QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate proiecte

Proiect Palete redirectoare
Aceasta se explic` prin faptul c` de[i procesul tehnologic de formate-turnare cere multe cuno[tin]e tehnice, totu[i utilajul necesar a putut s` fie accesibil omului nc` din cele mai vechi timpuri.
Descoperirile arheologice au furnizat date pre]ioase asupra evolu]iei produc]iei de piese turnate. Unele obiecte de art` p`strate pan` n prezent sunt de o m`iestrie care uime[te chiar [i pe speciali[tii din zilele noastre. Astfel, ca exemple din cultura universal` merit` s` fie citat` statuia zei]ei Atena – Promachos a lui Phidias, nalt` de 16 m. Asirienii foloseau bronzul pentru turnarea obiectelor de art` n secolul IX i.e.n., iar chinezii turnau piese din font` nc` din secolul IV i.e.n. Aici se g`se[te statuia unui leu nalt` de 6,1 m [i lung` de 5,5 m, turnat` din font` n anul 974 al erei noastre.
Merit` s` fie citat n mod special Colosul din Rhodos, statuie uria[` din bronz, care a fost amplasat` n portul cu acela[i nume, ce reprezint` pe Helios, zeul soarelui.
Statuia, considerat` una din cele [apte minuni ale antichit`]ii a fost n`l]at` ntre anii 292-280 i.e.n. S-a scufundat n mare n anul 224 i.e.n, n urma unui cutremur. Descrierile contemporane i atribuie o n`l]ime de circa 32 m, ceea ce este de-a dreptul impresionant, ]inand seama de epoca n care s-a realizat.

|n anul 1554 a fost turnat n Rusia un tun din font` cu calibrul de 650 mm, iar n 1620 s-a turnat tunul “]ar” cu o mas` de circa 40 t. |n anul 1689 s-a turnat la Rostov renumitul clopot “Sisoi”, cu masa de circa 32 t, iar mai tarziu s-a turnat un clopot de 130 t.


Capodopera turn`toriei ruse este “Clopotul - ]ar” turnat n anul 1734, care cant`re[te circa 200 t.

|n 1782 s-a turnat la Petersburg statuia “C`l`re]ul de aram`” cu n`l]imea de 10 m [i cu masa de circa 12t; lucr`rile necesare pentru preg`tirea formei au durat [ase ani, iar turnarea [i cizelarea, doi ani.
Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }