QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate administratie

Conceptul de investitie publica

Conceptul de investitie publicaConceptul de investitie poate fi definit din punct de vedere: financiar, contabil (economic dupa alte opinii), juridic si psihologic.

a)     In sens financiar, investitia reprezinta schimbarea unei sume de bani prezente si certe, pentru achizitionarea unei masini, construirea unei cladiri, s.a. Sub aspect financiar, investitiile reprezinta plasamente pe pietele financiare, efectuate de detinatorii acestora.b)     In sens contabil, investitiile apar ca sume alocate (alocarea unei trezorerii disponibile) pentru producerea unor bunuri de durata. In aceasta categorie intra: terenurile, cladirile, echipamentele, care vor determina fluxuri financiare de venituri si cheltuieli.

c)     Sub aspect juridic, investitiile acopera achizitiile sau asimilarea oricaror elemente care pot constitui obiect al dreptului de proprietate, ca elemente ale unui patrimoniu: echipamentele, vehiculele, valori imobiliare, bani, etc. Aspectul juridic poate sa includa pe cel financiar-contabil, insa exista situatii in care trebuie sa avem in vedere si excluderea lor reciproca.

Astfel, o imobilizare achizitionata si finantata prin credit leasing, precum si inchirierea activelor reprezinta investitii, desi nu satisfac criteriul proprietatii juridice. Dimpotriva, exista si cazuri de investitii in sens strict juridic, fara conotatii financiar-contabile, cum ar fi cumpararea unor terenuri.d)     Din punct de vedere psihologic, investitia evidentiaza intentia de a investi, care conduce la decalarea consumului in timp. Din acesta perspectiva, investitorul renunta la bunurile imediate in favoarea celor viitoare, asumandu-si unele riscuri.

Pe termen scurt, investitiile vizeaza diversificarea activitatilor si imbunatirea conditiilor de munca.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }