QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.

AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

FecundareaFecundarea


Prin fecundare se intelege fuziunea a 2 gameti proveniti de la persoane de sexe opuse. Unirea spermatozoidului cu ovulul are ca rezultat formarea zigotului (celula-ou).

La specia umana fecundarea este monospermica, adica cu participarea unui singur spermatozoid.

In momentul fecundatiei se produc evenimente genetice importante si anume : prin combinarea gametilor haploizi (n) se reface nr. diploid de crs. (2n). Toate celulele somatice provenite din diviziune mitotica vor avea perechi de crs. omologi - unul de origine materna si unul de origine paterna. De asemenea, prin constituirea in zigoti a cuplului de crs. sexuali se stabileste sexul genetic al viitorului organism. Asocierea celor 2 gonosomi proveniti din gameti este intamplatoare, adica spermatozoidul cu x sau cu y fecundeaza ovulul care are intotdeauna x, rezultand genetic xx sau xy.

Se constata totusi o predominanta a zigotilor de sex masculin, dar fetii de sex masculin (xy) sunt mai sensibili si dispar mai frecvent inainte de nastere. Astfel ca diferenta de proportie dintre fete si baieti apare diminuata la nastere, iar la pubertate abia daca mai e sesizata. Mai tarziu, dupa a treia decada a vietii, proportia intre sexe se modifica in favoarea sexului masculin.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }