QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate pedagogie

Proiect de drumetie - optional - Cheile Turzii
Proiect de drumetie

Cheile Turzii
             Durata drumetiei:o zi

             Denumirea drumetiei:”Sa ne relaxam in mijlocul naturii”

             Locul drumetiei:Cheile Turzii-care se afla la 6 km vest de Turda.

             Resurse : <>Umane :8 copii, 2 cadre didactice si soferul microbusului

o                                                    <>Materile :microbusul,aparate foto,telefoane rucsacul in    care se gasesc doar lucruri necesare.

o                                                    <>Financiare:1600 ron

             Scopul drumetiei :Sa observe frumusetea naturii si evolutia unor

·                                                                                                          fenomene sau a unei plante.

             Obiectivele drumetiei :formarea de notiuni noi,imbogatirea si largirea

·                                                                                                                  repreentarilor,dobandirea unor cunostinte de

·                                                                                                                  orientare in teren ,de cunoastere si protejare a

·                                                                                                                  naturii,dezvoltarea sentimentului de ocrotire a

·                                                                                                                  naturii.    

1.Etapa pregatitoare            In primul rand pentru a realiza aceasta drumetie am nevoie de acordul domului director al Colegiului National « Ioan Slavici » Satu Mare.Deoarece Cheile Turzii se afla la 6 Km vest de Turda voi fi nevoita sa angajez un mijloc de transport.Vom merge cu un microbus de la firma « Inclusive « Satu Mare care dispunde de un confort de 3***pentru care vom platii suma 1600 de Ron 160 de Ron persoana.Inainte de drumetie voi face sedinta cu parintii in care le voi vorbii despre drumetia care vrem sa o realizam la Cheile Turzii,scopul si obiectivele acesteia,continutul trusei medicale,echipamentul si imbracamintea adecvata necesara fiecarui copil.Parintii isi vor da acordul ca ii lasa pe copii printr-o semnatura.Inainte de drumetie voi face si un instructar privind comportamentul copiilor,plecarea in drumetie,viteza de deplasare cand realizam o drumetie,unele reguli legate de foc,de echipamentul acestora,de reguli obligatorii in timpul marsului,reguli obligatorii la parasirea locului de drumetie si marcajele turistice pentru a se descurca mai bine cu traseul.

     Cheile Turzii sunt o rezervatie naturala protejata, au o lungime de 2.900 m si o inaltime a peretilor de pana la 300 m. Cheile ocupa o suprafata de 125 ha si s-au format prin erodarea rocii de calcar jurasic de catre raul Hasdate.

    Cheile Turzii ofera un peisaj caracteristic de o rara salbaticie: stanci inalte si abrupte, creste ascutite, turnuri de piatra, valcele pietroase, grohotisuri, arcade etc. Contine peste 1.000 de specii de plante si animale, unele reprezentand elemente rare, ca usturoiul salbatic, acvila de stanca etc.

    Peste apa vaii Hasdate exista 4 poduri suspendate. Primul pod (nr.1) este amplasat nu departe de intrarea in Chei, ultimul pod (nr.4) spre iesirea din Chei, in directia comunei Petrestii de Jos.

    In 1935 in Chei s-a deschis o cabana cu aspect medieval, in zona fiind instalate ulterior mai multe case de vacanta.

Poze Cheile Turzii                                          

 

 

         Etapa de desfasurare propriu-zisa

     In data de 16 mai 2009 la ora 7 si jumatate vom pornii din fata Colegiului National Ioan Slavici,8  copii si 2 cadre didactice:Porumbacean Antonela si Petrovici Ioan pe ruta Satu Mare-Zalau-Cluj-Napoca-Turda.La ora 12 vom ajunge in Turda,aici copii vor manca in microbus,apoi din Turda mergem prin satul Cheia (iesirea spre Aiud - se merge prin Mihai Viteazu) apoi  se urmeaza marcajul ce duce in Chei: marcaj cruce albastra. Timp aproximativ: 1h 30min.Ajunsi in chei vom cobora  din microbus si vom merge pe jos 2900 de m cat tin cheile turzii,pe parcursul drumului ne vom opri si vom face popas pentru a ne odihni si pentru a manca,vom merge constant,nu in hopuri,viteza de deplasarea o va stabili cel care merge mai incet,conducatoarea grupului va fi Porumbacean Antonela pentru a ne aduce la cunostinta mai multe amanunte legate de Cheile Turzii deoarece aceasta a mai fost prin aceste locuri frumoase.Dupa terminarea drumetiei ne vom intoarce spre casa pe ruta-Cheile Turzii-Turda-Cluj Napoca-Zalau-Satu Mare.Vom ajunge in Satu Mare la ora 19:00.

Etapa Finala

Scopul drumetiei:

tttttttttttttttttttt

Dupa revenirea din excursie in urmatoarele zile de scoala,elevii impreuna cu profesorii isi vor impartasii experientele din cadrul drumetiei.Ei vor realiza un album al clasei cu cele mai interesante poze,planse care vor fi exuse in scoala si lucrari cu informatii sistematizate pe probleme de istorie,geografie,etc.


loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:loading...


Cauta referat