QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate psihologie

Cancerul proiect
Semnele de alarma ale cancerului

1. Schimbari in activitatea obisnuita a intestinului sau vezicii urinare.
2. O rana care nu se vindeca.
3. Pierderi de secretii sau sangerari anormale.
4. Noduli la san sau oriunde altundeva.
5. Dificultati in deglutitie sau indigestii.
6. Schimbari in aspectul negilor sau alunitelor.
7. Tuse sau raguseala persistenta.

Prezenta unuia dintre semnele de alarma nu inseamna automat ca aveti cancer, dar reprezinta un motiv serios sa va prezentati la medic pentru control. Valoarea lor este aceea ca pot ajuta la depistarea PRECOCE a cancerului, deci cresc mult sansele de vindecare. Si scaderea in greutate poate indica prezenta unui cancer, dar de obicei este vorba de un cancer avansat.
80% din cancere sunt prevenibile prin schimbari in modul de viata. 35% DIN CANCERE POT FI PREVENITE PRIN DIETA, SI INCA 30% PRIN A NU FUMA.


Legatura dintre cancer si dieta.
Este vorba de 14 recomandari pentru prevenirea cancerului prin dieta, extrase din Raportul "Alimentatie, nutritie si prevenirea cancerului: o perspectiva globala ", bazat pe analiza a peste 4500 de studii stiintifice de un grup de 150 de specialisti din intreaga lume. Ele reprezinta cel mai valoros pachet de recomandari ce pot fi oferite la ora actuala pentru reducerea riscului de cancer.

Recomandari dietetice pentru prevenirea cancerului
1. Adoptati o dieta predominant vegetala, care sa contina o varietate de fructe, leguminoase si cat mai putine alimente amidonoase rafinate.
2. Evitati surplusul sau deficitul ponderal, si limitati castigul ponderal in timpul perioadei de adult la mai putin de 5 kg.
3. Daca profesiunea nu va solicita fizic, efectuati zilnic o plimbare in pas vioi de aproximativ o ora (sau o alta activitate similara). De asemenea, acumulati cel putin o ora de exercitiu fizic viguros pe saptamana.
4. Consumaai 400-800 g (sau 5 sau mai multe portii) pe zi dintr-o varietate de legume, verdeturi si fructe, pe tot parcursul anului.
5. Consumati 600-800 g (sau cel putin 7 portii) pe zi dintr-o varietate de cereale integrale, leguminoase (fasole, linte, soia, mazare, etc.), radacinoase si cartofi. Obisnuiti-vp sa preferati alimentele prelucrate si procesate catmai putin. Limitati consumul de zahar rafinat.
6. Nu se recomanda consumul de alcool.
7. Nu se va consuma sau cel putin se va limita consumul de carne rosie la maximum 80 g pe zi. Aceasta este de preferat sa fie inlocuita cu carne de peste, pasare, si alte animale nedomestice.
8. Se va limita consumul de alimente grase, in special a celor de origine animala. In ce priveste uleiurile vegetale, acestea se vor folosi in cantitati modeste.
9. Se va limita consumul de alimente sarate si se va reduce sarea folosita la gatit si cea adaugata la masa. Sevor folosi mirodenii si condimente vegetale pentru asezonarea alimentelor.
10. Nu folositi alimente care, ca urmare a pastrarii timp indelungat la temperatura camerei, sunt expuse contaminarii cu micotoxine (prin mucegaire).
11. Pentru conservarea alimentelor alterabile cumparate sau pregatite acasa se va folosi refrigerarea, congelarea si alte metode adecvate.
12. Atunci cand nivelurile aditivilor, substantelor contaminante si a altor reziduuri sunt reglementate cu atentie,prezenta lor in alimente sau bauturi nu produce daune sanatatii. In schimb, folosirea improprie a acestor substante sau lipsa reglementarilor in domeniu pot primejdui sanatatea, lucru valabil cu deosebire in tarile in curs
de dezvoltare.
13. Nu folositi alimente fripte sau arse. Cei care consuma carne sau peste vor trebui sa evite arderea sucurilorcarnii care se produce in timpul frigerii, precum si prajirea. Urmatoarele alimente vor fi consumate numaiocazional: carne si peste fripte pe flacara directa; carne afumata si pastrama; muraturi.
14. Pentru cei care respecta recomandarile prezentate aici, suplimentele dietetice sunt probabil ne-necesare siposibil ineficiente pentru reducerea riscului de cancer.
Tutun: nu fumati si nu mestecati tutun.
{ Politica de confidentialitate } Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:Cauta referat