotarare judecatoreasca, cu conditia sa fi fost solicitate expres prin actiune

e.

Se acorda penalitati globale doar pentru 30 de zile intarziere

ANS: D

164. In ce termen poate fi facuta solicitarea despagubirilor in instanta de contencios ?

a.

Partea poate solicita despagubiri in termen de 3 ani de la producerea prejudiciului

b.

Nu poate solicita despagubiri pe calea actiunii in contencios administrativ

c.

Partea poate solicita despagubiri in termen de 30 de zile de la producerea pagubei

d.

Poate solicita despagubiri in termen de 6 luni de la terminarea procesului

e.

Partea poate solicita despagubiri in termen de 1 an de la data de la care a cunoscut sau trebuia sa cunoasca intinderea pagubei

ANS: E

165. Care este calea de atac si in ce termen se exercita impotriva hotararii pronuntate de instanta de contencios administrativ ?

a.

Apelul si recursul in termen de 30 de zile de la pronuntarea hotararii de catre instanta de contencios administrativ

b.

Recursul, in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii

c.

Recursul, in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii

d.

Nu exista cale de atac impotriva hotararii pronuntate de instanta de contencios administrativ

e.

Apelul in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii pronuntata de instanta de contencios administrativ

ANS: C

166. Judecarea recursului se face cu citarea partilor sau nu ?

a.

Judecarea recursului nu este obligatorie

b.

Judecarea recursului se face fara citarea partilor la proces

c.

Judecarea recursului se face in lipsa partilor

d.

Judecarea recursului se face numai in prezenta partilor, dar fara citare

e.

Judecarea recursului se face cu citarea obligatorie a partilor

ANS: E

167. Ce caracter au hotararile pronuntate in recurs de instanta de contencios administrativ?

a.

Sunt hotarari interlocutorii

b.

Sunt hotarari obligatorii

c.

Se pot pune in executare

d.

Sunt hotarari definitive

e.

Sunt hotarari definitive si irevocabile

ANS: E

168. Care hotarari pronuntate de instanta de contencios administrativ pot fi puse in executare?

a.

Hotararile partiale

b.

Hotararile definitive

c.

Hotararile definitive si irevocabile

d.

Hotararile date de Curtea Constitutionala

e.

Hotararile date pe fondul cauzei

ANS: C

169. In ce termen trebuie executata o hotarare pronuntata in contencios ?

a.

In termen legal

b.

In termen de 3 ani

c.

Imediat dupa pronuntare

d.

In termen de 6 luni

e.

In termen de 30 de zile sau in termenul prevazut expres in hotarare

ANS: E

170. Ce masuri ia instanta de executare impotriva autoritatii publice care refuza sa puna in executare hotararea pronuntata pe contencios ?

a.

Amendeaza conducatorul unitatii cu 5 milioane lei

b.

Obliga parata sa execute de indata hotararea

c.

Obliga parata la despagubiri

d.

La cererea reclamantului acorda despagubiri pentru neexecutarea hotararii

e.

Instanta de executare nu ia nici o masura in acest caz

ANS: D

171. Cine poate formula actiune in regres? Impotriva cui si cand?

a.

Conducatorul autoritatii publice, impotriva functionarului public vinovat de neexecutarea hotararii, in termen de 3 ani

b.

Autoritatea locala, in termen de 1 an de la producerea pagubei, autoritatea centrala oricand impotriva persoanelor din subordine

c.

Conducatorul institutiei publice in termen de 6 luni impotriva functionarului public vinovat

d.

Organul ierarhic superior autoritatii emitente oricand impotriva salariatilor

e.

Persoana vinovata de producerea pagubei in termen de 1 an impotriva sefului superior

ANS: A

172. Controlul asupra activitatii autoritatilor administratiei publice are scopul:

a.

de a realiza valori politice si pentru a asigura conformitatea dintre activitatea autoritatii cu exigentele stabilite de forurile politice si de lege

b.

de a realiza valori economice in concordanta cu interesul societatii

c.

de a realiza valori morale si valori sociale in interesul colectivitatii

d.

de a realiza valori positive in interesul cetateanului

ANS: A

173. Care sunt elemente componente ale controlului exercitat asupra activitatii autoritatilor publice?

a.

punctul de plecare al controlului, operatiunile de control si operatiunile financiare

b.

operatiunile materiale si operatiunile de control  si baza de referinta

c.

baza de referinta si operatiunile de control, si punctul de plecare al controlului

d.

baza de referinta, obiectul de control si operatiunile de control

ANS: D

174. Se poate verifica legalitatea unui act administrativ? Cand si de cine?

a.

legalitatea unui act administrativ unilateral poate fi cercetata oricand in cadrul unui proces, pe cale de exceptie, din oficiu sau la cererea partii interesate.

b.

se poate verifica oricand legalitatea unui act administrativ si de orice instanta;

c.

legalitatea unui act administrativ se poate verifica de organul jurisdictional oricand;

d.

legalitatea unui act administrativ se poate verifica atat de organul jurisdictional, cat si de instanta oricand.

ANS: A

175. Cand se poate invoca exceptia de nelegalitate a unui act administrativ emis de o autoritate publica ?

a.

in timpul procesului, la judecata de fond

b.

in orice stadiu al judecatii, dar numai in contencios administrativ

c.

in orice stadiu al judecatii (fond, apel, recurs) si in orice proces

d.

se poate invoca numai in recurs la sectia contencios

ANS: C

176. Care instanta este competenta sa solutioneze exceptia de nelegalitate a unui act administrativ?

a.

instanta de recurs, de drept civil

b.

instanta de contencios administrativ

c.

instanta de dreptul muncii

d.

inalta curte de casatie si justitie

ANS: B

177. Ce fel de hotarare da instanta cu privire la exceptia de nelegalitate ?

a.

pronunta o hotarare de suspendare a cauzei sau incheiere dupa caz

b.

pronunta o solutie pe baza de probe, definitiva si irevocabila

c.

da o hotarare ce se poate ataca cu recurs de la pronuntare

d.

pronunta o hotarare ce se ataca cu recurs in termen de a)5 zile de la comunicare

ANS: D

178. Cine poate formula actiune in contencios administrativ?

a.

persoana vatamata care a formulat mai intai, plangere prealabila privind actul atacat

b.

prefectul judetului, cand apreciaza ca o autoritate publica locala a emis un act administrativ nelegal

c.

orice persoana vatamata intr-un drept printr-un act administrativ unilateral, emisa de autoritatea publica, daca a formulat plangere prealabila

d.

Agentia Nationala a Functionarilor Publici, daca a fost sesizata de un functionar public privind incalcarea legii de catre o institutie publica

e.

toate persoanele de la a,b,c,d.

ANS: E

179. Procedura prealabila este obligatorie in cazul:

a.

la actiunile formulate de prefect

b.

la actiunile formulate de Agentia Nationala a Functionarilor Publici

c.

la actiunile formulate de Avocatul poporului

d.

la actiunile formulate de persoanele fizice vatamate in drepturile lor printr-un act administrativ, emis de autoritatea publica

e.

la actiunile formulate de straini impotriva dispozitiei de parasire a teritoriului

ANS: D

180. Care este instanta competenta sa solutioneze o actiune impotriva unui proces verbal de control fiscal emis de Directia Generala a Finantelor Publice ?

a.

Curtea de Conturi

b.

Curtea Constitutionala

c.

Tribunalul teritorial

d.

Curtea de Apel

e.

Tribunalul - Sectia Contencios administrativ

ANS: E

181. Cine are competenta sa solutioneze un conflict bazat pe Legea 554/2004. Care dintre variante este cea corecta:

a.

Instanta de contencios administrativ de la tribunal;

b.

Instanta civila de la Curtea de Apel;

c.

Instanta de contencios administrativ si anume Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sectiile de contencios administrativ ti fiscal ale Curtilor de Apel si Tribunalele administrativ-fiscale;

d.

Inalta Curte de Casatie si Justitie si Tribunalul teritorial, si Curtea de Apel

e.

Sectia penala de la Curtea de Apel si de la Tribunal si Inalta Curte de Casatie si Justitie

ANS: C

182. Cand poate o persoana sa formuleze o actiune in Contencios administrativ?

a.

Cand a solicitat un drept de la o autoritate si a fost refuzata;

b.

Cand nu i s-a solutionat in termenul legal cererea sa sau daca nu i s-a raspuns solicitantului in termen de 30 de zile de la inregistrarea cererii, daca prin lege nu se prevede alt termen;

c.

In 30 de zile de la vatamarea dreptului;

d.

Cand nu i s-a raspuns la o cerere formulata catre o autoritate;

e.

Cand nu i s-a solutionat in termenul legal cererea sau daca nu i s-a raspuns solicitantului in termen de 30 de zile de la inregistrarea cererii, daca prin lege nu se prevede alt termen, sau daca s-a emis un act administrativ vatamator si nelegal.

ANS: E

183. Care este instanta competenta sa solutioneze o cauza de contencios administrativ?

a.

Instanta de la sediul reclamantei, sectia civila;

b.

Parchetul de la sediul reclamantei, sectia contencios administrativ si fiscal;

c.

Curtea de Apel de la domiciliul paratului;

d.

Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia contencios administrativ si fiscal;

e.

Reclamantul se poate adresa instantei de la domiciliul sau celei de la domiciliul paratului, sectia contencios administrativ si fiscal

ANS: E

184. Cand actul administrativ fiscal atacat are valoare de peste 5 miliarde lei, care este instanta competenta sa solutioneze cauza pe fond, dar in recurs?

a.

Pe fond solutioneaza Judecatoria, iar in recurs Curtea de Apel, sectia contencios administrativ si fiscal;

b.

Pe fond solutioneaza cauza Curtea de Apel, sectia Contencios administrativ si fiscal, iar in recurs Inalta Curte de Casatie si Justitie, aceeasi sectie

c.

Pe fond solutioneaza cauza Parchetul, in recurs Parchetul de pe langa Curtea de Apel, sectia contencios administrativ si fiscal;

d.

Pe fond solutioneaza cauza organul jurisdictional, iar in recurs Tribunalul, sectia contencios administrativ si fiscal;

e.

Pe fond solutioneaza cauza Tribunalul, iar in recurs Curtea de Apel, sectia contencios administrativ si fiscal.

ANS: B

185. In ce conditii si cum poate solicita persoana vatamata suspendarea executarii actului administrativ atacat? Cui adreseaza cererea?

a.

Prin actiune la Parchet, pentru prevenirea unei pagube iminente;

b.

Prin cerere la Judecatorie, pentru a dispune in conditiile legii;

c.

Prin cerere in instanta de contencios, pentru prevenirea unei pagube iminente;

d.

In cazuri justificate si pentru prevenirea unei pagube iminente se adreseaza instantei competente cu cerere scrisa pentru a dispune suspendarea executarii actului administrativ atacat;

e.

In cazuri justificate se adreseaza Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru suspendarea executarii actului administrativ atacat.

ANS: D

186. Pana cand poate dispune instanta suspendarea actului administrativ atacat ?

a.

Pana la pronuntarea instantei de fond daca se dovedeste;

b.

Pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei daca parata nu se opune;

c.

Pana la terminarea procesului daca partile sunt de acord;

d.

Pana la pronuntarea instantei de fond sau pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei, in functie de temeiul de drept si modul in care a fost solicitata;

e.

Pana la aparitia recursului daca s-a solicitat acest lucru de catre partea interesata sau de catre parata

ANS: D

187. Ce act da instanta, daca admite cererea de suspendare a executarii actului administrativ atacat?

a.

O decizie administrativa ce se ataca la Curtea de Apel;

b.

O incheiere nemotivata fara recurs;

c.

O sentinta fara drept de apel data de Tribunal;

d.

Sentinta civila sau incheiere, in functie de temeiul de drept al cererii, care au cai de atac diferite;

e.

Hotarari judecatoresti atacate la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

ANS: D

188. Pot fi atacate pe calea contenciosului administrativ Ordonantele de Guvern sau dispozitii din acestea ? Cand ? La ce instanta ?

a.

nu pot fi atacate la instanta de judecata, dar pot fi atacate la Curtea Constitutionala oricand

b.

pot fi atacate in instanta de contencios administrativ oricand, cand partea se considera vatamata prin dispozitiile cuprinse in Ordonanta

c.

pot fi atacate prin actiune in instanta de contencios administrativ insotite de exceptie de neconstitutionalitate

d.

pot fi atacate la Tribunalul Teritorial insotite de exceptia de neconstitutionalitate

e.

pot fi atacate la Curtea de Apel pe cale principala prin actiune in contencios

ANS: C

189. Ce reprezinta baza de referinta a controlului exercitat asupra activitatii desfasurate de Organele administratiei publice:

a.

mijloacele utilizate la control, procedeele folosite de organele de control

b.

elementele privind calitatea controlului exercitat asupra administratiei publice

c.

mijloacele si procedeele de control exercitat asupra administratiei publice

d.

mijloacele utilizate, procedeele folosite, elementele privind calitatea activitatii organului administrativ (eficienta, operativitate, rentabilitate, oportunitate)

ANS: D

190. In ce consta obiectul controlului activitatii autoritatii publice ?

a.

omul, activitatea sa, omul precum si mijloacele materiale de viata ale acestuia

b.

mijloacele materiale, financiare si operatiunile administrative

c.

mijloacele materiale si financiare ale omului ce lucreaza in dministratia publica

d.

omul, mijloacele materiale, mijloacele  financiare si operatiunile administrative (operatiuni materiale si acte juridice)

ANS: D

191. Pentru ca operatiunile de control administrativ sa se desfasoare in bune conditii, privind controlul de legalitate a activitatii autoritatii publice, este necesar ca:

a.

sa fie un control specializat, rentabil, efficient si operativ

b.

sa fie oportun controlul,sa fie un control variat, functional

c.

sa fie un control complex adica sa fie specializat, oportun si sa cuprinda elemente variate ca: eficienta, rentabilitate, functionalitate, operativitate, finalitate

d.

sa cuprinda elementele de eficienta si rentabilitate,necesare controlului

ANS: C

192. Care sunt criteriile de apreciere a controlului exercitat asupra activitatii administratiei publice:

a.

criteriul eficientei, criteriul operativitatii, controlului

b.

eficienta, operativitate, functionalitate, finalitate

c.

sa aiba finalitate si functionalitate

d.

functionalitatea controlului exercitat asupra administratiei publice

ANS: B

193. Care sunt formele de control exercitat asupra activitatii administratiei publice?

a.

control exercitat de autoritatea legislativa, control ierarhic, control intern

b.

control prin delegare, control ierarhic exercitat asupra autoritatii publice subordonate

c.

control intern, control ierarhic, control exercitat prin delegare, control exercitat prin jurisdictie administrativa, control exercitate de autoritatile legislative, control exercitat de autoritatea judecatoreasca

d.

control intern, control ierarhic ,control administrativ, control exercitat de autoritatea judecatoreasca

ANS: C

194. Pe ce cale se poate realiza controlul judecatoresc de legalitate al actelor administrative, emise de autoritatile publice ?

a.

pe calea contenciosului administrativ, fiind un control garantat prin Constitutie

b.

pe calea intrebarilor si interpelarilor, de catre senatori si deputati

c.

de catre comisiile permanente si temporare ale autoritatii legislative, prin intrebari si interpelari adresate conducatorilor autoritatilor publice

d.

pe calea actiunii in instanta de drept civil, formulate de partea interesata si vatamata in dreptul sau printr-un act administrativ unilateral

ANS: A

195. Controlul asupra activitatii autoritatii publice are ca scop:

a.

depistarea greselilor si sanctionarea lor, sa atraga privilegii in favoarea subiectului active al controlului

b.

sa depisteze greselile, sa le corecteze, sa le sanctioneze dupa caz conform cu legea, sa nu creeze privilegii agentului de control, sa asigure legalitatea si sa nu timoreze pe cel controlat

c.

sa creeze puteri exorbitante agentului de control, in urma controlului exercitat asupra unei anumite autoritati publice sau institutiile publice

d.

sa asigure finantarea celui controlat, in limitele legii bugetului sau a bugetului propriu de venituri si cheltuieli, dupa caz

ANS: B

196. Ce fel de control se realizeaza de instantele judecatoresti asupra actelor emise de autoritatile publice ?

a.

control intern si de oportunitate privind actele administratiei publice

b.

control social manifestat de opinia publica in fata instantei cu privire la actele emise de autoritatea publica

c.

control al opiniei publice prin intermediul instantei de contencios

d.

control realizat pe criteriul legalitatii actelor administratiei publice, fiind un control garantat prin Constitutie si prin legi speciale

ANS: D

197. Ce fel de control realizeaza Curtea Constitutionala asupra actelor emise de autoritatile publice?

a.

un control politic al activitatii autoritatii publice supuse controlului

b.

un control economic al activitatii autoritatii publice dar si un control de legalitate al actelor emise de acestea

c.

un control de conformitate a legilor cu dispozitiile Constitutiei, pronuntandu-se pe exceptiile de neconstitutionalitate invocate de persoanele fizice sau juridice interesate in cadrul unui proces aflat pe rolul instantei

d.

control de oportunitate, un control necontencios privind actele emise de administratia publica, precum si un control exercitat asupra administratiei publice

ANS: C

198. Care este termenul utilizat de Constitutie cu privire la autoritatile ale caror acte pot fi controlate in instanta pe calea contenciosului administrative ?

a.

Termenul utilizat de Constitutie este de autoritate administrativa

b.

Termenul utilizat de Constitutie este de autoritate publica

c.

Termenul utilizat de Constitutie este de autoritate politica

d.

Termenul utilizat de Constitutie este de autoritate centrala

ANS: B

199. Care sunt criteriile de clasificare a controlului exercitat asupra administratiei publice?

a.

a) dupa natura organului ce efectueaza controlul

b.

b)dupa obiectul urmarit prin controlul efectuat

c.

c) dupa procedura aplicabila si criteriul sanctionarii celui controlat

d.

d) dupa natura, controlului obiectul si procedura aplicabila controlului

ANS: D

200. Ce fel de institutie este contenciosul administrativ ?

a.

a) de drept civil

b.

b) de dreptul muncii

c.

c) de drept administrativ

d.

d) o institutie de drept comercial

ANS: C

201. Ce reprezinta contenciosul administrativ ?

a.

o lupta de idei, o confruntare politica a doua sau mai multe partide politice

b.

o totalitate de litigii dintre stat si administratia publica aflata in permanenta transformare si perfectionare

c.

o suma de procese politice aduse in fata institutiei competente sa le solutioneze

d.

totalitatea litigiilor nascute intre particulari si administratia publica, cu ocazia organizarii, functionarii serviciilor publice, in care se aplica reguli, principii ce apartin dreptului public

ANS: D

202. Potrivit legii contenciosului administrativ, cine poate fi considerata persoana vatamata?

a.

cel vatamat intr-un drept al sau de o autoritate publica

b.

cel vatamat intr-un drept recunoscut de lege, intr-o libertate, in interesul sau legitim, printr-un act administrativ tipic sau atipic, emis de o autoritate publica

c.

cel vatamat intr-o libertate fundamentala de o autoritate publica

d.

cel vatamat de o autoritate publica in interesul sau politic , printr-un act administrative unilateral emis de o autoritate publica

ANS: B

203. Unde se poate ataca un act de control emis de inspectorii finantelor publice si in ce conditii?

a.

se poate ataca un act de control fiscal direct la instanta de contencios administrativ si fiscal, daca actul este nelegal si a produs o vatamare

b.

procesul verbal de control fiscal se poate ataca doar dupa realizarea procedurii prealabile, daca actul este nelegal si a produs o vatamare

c.

procesul verbal de control fiscal se poate si la organul ierarhic si la instanta de contencios in acelasi timp daca actul este nelegal si a produs o vatamare

d.

persoana fizica sau juridica vatamata prin actul de control emis de inspectorul finantelor publice poate ataca acest act, la instanta de contencios administrativ cu conditia sa fi efectuat mai intai plangerea prealabila si in termenul prevazut de lege

ANS: D

204. Care sunt conditiile de admisibilitate a actiunii in contencios administrativ ?

a.

actiunea sa priveasca  un act administrativ, emis in forma tipica sau atipica, actul sa fie emis de o autoritate publica, sa fi vatamat un drept, o libertate sau un interes legitim, si sa fie atacat in termenul legal, sa fi fost realizata procedura prealabila anterior formularii actunii

b.

b) sa fie un act de dreptul muncii, emis in forma tipica sau atipica, sa fie emis de o autoritate publica, sa fi vatamat un drept, o libertate sau un interes legitim, si sa fie atacat in termenul legal, sa fi fost realizata procedura prealabila anterior formularii actunii

c.

c) sa fie un act emis de guvern si prin acel act sa fie vatamat un drept recunoscut de lege, prin care sa fi vatamat un drept, o libertate sau un interes legitim, si sa fie atacat in termenul legal, sa fi fost realizata procedura prealabila anterior formularii actunii

d.

actiunea sa se refere la un act prin care sa fi vatamat un drept recunoscut de lege, sa fie un act politic, emis de autoritea publica, sa fi fost realizata procedura prealabila anterior formularii actunii

ANS: A

205. La cel fel de procedura se refera dispozitiile cuprinse in Constitutia revizuita la art. b)a) alin. d), in prezent ?

a.

la procedura de conciliere, privind contractile administrative

b.

la procedura administrativa prealabila anterior actunii in contencios

c.

la procedura judiciara si procedura executionala in contencios

d.

la procedura jurisdictionala speciala administrativa

ANS: D

206. Actul administrativ in forma tipica reprezinta:

a.

un act de autoritate publica

b.

un act politic

c.

un act de dreptul muncii

d.

un act emis de o autoritate a administratiei publice care produce efecte juridice

ANS: D

207. Care sunt trasaturile specifice ale contenciosului administrativ potrivit legii cadru si Constitutiei?

a.

obiectul specific al litigiului de drept administrativ, calitatea partilor in litigiu, este un contencios de plina jurisdictie si de regula, procedura prealabila este obligatorie

b.

obiectul specific al litigiului de drept administrativ si calitatea partilor in litigiu din care o parte este o autoritate publica

c.

calitatea partilor in litigiu si tipul de contencios de plina jurisdictie privind probatiunea administrata

d.

obiectul specific al litigiului si caracterul obligatoriu al procedurii prealabile si calitatea partilor

ANS: A

208. Pentru ca actul emis de o autoritate publica sa poata fi anulat de instanta de contencios el trebuie sa fie:

a.

nelegal , emis de o autoritate publica

b.

emis in forma tipica sau atipica, nelegal, emis de un organ de autoritate publica si sa fie vatamator celui caruia i se adreseaza

c.

emis de un organ politic, vatamator celui caruia i se adreseaza

d.

emis in forma tipica nelegal, emis de un organ de autoritate publica si sa fie vatamator celui caruia i se adreseaza

ANS: B

209. Actiunea in contencios administrativ poate fi formulata:

a.

impotriva autoritatii publice superioare celei care a emis actul vatamator

b.

impotriva autoritatii publice neemitente actului, impotriva autoritatii publice emitente actului vatamator

c.

impotriva autoritatii publice emitente si personal impotriva functionarului autoritatii parate, vinovat de emiterea unui act nelegal sau refuzul autoritatii de a solutiona cererea in termenul legal

d.

numai impotriva functionarului vinovat de emiterea actului nelegal

ANS: C

210. In ce conditii se poate formula actiunea in contencios administrativ, care are ca obiect contracte administrative?

a.

pentru a formula actiunea in contencios administrative nu este obligatorie plangerea prealabila, dar trebuie respectat termenul legal de formulare a acesteia

b.

uneori este necesara efectuarea plangerii prealabile inaintea formularii actiunii in instanta, dar plangerea prealabila poate fi formulata si ulterior introducerii actiunii la instanta de judecata

c.

plangerea prealabila, este conditia principala a formularii actiunii in contencios si consta in concilierea dintre partile aflate in litigiu privind contractele administrative

d.

plangerea prealabila este obligatorie si anterioara formularii actiunii referitoare la contractele administrative, denumita conciliere prealabila si trebuie formulata in termenul prevazut de lege la fel ca si actiunea respectiva

ANS: D


211. Care sunt categoriile esentiale de valori, ocrotite prin actiunea in contencios administrativ?

a.

drepturile persoanei vatamate

b.

numai libertatile persoanei vatamate

c.

interesele legitime ale unei persoane fizice sau juridice

d.

drepturile persoanei vatamate si libertatile recunoscute de lege si interesele legitime al acesteia

ANS: D

212. Care sunt formele pe care le imbraca procedura administrativa prealabila?

a.

forma recursului ierarhic, forma facultativa si gratuita

b.

recursul ierarhic si gratios in forma facultativa si gratuita

c.

recursul ierarhic si gratios

d.

forma recursului gratios

ANS: B

213. Care sunt actele de autoritate exceptate in prezent de la controlul de legalitate, exercitat de catre instanta de contencios administrativ ?

a.

actele ce privesc raporturile dintre Parlament si Guvern

b.

actele de comandament militar si actele ce privesc raporturile dintre Parlament sau Presedinte si Guvern

c.

actele Presedintelui si ale autoritatilor publice centrale

d.

actele primului ministru si actele Guvernului

ANS: B

214. Ce reprezinta actul de comandament militar?

a.

un act care emana de la un organ al administratiei publice, organ militar si care cuprinde dispozitii de natura militara, si reprezinta ideea de ordin, de comanda, de disciplina militara

b.

un act administrative, unilateral emis de ministerul de specialitate

c.

un act de natura militara, un ordin militar emis de ministerul de specialitate

d.

act de disciplina militara emis de ministerul de specialitate pentru situatii speciale impuse de interesele societatii

ANS: A

215. De cate feluri este competenta instantei de contencios administrativ ?

a.

a) competenta materiala

b.

b) competenta teritoriala

c.

c) competenta locala, competenta centrala

d.

d) competenta materiala si teritoriala

ANS: D

216. Ce solutii poate da instanta de contencios administrativ pe fondul cauzei ?

a.

prin hotarare, poate sa acorde daune materiale celui vatamat daca se cer prin actiune

b.

prin hotarare, poate sa anuleze actul nelegal si vatamator, sa recunoasca dreptul pretins, sa oblige la emiterea actului, la repararea pagubei cauzate prin plata daunelor materiale daca este cazul si la plata daunelor morale, si sa amendeze persoana vinovata (functionarul public vinovat)

c.

prin hotarare, poate sa anuleze actul nelegal si vatamator, sa oblige la emiterea actului legal solicitat de partea reclamanta

d.

prin hotarare, poate sa amendeze functionarul public vinovat atunci cand este cazul si daca se cere acest lucru prin actiune

ANS: B

217. In ce termen se poate declara recurs, impotriva unei hotararii pronuntata de instanta de contencios administrativ ?

a.

in termen de un an de la comunicarea hotararii atacate

b.

in termen de 10 zile de la comunicarea hotararii atacate

c.

in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii atacate

d.

in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii atacate respectiv in termen de 5 zile de la pronuntarea hotararii pe exceptia de necompetenta

ANS: D

218. Care instanta este competenta sa solutioneze recursul declarat impotriva unei hotararii judecatoresti in contencios administrativ ?

a.

Tribunalul teritorial

b.

Curtea de Apel si Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa caz

c.

Judecatoria de la domiciliul reclamantului

d.

Curtea de Apel teritoriala

ANS: B

219. In ce termen se poate executa o hotarare definitiva si irevocabila pronuntata de instanta de contencios administrativ ?

a.

in termenul prevazut in cuprinsul hotararii sau in cel mult c)0 de zile de la data ramanerii definitive a acesteia

b.

in termen de 1 an de la comunicarea hotararii

c.

in termen de 3 ani de la comunicarea hotararii

d.

in termen de 6 luni de la comunicarea hotararii

ANS: A

220. La ce sectie din cadrul Tribunalului se face judecata pe fond a unei actiunii in contencios administrativ?

a.

sectia comerciala

b.

sectia de contencios administrativ si fiscal, daca exista sau la sectia comerciala si de contencios administrativ

c.

sectia civila, dupa caz sectia penala

d.

sectia litigii de munca

ANS: B

221. La Curtea de Apel, judecata in fond a unei actiuni in contencios administrativ se face de catre:

a.

sectia comerciala a Curtii de Apel

b.

sectia de litigii de munca a Curtii de Apel

c.

sectia civila a Curtii de Apel

d.

sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel

ANS: D

222. Cine poate formula o actiune in Contencios administrativ, in conditiile art. 1 din Legea nr. 554)/2004)? Indicati raspunsul corect:

a.

Orice persoana, Avocatul Poporului, Ministerul Public, autoritatea publica emitenta a unui act administrativ, persoana vatamata intr-un drept al sau sau intr-un interes legitim printr-un act administrativ cu caracter individual, adresat altui subiect de drept

b.

Agentia Nationala a Functionarilor Publici, precum si orice persoana de drept public vatamata intr-un drept sau, dupa caz, cand s-a vatamat un interes legitim precum si alte personae vatamate in drepturile lor

c.

Orice persoana, Avocatul Poporului, Ministerul Public, autoritatea publica emitenta a unui act administrativ, persoana vatamata intr-un drept al sau sau intr-un interes legitim printr-un act administrativ cu caracter individual, adresat altui subiect de drept, persoana vatamata in drepturile sale sau in interesele sale legitime, prin ordonante sau dispozitii din ordonante ale Guvernului neconstitutionale, Agentia Nationala a Functionarilor Publici, precum si orice persoana de drept public vatamata intr-un drept, intr-o libertate sau un interes legitim

d.

Persoana vatamata in drepturile sale sau in interesele sale legitime, prin ordonante sau dispozitii din ordonante ale Guvernului neconstitutionale, se poate adresa instantei de contencios administrativ, in conditiile prezentei legi

ANS: C

223. Care sunt partile intr-un litigiu de Contencios administrativ? Indicati raspunsul corect:

a.

Reclamantul si procurorul , Procurorul si Avocatul Poporului

b.

Reclamantul si paratul si alte persoane fizice sau juridice in calitate de interveniente in interes propriu sau in interesul uneia din parti

c.

Organul emitent al actului vatamator si procurorul

d.

Partea vatamata intr-un drept al sau recunoscut de lege, intr-o libertate sau un interes legitim, autoritatea publica emitenta a actului contestat, functionarul public vinovat de emiterea unui act nelegal si alte persoane fizice sau juridice in calitate de interveniente in interes propriu sau in interesul uneia din parti

ANS: D

224. In prezent este obligatorie participarea Procurorului la dezbateri intr-un litigiu de Contencios administrativ? Indicati raspunsul corect:

a.

Procurorul participa daca vrea la solutionarea cauzelor de contencios administrativ

b.

Potrivit prevederilor actuale in materie participarea procurorului nu este obligatorie in prezent la un litigiu de Contencios administrativ

c.

Participarea procurorului nu este obligatorie in cauzele de contencios

d.

Participarea procurorului se face la cererea instantei daca este cazul

ANS: B

225. In prezent este obligatorie participarea Procurorului la dezbateri intr-un litigiu de Contencios administrativ? Indicati raspunsul corect:

a.

Procurorul participa daca vrea la solutionarea cauzelor de contencios administrativ

b.

Potrivit prevederilor actuale in materie participarea procurorului nu este obligatorie in prezent la un litigiu de Contencios administrativ

c.

Participarea procurorului nu este obligatorie in cauzele de contencios

d.

Participarea procurorului se face la cererea instantei daca este cazul

ANS: B

226. Ce inseamna in sensul prevazut de legea contenciosului administrative, notiunea de autoritate publica? Care este varianta corecta:

a.

Autoritatea publica reprezinta orice organ de stat sau al unitatilor administrativ-teritoriale care actioneaza, in regim de putere publica, pentru satisfacerea unui interes public; sunt asimilate autoritatilor publice, in sensul Legii 554/2004, persoanele juridice de drept privat care, potrivit legii, au obtinut statut de utilitate publica sau sunt autorizate sa presteze un serviciu public

b.

Autoritatea publica este un organ administrativ teritorial, care satisface un interes public sau presteaza un serviciu public in conditiile legii

c.

Autoritatea publica este un organ de stat local, fie un organ de stat central, care satisface nevoile cetateanului in limitele legii

d.

Autoritatea publica este un organ de stat central ce presteaza un serviciu public

ANS: A

227. Definiti actul administrativ? Care dintre variantele de mai jos este varianta corecta, a actului administrativ prevazuta de legea nr. 554/2004:

a.

Actul administrativ este un act unilateral emis de o autoritate publica, poate fi si un contract incheiat de autoritatea publica sau de institutia publica, emis in exercitiul atributiilor de serviciu si in limitele legii

b.

Actul administrativ este un act emis in regim de putere publica si exprima un raport juridic de drept administrativ

c.

Actul administrativ, este un act juridic, care naste, modifica si stinge raporturi juridice administrative, si care produce efecte juridice

d.

Actul administrativ reprezinta actul unilateral cu caracter individual sau normativ, emis de o autoritate publica in vederea executarii ori a organizarii executarii legii, dand nastere, modificand sau stingand raporturi juridice; sunt asimilate actelor administrative si contractele incheiate de autoritatile publice care au ca obiect: punerea in valoare a bunurilor proprietate publica; executarea lucrarilor de interes public; prestarea serviciilor publice; achizitiile publice

ANS: D

228. Ce intelegeti prin act administrativ jurisdictional? Care dintre definitii este corecta:

a.

Actul administrativ-jurisdictional este actul juridic emis de o autoritate administrativa cu atributii jurisdictionale in solutionarea unui conflict, dupa o procedura bazata pe contradictorialitate si cu asigurarea dreptului la aparare

b.

Actul administrativ-jurisdictional este actul juridic emis de o autoritate publica , fiind emis de un serviciu public

c.

Actul administrativ-jurisdictional este actul juridic emis de organele Administratiei de stat centrale

d.

Actul administrativ-jurisdictional este actul juridic emis de o autoritate administrativa cu atributii jurisdictionale in solutionarea unui conflict, dupa o procedura bazata pe contradictorialitate si cu asigurarea dreptului la aparare, procedura asemanatoare cu procedura judiciara si care se finalizeaza printr-o decizie motivata in fapt si in drept de organul emitent

ANS: D

229. Ce se intelege prin Contencios administrativ in sensul legii? Care definitie este corecta:

a.

Contenciosul administrativ reprezinta activitatea de solutionare, de catre instantele de contencios administrativ competente potrivit legii, a litigiilor in care cel putin una dintre parti este o autoritate publica, iar conflictul s-a nascut fie din emiterea sau incheierea, dupa caz, a unui act administrativ, in sensul Legii 55d)/b)00d), fie din nesolutionarea in termenul legal ori din refuzul nejustificat de a rezolva o cerere referitoare la un drept sau la un interes legitim

b.

Contenciosul administrativ reprezinta activitatea de solutionare de catre Tribunal a unui conflict dintre autoritatile publice

c.

Contenciosul administrativ reprezinta activitatea de solutionare de catre Tribunal a unui conflict nascut intre autoritatile publice si institutiile publice

d.

Contenciosul administrativ reprezinta activitatea de solutionare de catre instanta a unui conflict nascut in legatura cu un act administrativ fiind activitatea de rectificare si anulare a unui act administrativ vatamator

ANS: A

230. Cine are competenta sa solutioneze un conflict bazat pe Legea 554/2004. Care dintre variante este cea corecta:

a.

Instanta de contencios administrativ de la tribunal , Inalta Curte de Casatie si Justitie si Tribunalul

b.

Instanta civila de la Curtea de Apel

c.

Instanta de contencios administrativ si anume Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sectiile de contencios administrativ ti fiscal ale Curtilor de Apel si Tribunalele administrativ-fiscale

d.

Sectia penala de la Curtea de Apel si de la Tribunal

ANS: C

231. Cand poate sa formuleze o actiune in Contencios administrativ o persoana fizica sau juridica?

a.

Cand a solicitat un drept de la o autoritate si a fost refuzata

b.

Cand nu i s-a solutionat in termenul legal cererea , sau daca nu i s-a raspuns   in termen de 30 de zile de la inregistrarea cererii, daca prin lege nu se prevede alt termen

c.

In 30 de zile de vatamarea dreptului ,  sau cand nu i s-a raspuns la o cerere formulata catre o autoritate

d.

Cand nu i s-a solutionat in termenul legal cererea sau daca nu i s-a raspuns in termen de 30 de zile de la inregistrarea cererii, daca prin lege nu se prevede alt termen, sau daca s-a emis un act administrativ vatamator si nelegal

ANS: D

232. Ce reprezinta in sensul legii contenciosului administrativ refuzul autoritatii? Care este raspunsul corect:

a.

Refuzul nejustificat de a solutiona o cerere consta in exprimarea explicita, cu exces de putere, a vointei de a nu rezolva cererea de catre autoritate

b.

Tacerea autoritatii publice fata de o cerere formulata de o persoana fzica sau juridica, prin exces de putere

c.

Refuzul pur si simplu de a nu raspunde la cerere

d.

Lipsa vointei autoritatii publice de a solutiona in termenul legal cererea adresata acesteia

ANS: A

233. Ce se intelege prin plangerea prealabila, potrivit legii contenciosului administrativ nr. 554/2004. Care varianta este corecta ?

a.

a) Plangerea prealabila reprezinta o cerere formulata impotriva unei autoritati publice sau memoriu adresat organelor centrale publice

b.

b) Plangerea prealabila reprezinta manifestarea unilaterala de vointa a autoritatii publice

c.

c) Plangerea prealabila reprezinta plangerea prin care se solicita autoritatii publice emitente sau celei ierarhic superioare, dupa caz, reexaminarea unui act administrativ cu caracter individual sau normativ, in sensul revocarii acestuia

d.

d) Plangerea prealabila reprezinta reexaminarea unui act administrativ unilateral emis de catre o autoritate publica, la cererea partii vatamate

ANS: C

234. Cui se adreseaza plangerea prealabila formulata de persoana vatamata cu privire la un act administrativ unilateral sau normativ?

a.

Plangerea prealabila se adreseaza serviciului public si  organului ierarhic, emitent al actului atacat

b.

Plangerea prealabila se adreseaza direct Instantei de judecata

c.

Plangerea prealabila se adreseaza Inaltei Curti de Casatie si Justitie

d.

Plangerea prealabila se adreseaza Autoritatii publice emitente a actului administrative unilateral, considerat nelegal si vatamator sau autoritatii ierarhic superioare organului emitent

ANS: D

235. Ce intelegeti prin serviciu public in sensul legii contenciosului administrativ ?

a.

Activitatea prestata de institutia publica, serviciul realizat de invatamant

b.

Activitatea organizata sau autorizata de o autoritate publica, in scopul satisfacerii, dupa caz, a unui interes public

c.

Serviciile realizate de prefectura in interesul cetatenilor

d.

Serviciile realizate de primarie pentru cetateni si in interesul lor, pentrui satisfacerea nevoilor acestora

ANS: B

236. Cum este definit interesul public prin Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ?

a.

Interesul public este activitatea de garantare a drepturilor cetatenilor, precum si activitatea de satisfacere a intereselor private

b.

Interesul public este activitatea de satisfacere a nevoilor comunitare, realizare a competentei autoritatilor publice

c.

Interesul public vizeaza democratia si realizarea nevoilor publice, fiind garantat prin lege si prin Constitutie

d.

Interesul public reprezinta interesul care vizeaza ordinea de drept si democratia constitutionala, garantarea drepturilor, libertatilor si indatoririlor fundamentale ale cetatenilor, satisfacerea nevoilor comunitare, realizarea competentei autoritatilor publice

ANS: D

237. Ce reprezinta excesul de putere potrivit legii contenviosului administrativ ?

a.

Excesul de putere este exercitarea dreptului de apreciere, apartinand autoritatilor administratiei publice, prin incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, prevazute de Constitutie sau de lege

b.

Excesul de putere este exercitarea dreptului de apreciere a autoritatii publice privind pe functionarii publici si reprezinta un abuz in functie

c.

Excesul de putere reprezinta exercitarea dreptului de apreciere prin incalcarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor

d.

Excesul de putere este exercitarea dreptului de apreciere a functionarilor publici din cadrul institutiilor publice si a serviciilor publice

ANS: A

238. Ce se intelege prin paguba iminenta in sensul prevazut de legea contenciosului administrativ nr. 554/2004 ?

a.

Paguba ce se apropie si care reprezinta o perturbare grava a autoritatii publice

b.

Paguba suferita de o parte vatamata

c.

Paguba produsa de un functionar public

d.

Paguba iminenta este prejudiciu material viitor, dar previzibil cu evidenta sau, dupa caz, perturbarea previzibila grava a functionarii unei autoritati publice ori a unui serviciu public

ANS: D

239. Care sunt organele ce realizeaza controlul de tutela administrativa prevazute de art. 3 din Legea Contenciosului administrativ?

a.

Primarul, prefectul si Consiliul judetean

b.

Consiliul local si Guvernul

c.

Prefectul si Agentia Nationala a Functionarilor Publici

d.

Guvernul si Agentia Nationala a Functionarilor Publici

ANS: C

240. Se poate verifica legalitatea unui act administrativ? Cand, de catre cine si ce consecinte juridice produce?

a.

Legalitatea unui act administrativ unilateral poate fi cercetata oricand, in cadrul unui proces, pe cale de exceptie, din oficiu sau la cererea partii interesate. In acest caz, instanta, constatand ca de actul administrativ depinde solutionarea litigiului pe fond, va sesiza prin incheiere motivata instanta de contencios administrativ competenta, suspendand cauza.

b.

Se poate verifica oricand legalitatea unui act administrativ si de orice instanta, avand drept consecinta anularea actului nelegal

c.

Legalitatea unui act administrativ se poate verifica de organul jurisdictional oricand, dar nu se poate verifica de instanta de judecata

d.

Legalitatea unui act administrativ se poate verifica atat de organul jurisdictional, cat si de instanta, oricand, iar consecinta juridica produsa consta in inlaturarea actului administrativ respective ca fiind nelegal

ANS: A

241. Care acte sunt excluse de la controlul realizat pe calea Contenciosului administrativ?

a.

Nu se pot ataca actele de tutela administrativa , si nici actele administrative unilaterale emise de autoritatile publice locale si centrale

b.

Nu se pot ataca in contenciosul administrativ actele administrative ale autoritatilor publice care privesc raporturile acestora cu Parlamentul si actele de comandament cu caracter militar; actele administrative pentru modificarea sau desfiintarea carora se prevede, prin lege organica, o alta procedura judiciara; actele administrative emise pentru aplicarea regimului starii de razboi, al starii de asediu sau al celei de urgenta, cele care privesc apararea si securitatea nationala ori cele emise pentru restabilirea ordinii publice

c.

Nu se pot ataca in contenciosul administrativ actele administrative ale autoritatilor publice care privesc raporturile acestora cu Parlamentul, si nici actele privind starea de razboi

d.

Nu se pot ataca in contenciosul administrativ actele de comandament militar si actele privind starea de razboi

ANS: B

242. Ce caracter au procedurile jurisdictionale administrative prevazute de Legea 554/2004 si de Constitutie?

a.

Jurisdictiile administrative speciale sunt facultative si gratuite

b.

Nu este obligatorie a se realiza procedura jurisdictionala

c.

Procedura jurisdictionala este gratuita si la alegerea persoanei interesate

d.

Procedura jurisdictionala presupune taxe foarte mari

ANS: A

243. Se pot ataca actele administrative unilaterale sau normative? Cand si unde?

a.

Nu se pot ataca in instanta, dar se pot ataca la organul emitent sau la organul ierarhic acestuia

b.

Actele administrativ-jurisdictionale sunt definitive si irevocabile si nu se pot ataca la nici un organ

c.

Se pot ataca la instantele civile precum si la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in termen de a)5 zile, de la comunicarea actului respectiv

d.

Actele administrative pot fi atacate direct la instanta de contencios administrativ competenta potrivit art. a)0, in termen de a)5 zile de la comunicare, daca partea nu exercita caile administrativ-jurisdictionale de atac

ANS: D

244. Ce trebuie sa faca o parte in cazul in care renunta la procedura jurisdictionala administrativa?

a.

Trebuie sa anunte Parchetul sau dupa caz organul emitent al actului, organul jurisdictional

b.

Sa se adreseze instantei de contencios administrative si fiscal cu plangere prealabila

c.

Sa notifice partea adversa in termenul legal privind executarea actului administrativ atacat

d.

Daca partea care a optat pentru jurisdictia administrativa speciala intelege sa nu utilizeze calea administrativ-jurisdictionala de atac, va notifica aceasta organului administrativ-jurisdictional competent in termenul legal

ANS: D

245. Care este termenul de formulare a plangerii prealabile, cui se adreseaza plangerea prealabila?

a.

Oricand, catre organul emitent dupa primirea actului vatamator si catre autoritatea emitenta in termen de 30 de zile

b.

Inainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau sau intr-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, trebuie sa solicite autoritatii publice emitente, in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului, revocarea, in tot sau in parte, a acestuia sau organului ierarhic superior daca acesta exista

c.

Dupa primirea actului vatamator si catre Parchet in termen de 30 de zile de la comunicarea actului vatamator, dar inainte de a formula actiune in instanta

d.

Organului ierarhic superior oricand cu conditia sa se faca de catre persoana vatamata intr-un drept al sau si in termen de 10 zile de la primirea actului vatamator, inainte de a se adresa instantei de judecata

ANS: B

246. Care dintre subiectele de sezina nu este obligat sa efectueze plangerea prealabila, inainte de a formula actiune in contencios administrativ si fiscal ?

a.

Prefectul, primarul si Avocatul Poporului,  Ministerul Public si Agentia Nationala a Functionarilor Publici

b.

Avocatul Poporului, prefectul si institutia publica, Agentia Nationala a Functionarilor Publici

c.

Prefectul, Avocatul Poporului, Ministerul Public, Agentia Nationala a Functionarilor Publici

d.

Autoritatea publica, Avocatul Poporului si prefectul

ANS: C

247. Care sunt principiile speciale ce se aplica la judecarea unei cauze de catre instanta de Contencios administrativ si fiscal?

a.

Principiul disponibilitatii partilor, principiul celeritatii si oralitatii

b.

Principiul contradictorialitatii, oralitatii si publicitatii, principiul specialitatii si cel al prioritatii interesului public

c.

Principiul specialitatii si cel al prioritatii interesului public

d.

Principiul disponibilitatii partilor , contradictorialitatii, principiului prioritatii interesului public, al specialitatii instantei si al celeritatii solutionarii cauzei

ANS: D

248. In ce conditii persoana vatamata intr-un drept al sau, ori intr-un interes legitim poate ataca o dispozitie dintr-o Ordonanta de Guvern ? Alegeti varianta corecta.

a.

Persoana vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim prin ordonante sau dispozitii din ordonante poate ataca aceasta prin actiune la instanta de contencios administrativ, insotita de exceptia de neconstitutionalitate

b.

Persoana vatamata poate ataca Ordonanta de Guvern  la Curtea Constitutionala mai intai si apoi la instanta de contencios administrativ

c.

Persoana vatamata poate ataca Ordonanta de Guvern sau dispozitii din aceasta, la Parchetul militar incepand cu data publicarii in Monitorul Oficial

d.

Ordonanta de Guvern sau dispozitii din aceasta, se poate ataca doar la Curtea de Apel teritoriala, odata cu exceptia de neconstitutionalitate

ANS: A

249. Cum procedeaza instanta de contencios administrativ si fiscal cand intr-o cauza aflata pe rol, este sesizata cu o exceptie de neconstitutionalitate?

a.

Suspenda judecarea cauzei si asteapta raspuns de la Parchet , trimite cauza la Curtea de Apel Bucuresti spre solutionarea exceptiei

b.

Trimite cauza la Parchet pentru solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate si suspenda cauza

c.

Instanta de contencios administrativ, daca apreciaza ca exceptia indeplineste conditiile prevazute de legea speciala, sesizeaza prin incheiere motivata Curtea Constitutionala si suspenda solutionarea cauzei pe fond

d.

Trimite cauza la organul jurisdictional sa-si spuna parerea asupra exceptiei

ANS: C

250. Cand se ataca un act administrativ fiscal, care are o valoare de peste 5 miliarde lei, care este instanta competenta sa solutioneze cauza pe fond, dar in recurs?

a.

Pe fond solutioneaza Judecatoria, iar in recurs Curtea de Apel, sectia contencios administrativ si fiscal

b.

Pe fond solutioneaza cauza Curtea de Apel sesizata, iar in recurs Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia Contencios administrativ si fiscal

c.

Pe fond solutioneaza cauza organul jurisdictional, iar in recurs Tribunalul, sectia contencios administrativ si fiscal

d.

Pe fond solutioneaza cauza Tribunalul, iar in recurs Curtea de Apel, sectia contencios administrativ si fiscal

ANS: B



Care este termenul de formulare a unei actiuni in Contencios administrativ? In ce termen trebuie executata hotarirea pronuntata de instanta de contencios ?

a.

In termen de 6 luni de la primirea raspunsului la plangerea prealabila sau, dupa caz, de la data refuzului, considerat nejustificat, de solutionare a cererii. Hotararea se pune in executare imediat dupa pronuntare.

b.

Se poate introduce oricand actiune in contencios. Hotarirea pronuntata de instanta se poate executa in termen de 30 de zile sau in termenul prevazut expres in hotarare

c.

In termen de 6 luni de la comunicarea actului atacat – maxim pana la 3 ani. Hotarirea pronuntata se pune in executare dupa trecerea termenului de 3 ani.

d.

In termen de 6 luni de la comunicarea actului atacat, dar nu mai tarziu de a) an de la data emiterii actului atacat. Executarea hotaririi se face in termen de 30 de zile sau in termenul prevazut expres in hotarare

ANS: D

2. Ce fel de termen este termenul de 6 luni, dar cel de 1 an, potrivit prevederilor legii nr. 554/2004?

a.

Sunt termene de prescriptie ambele, sunt termene pentru plangerea prealabila - facultative

b.

Sunt termene nedefinite de legea contenciosului

c.

Primul este de prescriptie, iar al doilea de decadere

d.

Primul este de decadere, iar al doilea de prescriptie

ANS: C

3. Ce acte trebuie sa depuna reclamantul, respectiv partea vatamata cand formuleaza actiunea in Contencios administrativ ?

a.

Reclamantul va anexa la actiune copia actului administrativ pe care il ataca sau, dupa caz, raspunsul autoritatii publice prin care i se comunica refuzul rezolvarii cererii sale, iar cand nu a primit nici un raspuns la cererea sa, copia cererii, certificata prin numarul si data inregistrarii la autoritatea publica, precum si orice inscris care face dovada indeplinirii procedurii prealabile

b.

Actiunea, copie de pe rechizitoriul Parchetului, copie de pe procesul verbal de constatare a politei si copie de pe decizia de la Curtea Constitutionala

c.

Actiune si actul atacat emis de autoritatea publica, si toate inscrisurile necesare in vederea castigarii procesului

d.

Actiunea semnata si datata precum si actele atacate, respective cele emise de autoritatea publica considerate ca nelegale

ANS: A

4. Ce masura ia instanta de contencios impotriva conducatorului unitatii parate in cazul in care nu trimite relatiile solicitate de instanta in vederea solutionarii cauzei?

a.

Paseste la dezbaterea cauzei fara relatiile solicitate si pronunta hotararea si cheama conducatorul paratei in instanta pentru a-i lua interogatoriu

b.

Conducatorul unitatii este amendat cu a) milion de lei pe zi pentru intarziere in comunicarea relatiilor

c.

Suspenda judecarea cauzei pentru lipsa relatiilor solicitate de instanta de contencios administrativ

d.

Instanta prin incheiere interlocutorie  obliga conducatorul unitatii parate sa plateasca statului, cu titlu de amenda judiciara, a)0% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de intarziere nejustificata privind relatiile solicitate

ANS: D

5. In ce conditii si cum poate solicita persoana vatamata suspendarea executarii actului administrativ atacat? Cui adreseaza cererea?

a.

Prin actiune la Parchet, pentru prevenirea unei pagube iminente ce s-ar produce prin actual de autoritate publica atacat pe considerentul ca este nelegal

b.

Prin cerere la Judecatorie, pentru a dispune in conditiile legii iar in cazuri justificate se adreseaza Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru suspendarea executarii actului administrativ atacat

c.

Prin cerere in instanta de contencios, pentru prevenirea unei pagube iminente

d.

In cazuri justificate si pentru prevenirea unei pagube iminente se adreseaza instantei competente cu cerere scrisa pentru a dispune suspendarea executarii actului administrativ atacat

ANS: D

6. Pana cand poate dispune instanta suspendarea actului administrativ vatamator conform Legii 554/2004?

a.

Pana la pronuntarea instantei de fond daca se dovedeste, pana la terminarea procesului daca partile sunt de acord

b.

Pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei daca parata nu se opune

c.

Pana la pronuntarea instantei de fond sau pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei, in functie de temeiul de drept si modul in care a fost solicitata

d.

Pana la aparitia recursului daca astfel a fost solicitat

ANS: C

7. Ce act da instanta de contencios administrativ daca admite cererea formulata de reclamant privind suspendarea executarii actului administrativ atacat ?

a.

O decizie administrativa ce se ataca direct la Curtea de Apel sau o incheiere nemotivata fara drept de recurs

b.

Hotarari judecatoresti atacate la Inalta Curte de Casatie si Justitie

c.

O sentinta fara drept de apel data de Tribunalul de contencios administrativ

d.

O sentinta civila sau o incheiere pronuntata de instanta competenta, in functie de temeiul de drept al cererii, si de modul de formulare a acesteia, care au cai de atac diferite la instante ierarhic superioare

ANS: D

8. Se pot formula actiuni in contencios impotriva unui functionar din cadrul autoritatii publice? Cand si in ce conditii ?

a.

Se pot formula actiuni si personal impotriva persoanei fizice care a elaborat, a emis sau a incheiat actul ori, dupa caz, care se face vinovata de refuzul de a rezolva cererea referitoare la un drept subiectiv sau la un interes legitim, daca se solicita plata unor despagubiri pentru prejudiciul cauzat ori pentru intarziere

b.

Nu se pot formula actiuni si personal impotriva persoanei fizice care a elaborat, a emis sau a incheiat actul ori, dupa caz, care se face vinovata de refuzul de a rezolva cererea referitoare la un drept subiectiv sau la un interes legitim, daca se solicita plata unor despagubiri pentru prejudiciul cauzat ori pentru intarziere

c.

Se interzice formularea unor astfel de actiuni prin lege

d.

In cazul in care partea vatamata formuleaza actiuni impotriva persoanei fizice care a elaborat actul contestat, instanta amendeaza pe reclamant

ANS: A

9. Ce solutii poate da instanta de contencios atunci cand finalizeaza procesul? Pe fond si pe exceptii.

a.

Solutia inadmisibilitatii actiunii reclamantului in conditiile legii

b.

Poate sa oblige la refacerea inscrisului de catre parata

c.

Instanta, poate, dupa caz: sa anuleze, in tot sau in parte actul administrative atacat sa oblige autoritatea publica sa emita un alt act administrativ ori sa elibereze un certificat, o adeverinta sau orice alt inscris, sa oblige autoritatea emitenta la plata despagubirilor

d.

Poate sa amendeze parata pentru incalcarea legii precum si obligarea acesteia la plata despagubirilor si la penalitati de intarziere pentru neexecutarea sentintei in termenul legal

ANS: C

10. In ce termen poate fi facuta solicitarea despagubirilor in instanta de contencios ?

a.

Partea poate solicita despagubiri in termen de 3 ani de la producerea prejudiciului

b.

Partea poate solicita despagubiri in termen de 1 an de la data de la care a cunoscut sau trebuia sa cunoasca intinderea pagubei

c.

Partea poate solicita despagubiri in termen de 30 de zile de la producerea pagubei

d.

Poate solicita despagubiri in termen de 6 luni de la terminarea procesului

ANS: B

11. Ce caracter au hotararile pronuntate in recurs de instanta de contencios administrativ ? Care hotariri pot fi puse in executare ?

a.

Sunt hotarari interlocutorii, partiale, pe fondul cauzei, neexecutabile

b.

Sunt hotarari obligatorii si se pot pune in executare si pe fond si in recurs

c.

Sunt hotarari definitive care nu se pot pune in executare

d.

Sunt hotarari irevocabile si se pot pune in executare din oficiu sau la cererea partii

ANS: D

12. Cand se poate formula actiunea prefectului? Este scutita de la plata taxei de timbru?

a.

are loc cand actele administratiei publice locale le considera nelegale, fiind scutita de la plata taxei de timbru

b.

se poate formula cand actele administratiei publice locale sunt inoportune, fiind scutita de la plata taxei de timbru

c.

este scutita de la plata taxei de timbru si se poate formula oricand

d.

se poate formula oricand fara plangere prealabila, cu plata taxei de timbru

e.

este inadmisibila si se plateste taxa de timbru

ANS: A

13. Cand se poate invoca exceptia de nelegalitate a unui act administrativ unilateral in conditiile legii contenciosului administrativ conform reglementarilor actuale?

a.

exceptia de nelegalitate se poate invoca oricand si in orice cauza aflata in fata instantei

b.

exceptia de nelegalitate se poate invoca oricand intr-un proces aflat in fata instantei de judecata, civila, comerciala, de dreptul muncii si de contencios administrativ

c.

exceptia de nelegalitate se poate invoca numai in termenul prevazut de lege si numai in instantele de contencios administrativ

d.

exceptia de nelegalitate a unui act administrativ unilateral se poate invoca oricand intr-un proces aflat pe rolul instantei de judecata, conform legii contenciosului administrativ modificata in 2007

e.

exceptia de nelegalitate a unui act administrativ unilateral nu se poate invoca decat in fata unei instante de contencios administrativ si in termen de 1 an de zile de la emiterea actului respectiv

ANS: D

14. Ce se intampla cu o cauza aflata pe rolul instantei de judecata atunci cand una dintre parti invoca in aparare exceptia de nelegalitate a unui act administrativ unilateral emis de o autoritate publica?

a.

se continua judecarea cauzei pe baza de probe

b.

inceteaza judecarea cauzei pana la solutionarea exceptiei de nelegalitate

c.

se suspenda solutionarea cauzei respective printr-o incheiere de sedinta

d.

se suspenda judecarea cauzei in acel proces, se inainteaza cauza instantei competente pentru solutionarea exceptiei de nelegalitate

e.

se respinge exceptia de nelegalitate si se solutioneaza cauza pe fond

ANS: D

15. Care este termenul de recurs impotriva incheierii hotararii pronuntata de instanta competenta asupra exceptiei de nelegalitate?

a.

30 de zile de la comunicare

b.

5 zile de la pronuntare

c.

5 zile de la comunicarea hotararii

d.

15 zile de la comunicarea hotararii

e.

48 de ore de la comunicarea hotararii

ANS: C

16. Cand poate fi invocata exceptia de nelegalitate asupra unui act administrativ unilateral potrivit legii contenciosului administrativ modificata in 2007?

a.

oricand

b.

numai in termen de 6 luni de la promovarea actiunii in contencios administrativ

c.

6 luni de la data publicarii actului administrativ unilateral

d.

1 an de la miterea actului de catre autoritatea publica

e.

este inadmisibila exceptia de nelegalitate in conditiile legislatiei actuale

ANS: A

17. In cazul in care partea vatamata printr-un act administrativ a optat pentru calea administrativ jurisdictionala si renunta la aceasta cale, ce obligatii are?

a.

sa notifice organul administrativ in termen de 15 zile de la renuntarea la calea aleasa

b.

nu este obligatorie sa notifice organul emitent

c.

este obligata sa renunte la plangerea prealabila

d.

poate sa formuleze si actiune in instanta concomitent

e.

sa notifice organul emitent al actului administrativ in termen de 6 luni de la renuntarea la plangerea administrativa

ANS: A

18. Cand se poate formula plangerea prealabila si ataca in justitie dispozitiile unei Ordonante de Guvern considerate ca nelegale?

a.

oricand

b.

nu este obligatorie plangerea prealabila

c.

este obligatorie plangerea prealabila

d.

poate ataca oricand o Ordonanta de Guvern fara a formula o plangere prealabila

e.

este inadmisibila plangerea prealabila impotriva Ordonantei de Guvern

ANS: D

19. Avocatul poporului este obligat sa formuleze plangere prealabila inainte de a formula actiune in contencios administrativ in numele celui care l-a sesizat?

a.

este obligatorie plangerea prealabila

b.

daca apreciaza ca este necesara formuleaza mai intai plangere prealabila

c.

legea nu prevede o astfel de obligatie in sarcina avocatului poporului

d.

plangerea prealabila este o conditie esentiala a admiterii actiunii in contencios administrativ formulata de avocatul poporului

e.

in aceste cazuri plangerea prealabila este inadmisibila

ANS: C

20. La contractele administrative este obligatorie formularea plangerii prealabile? Ce forma are aceasta?

a.

este obligatorie plangerea prealabila cu 30 de zile inainte de a actiona in instanta

b.

plangerea prealabila la contractele administrative imbraca forma concilierii prealabile si este obligatorie

c.

plangerea prealabila nu este obligatorie la contractele administrative

d.

plangerea prealabila se realizeaza prin punerea in intarziere a partilor contractuale

e.

sunt scutite partile de a formula plangere prealabila prin legea speciala

ANS: B

21. Care sunt subiectele de sesizare a instantei de contencios administrativ potrivit Legii 554/2004 modificata prin Legea 262/2007?

a.

Avocatul poporului, Ministerul public si persoana vatamata

b.

Autoritatea publica si orice persoana fizica vatamate in drepturile lor prin acte administrative nelegale

c.

Autoritatile publice emitente a actelor administrative nelegale in cazul in care acestea considera ca trebuie anulate de instanta

d.

Orice persoana care se considera vatamata printr-un act administrativ emis de o autoritate publica, respectiv persona vatamata, fizica sau juridica, Ministerul public, Avocatul poporului, autoritatea publica emitenta a unui act administrativ nelegal etc.

e.

Toate persoanele fizice sau juridice din Romania

ANS: D

22. Care este instanta competenta sa solutioneze in prezent litigiile de achizitii publice?

a.

direct la Consiliu National de Solutionare a Contestatiilor

b.

direct la Tribunalul teritorial, sectia contencios administrativ

c.

Curtea de Apel, sectia contencios administrativ, solutie definitiva si irevocabila

d.

direct la Judecatoria teritoriala

e.

Curtea de Apel a municipiului Bucuresti

ANS: C

23. Care este termenul de introducere a actiunii in contencios administrativ in prezent?

a.

15 zile de la emiterea actului administrativ

b.

1 an de la emiterea actului administrativ

c.

30 de zile de la formularea plangerii prealabile

d.

6 luni de la formularea plangerii prealabile si maxim 1 an de la emiterea actului administrativ nelegal

e.

termen de 3 ani de la emiterea actului administrativ nelegal

ANS: D

24. Judecarea cauzelor de contencios administartiv se face cu?

a.

a) continuitatea completului de judecata

b.

b) citarea partilor conform legii

c.

c) cu precadere in complet legal constituit

d.

d) in conditiile dreptului comun cu procedura legala

e.

e) cu celeritate, cu citarea partilor si in complet de 2 judecatori la fond

ANS: E

25. Ministerul public poate cere suspendarea executarii unui act administrativ normativ?

a.

cand este vatamator acel act administrativ normativ

b.

cand apreciaza ca este nelegal si abuziv

c.

cand este abuziv emis

d.

cand solicita partea care a sesizat Parchetul

e.

cand se autosesizeaza

ANS: B

26. Suspendarea executarii unui act administrativ este?

a.

obligatorie de catre instanta de contencios administrativ

b.

este legala si justificata cand se probeaza de partea care o cere

c.

este o suspendare de drept

d.

este o suspendare facultativa la latitudinea instantei

e.

se impune cand sunt indeplinite conditiile legale si s-a platit cautiunea de catre partea care o solicita

ANS: E

27. Se poate introduce actiune impotriva unei autoritati publice emitente a unui act administrativ unilateral?

a.

da, se poate introduce actiune in contencios administrativ de partea vatamata

b.

nu se poate formula actiune impotriva autoritatii publice, ci impotriva functionarului public vinovat

c.

se poate formula actiune si impotriva autoritatii publice, si impotriva functionarului public vinovat

d.

este inadmisibila actiunea in contencios administrativ impotriva functionarului public

e.

este inadmisibila actiunea impotriva autoritatii publice emitente a actului administrativ

ANS: C

28. Pentru solutionarea corecta a cauzei se pot cere relatii de la:

a.

autoritatea publica parata

b.

Parchet

c.

de la alte autoritati publice

d.

de la alte organisme sociale

e.

de la parata sau de la alte organisme sociale

ANS: E

29. Se poate face cerere de revizuire impotriva unei hotarari judecatoresti pronuntata in contencios administrativ? Cand si in ce conditii prevazute de Legea 262/2007 de modificare a contenciosului administrativ?

a.

in 60 de zile de la inregistrarea pagubei

b.

in 15 zile de la comunicarea hotararii

c.

in 60 de zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de contencios administrativ pe exceptia de nelegalitate

d.

in 60 de zile de la inregistrarea actiunii in contencios

e.

in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii daca la fond s-a respins exceptia de nelegalitate pe inadmisibilitate

ANS: E

30. Care hotarare de contencios administrativ trebuie publicata in Monitorul Oficial al Romaniei?

a.

toate hotararile de respingere a actiunii in contencios administraiv si fiscal

b.

toate hotararile de anulare a actelor administrative emise de autoritatile publice

c.

numai hotararile de anulare definitive si irevocabile cu privire la hotararile de guvern, la cererea partilor

d.

numai cu privire la hotararile de anulare a dispozitiilor ordonantelor guvernului la cererea partilor

e.

hotararile definitive si irevocabile privind anularea hotararilor de guvern, ordonantele de guvern si cele cu privire la achizitiile publice la cererea partilor

ANS: E

31. De cand este obligatorie pentru terti o hotarare de contencios administrativ publicata in Monitorul Oficial?

a.

de la data pronuntarii ei in recurs

b.

de la data ramanerii definitive si irevocabile

c.

de la data publicarii in Monitorul oficial

d.

de la data comunicarii catre parti

e.

de la data respingerii recursului

ANS: C

32. Recursul impotriva unei hotarari judecatoresti pronuntata de instanta de contencios administrativ se declara in termen de:

a.

de indata de la pronuntare pe fond

b.

de la data comunicarii hotararii pronunatta pe fond

c.

in 5 zile de la pronuntare

d.

in 15 zile de la comunicarea hotararii pronuntata pe fond

e.

in 5 zile de la comunicarea hotararii pronuntata pe fond

ANS: D


33. Recursul impotriva unei hotarari judecatoresti pronuntata de instanta de contencios administrativ se solutioneaza de catre?

a.

tribunalul teritorial, sectia contencios administrativ

b.

Curtea de Apel, sectia contencios administrativ si fiscal

c.

Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia contencios administrativ si fiscal

d.

Curtea Constitutionala

e.

Curtea de Apel sau Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia contencios administrativ si fiscal, dupa caz.

ANS: E






Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }