QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate marketing

Elaborarea strategiei de marketing
Elaborarea strategiei de marketing

Dupa ce s-a realizat segmentarea pietii se poate trece la elaborarea strategiei de marketing. Sunt uzuale trei tipuri de strategii:

- nediferentiata sau de masa; se foloseste cand piata este omogena, putin diferentiata, punctele comune fiind mai importante decat diferentele; abordarea acestei piete se face cu produse standardizate; are avantaje economice clare datorita seriilor mari de productie si faptului ca distributia si comunicarea sunt aceleasi pentru toate produsele; dezavantaj -exista riscul de concurenta pe fiecare segment al pietii de catre un produs mai adaptat; pretul este elementul de competitivitate cel mai important; mentinerea acestei strategii depinde de capacitatea firmei de a-si conserva piata prin costuri de productie mici, printr-o comunicare si imagine de marca puternice etc.( de exemplu, Pur universal / de la Henkel pentru vesela, sanitare, pardoseala, geamuri ; Domestos / de la Unilever).

- diferentiata; firma tine cont de specificitatea fiecarui segment al pietii, propunand o gama extinsa de produse, pentru fiecare segment un produs diferit, permitand o mai buna acoperire a pietii; firma isi adapteaza deci oferta la asteptarile consumatorilor, sperand in cresterea vanzarilor, pe masura cresterii fidelitatii fata de marca; dezavantaj costurile de productie cresc (nu sunt economii de scara / datorate seriilor mari, decat daca diferentierea este superficiala); in plus, costul diferitelor campanii de comunicare, studiilor de piata aprofundate greveaza bugetul de marketing, comunicare, studii; retelele de distributie, uneori multiple antreneaza acelasi efect bugetar ( de exemplu, Renault cu modelele Clio, Megane, Laguna, Scenic, Rx4, Velsatis; Interbrew cu marcile Stella Artois, Becks, Bergenbier, Noroc).

- concentrata; firma se concentreaza doar asupra catorva segmente de piata, pe care intervine ca specialist, adaptand mixul de marketing segmentelor alese ; aceasta solutie este folosita cand piata este atomizata sau cand resursele firmei nu permit adoptarea strategiilor precedente ; exista urmatoarele dezavantaje : piata, si asa destul de mica, se poate restrange, concurenta poate ataca prin preturi mai mici, reorientarea rapida spre alte segmente este dificila ( de exemplu, software numai pentru arhitecti etc.).
{ Politica de confidentialitate } Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:Cauta referat