QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate marketing

Elaborarea strategiei de promovare in cadrul firmei coca-cola
ELABORAREA STRATEGIEI DE PROMOVARE IN CADRUL FIRMEI COCA-COLA

1 Determinarea prealabila a bugetului promotional

Planificarea strategica este procesul prin care se construieste imaginea unei marci pornind de la cunoasterea consumatorilor si in functie de stadiul de viata in care se gaseste acesta.

Ca parte a unei strategii globale, Coca-Cola a adoptat in mai 2004 noua imagine a marcii in Romania; prin solutii grafice cu impact rational, emotional si estetic, aspectul etichetei si elementele de identitate vizuala au fost aliniate la standardele contemporane pentru a intari relatia produsului cu consumatorii sai. Noua identitate grafica a fost comunicata printr-o ampla campanie legata de produs, bazata pe trei componente: cea rationala, componenta emotionala, precum si o abordare speciala pentru tineri, prin care acestia au descoperit in Coca-Cola simbolurile dinamice ale stilului lor de viata.Determinarea bugetului promotional este o problema delicata a politicii firmei. Pentru o stabilire corecta a bugetului se vor avea in vedere atat obiectivele campaniei de comunicare cat si stabilirea bugetului ca procentaj din cifra de afaceri.

Structura bugetului promotional:

Ø     cheltuieli cu onorariul agentiei;

Ø     cheltuieli cu reclame si radio;

Ø     cheltuieli cu onorariul artistilor ce vor participa la spectacol, cheltuieli cu tiparirea afiselor, brosurilor si altor materiale promotionale, cheltuieli cu cadourile oferite, alte cheltuieli.

2 Elaborarea strategiei mijloacelor de comunicare

Compania Coca-Cola opteaza pentru strategia „pull”, actionand asupra orientarii preferintelor consumatorilor catre marca, ceea ce inseamna investitii insemnate in publicitate. Vom folosi urmatoarea structura a mixului promotional:

2.1 Publicitatea

Pentru a intelege publicitatea, trebuie sa intelegem locul si rolul pe care il ocupa in cadrul efortului de marketing in care isi aduce un aport deosebit.

Rolul publicitatii in marketing mix:

Prin marketing mix se intelege efortul conjugat de a concepe, a pozitiona, a promova, si a distribui idei, bunuri sau servicii. Publicitatea este vehicolul responsabil in cea mai mare masura de promovarea si vanzarea produselor Coca-Cola, alaturi de pretul, caracteristicile si distributia acestora.

Rolul publicitatii in segmentarea pietei, diferentierea produsului si pozitionarea acestuia:

Segmentarea pietei este procesul prin care o piata larga si eterogena este impartita in subpiete sau segmente mult mai omogene din punct de vedere al caracteristicilor consumatorilor. Rolul publicitatii este de a crea mesaje care sa raspunda nevoilor si dorintelor diverselor segmente omogene de consumatori si de a le transmite prin intermediul unor canale media adecvate.

Diferentierea produselor este procesul de creare in mintea consumatorului a unei diferente sesizabile intre un produs si altul concurent din cadrul aceleiasi categorii de produse (produse Coca-Cola versus produse Pepsi-Cola). Aceasta diferentiere se bazeaza pe managementul perceptiei consumatorilor.

Pozitionarea produselor Coca-Cola este procesul prin care acestea sunt plasate pe piata astfel incat sa ocupe un loc distinct si cat mai vizibil in mintea grupului tinta caruia i se adreseaza. Pozitionarea se construieste pe doua mari dimensiuni: externa si interna. Pozitionarea externa vizeaza categoria de piata in care evolueaza marca, iar cea interna vizeaza raportul cu celelalte marci din aceeasi categorie, comercializate de Compania Coca-Cola. Pozitionarea interna are o importanta deosebita in cazul Companiei Coca-Cola, care comercializeaza mai multe marci din aceeasi categorie, pentru a se evita procesul de „canibalizare” sau pe cel de „furt de piata” de la propriile produse, in loc de a lua din cota de piata a competitiei.

Rolul publicitatii in generarea profitului:

In aceasta directie, rolul publicitatii este de a atrage mai multi consumatori si de a-i convinge sa cumpere in cantitate mai mare produsele Companiei Coca-Cola, ceea ce conduce la obtinerea de profit. De un efect indirect numit „de loializare” a consumatorului fata de o marca – „brand loyality”, putem vorbi in cazul produselor Coca-Cola. Acest fenomen apare atunci cand un consumator devine fidel produselor Coca-Cola si le foloseste in mod repetat numai pe acestea. Atunci cand un consumator devine fidel, el este mai putin sensibil la cresterea pretului, oferind astfel companiei Coca-Cola posibilitatea de a mari pretul fara teama de a pierde consumatori, marind in felul acesta profitul.

Rolul publicitatii in satisfacerea consumatorilor:

Publicitatea ajuta la stabilirea unei legaturi intre imaginea unui produs si semnificatiile acestuia in contextul social al consumatorului sau chiar in contextul si mai larg, al culturii din care acesta provine.

Sloganurile transmise sunt: „Noul val porneste din tine” – Coca-Cola; „Asculta-ti instinctul/Urmeaza-ti setea” – Sprite; „Gaseste distractia in noua sticla de Fanta”.

Suporturile de transmitere a mesajelor publicitare:

Alegerea se face in conformitate cu obiectivele si strategia media. Functie de obiectivele principale si de limitarile de buget, se aleg tipurile de media cu impact cat mai mare pentru publicul tinta si care nu creeaza presiuni exagerate asupra bugetului. In tabelul urmator sunt prezentate tipurile de media intr-o maniera comparativa functie de impactul asupra audientelor (acoperirea si frecventa) si functie de costurile pentru a atinge o mie de indivizi.

Dupa evaluarea tipurilor media, se face selectia canalelor media care vor fi folosite pentru campanie. Fiecare tip de canal media are caracteristicile sale, iar avantajele sau dezavantajele sale trebuie avute in vedere la elaborarea strategiei.

Televiziune

POZITIV

NEGATIV

Cel mai de impact mediu: imagini in miscare si sunet

Mediu aglomerat, mesajul se uita repede daca nu este repetat

Costuri mici cu posibilitatea realizarii unei acoperiri mari

Comutarea pe alte canale in momentul difuzarii grupajelor publicitare

Selectiv prin alegerea programelor

Extrem de creativ si flexibil

Radio

POZITIV

NEGATIV

Mediu extrem de selectiv (atat regional cat si din punct de vedere al audientei)

Nu garanteaza perceperea mesajului

Viteza de reactie mare in cazurile schimbarii conditiilor de piata

Studii de audienta mai putin precise

Excelent pentru imbunatatirea frecventei

Mediu mobil prezent chiar la punctele de vanzare

Cotidiane si reviste

POZITIV

NEGATIV

Mediu flexibil cu oportunitati pentru reclama color, de dimensiuni diferite

Costuri relativ ridicate

Sunt citite in decursul unei zile intregi mentinand un nivel ridicat de credibilitate

Calitate nesatisfacatoare a tiparului in cazul cotidienelor

Ofera prestigiu marcilor in cazul revistelor

Audienta este moderata in randul publicului tanar si foarte tanar

Permit programarea rapida a campaniei in cazul cotidienelor

Stirile televizate reprezinta o competitie serioasa

Afisaj stradal (Outdoor)

POZITIV

NEGATIV

Audienta mare cu costuri minime

Nu permite comunicarea de mesaje complexe

Excelent pentru introducerea de noi marci si pentru recunoasterea acestora

Eficienta dificil de cuantificat

Mediu de impact - foarte vizibil

Costuri de productie ridicate

-        televiziune: ProTV, Antena 1, TVR 1, Prima TV, B1TV, MTV

-        radio: Radio21, ProFM, Radio Contact, EuropaFM, Radio Total

-        revistePublicitatea are o importanta deosebita in cadrul acestei campanii comunicationale sugerand atmosfera de veselie, trezire la viata prin insasi denumirea ei „Miniprimavara Coca-Cola”.

2.2  Publicitate folosind reteaua internet

Evolutia mondiala  a retelei de internet este un fenomen unic, in sensul ca nici un alt mijloc de comunicare nu a avut o dezvoltare atat de exploziva.

Evolutia retelei Internet in Romania este in perfecta concordanta cu tendintele mondiale, cu diferenta ca, datorita stadiului relativ incipient in comparatie cu America sau Europa de Vest, rata de dezvoltare este mai mica.

Caracteristicile unui website de succes – www.coca-cola.ro

Site-ul Coca-Cola, ca orice alt mijloc eficient de comunicare, are in centrul sau o idee creativa care atrage, implica si intereseaza consumatorul. Intr-un mediu in care accesul este non-linear, o navigare simpla si consistenta pe site-ul Coca-Cola este indispensabila. Informatia este bine structurata din punct de vedere logic, cu detalii in paginile secundare care duce la castigarea respectivului vizitator.

In cazul revistelor se va alege tipul reclamei (color sau alb-negru), formatul reclamei (pagina intreaga, jumatate de pagina, sfert sau alt tip de modul), ce sectiune a revistei este mai indicata pentru reclama (pentru produse alimentare – sectiunea culinara din cadrul revistelor de femei), in ce luni se va cumpara reclama si care din ele.

La televiziune, determinanta este identificarea programelor care se adreseaza cel mai bine grupului tinta. Fiecare statie TV trebuie identificata si, in cadrul ei, se aleg programele in functie de nivelul de audienta. In functie de programul ales, se stabilesc, de asemenea, ora, ziua si costul (functie de lungimea spatiului publicitar).

Actiunile promotionale vor fi transmise conform urmatorului program:

1.     Posturi TV (distributia bugetului TV pe intervale) ($/30”)

Posturi TV

8-9

9-10

11-12

12-13

15-16

16-17

19-20

20-21

21-22

ProTV

2500

2500

2500

3000

3500

3500

5000

5000

3500

Antena 1

2400

2400

2400

2800

3000

3500

5500

4500

2800

2.   Posturi Radio (Distributia bugetului Radio pe intervale)

Posturi radio

7-12

12-14

14-18

18-24

Radio 21

1400

1000

1000

2000

Radfio ProFM

1500

1200

1500

2500

Radio Contact

1200

1100

1200

1500

2.3 Relatiile publice

Relatiile publice reprezinta arta si stiinta de a analiza tendintele, a prezice consecintele acestora si a acorda asistenta conducatorilor de Companii si de a implementa un set de actiuni care sa serveasca atat interesele Companiei cat si pe cele ale consumatorului sau.

Sistemul Coca-Cola este un partener de incredere pentru comunitatile in mijlocul carora isi desfasoara activitatea si investeste permanent in dezvoltarea acestora. 

 

 Peste un milion de euro au fost investiti in ultimii ani in proiecte destinate comunitatilor romanesti. Aceste investitii se refera la programe care au avut ca destinatar direct comunitatea si nu includ beneficiile rezultate din dezvoltarea Sistemului Coca-Cola in Romania (locuri de munca, dezvoltarea mediului local de afaceri etc). Politica de responsabilitate sociala este concentrata in patru directii: piata, comunitatea, mediul si oamenii de la Coca-Cola. Pentru fiecare dintre acestea Sistemul Coca-Cola a dezvoltat programe si a aplicat constant principiul parteneriatului social si cultural si si-a demonstrat disponibilitatea de a se implica in actiuni menite sa impulsioneze valorile si dezvoltarea societatii in care opereaza.

     

 Grupul Coca-Cola Hellenic, din care Coca-Cola HBC face parte, a inclus in 2007 dezvoltarea durabila in mod formal in strategia de afaceri. Excelenta in protejarea apei face parte, in mod organic, din conceptul de dezvoltare durabila. Coca-Cola HBC Romania sustine comunitatile in care isi desfasoara activitatea in conservarea si protejarea resurselor, prin derularea de proiecte integrate, educationale si de mediu:

 

2.4 Promovarea vanzarilor

Promovarea vanzarilor presupune utilizarea unui ansamblu divers de instrumente specifice, majoritatea pe termen scurt, destinate sa stimuleze achizitionarea mai rapida sau intr-un volum mai mare a produselor Coca-Cola.

Pe termen lung, publicitatea incearca sa educe si sa intretina atitudinea consumatorului cu privire la marca Coca-Cola prin comunicarea valorilor acesteia; in schimb, promotiile se desfasoara pe perioade scurte si pot doar sa influenteze comportamentul imediat (si nu atitudinea). Asa cum sunt si numite – promotiile de vanzari – sunt actiuni pe termen limitat, menite sa incurajeze vanzarile.

3 Scopul campaniei promotionale

In ceea ce priveste noua tema Coca –Cola - „Viata are gust” – aceasta nu schimba cu nimic proprietatile marcii, ci aduce o noua filosofie. Viata de zi cu zi e plina de intamplari de care ne amintim intotdeauna cu placere. Este vorba de acele intamplari care te fac sa simti ca traiesti, sa te bucuri, care iti schimba intr-o clipa starea de spirit. Si campania publicitara derulata la sfarsitul anului trecut pentru relansarea produsului Fanta a influentat pozitiv succesul acesteia.

Paralel insa cu derularea unor campanii publicitare de consolidare a brand-urilor existente, Coca-Cola a lansat anul trecut doua produse noi: in vara, Fanta Fructe de Padure, iar la sfarsitul anului o varianta de apa plata, ocazie cu care si-a consolidat pozitia pe segmentul apei de masa. Si imaginea produsului a continuat sa fie in 2001 un obiectiv al companiei, Coca-Cola introducand pe piata o serie de noi ambalaje pentru Bonaqua.
-        Ce incercam sa obtinem in urma campaniei?

Efort media

Mentinerea/sustinerea pozitiei actuale pe piata – reamintirea/ redirectionarea mesajului

Normal

Stimularea/cresterea notorietatii marcii Coca-Cola sau a gradului de incercare

Mare

Prevenire eroziunii din partea unui competitor major

Normal

4.4    Mecanismul campaniilor  HBC Coca-Cola

Mecanismul campaniei din septembrie-octombrie 2005 consta in castigarea pe loc a premiilor , campania desfasurandu-se pentru Coca-Cola Light: „Premiile spun totul despre tine”. In ultimii doi ani Coca-Cola Light a reusit sa se identifice cu publicul sau, atat feminin cat si masculin, prin promotii de succes: Silver Ladz si Coca-Cola Light man. Prin conceptul din anul 2005 s-a dorit dezvoltarea personalitatii brand-ului Coca-Cola Light, un brand modern, sofisticat, efervescent si orientat catre viitor.

Ideea principala in jurul careia este construit conceptul este: „All about me”, ce exprima concis valorile brand-ului si pune accentul pe ideea de „sine”. Lumea Coca-Cola Light se caracterizeaza prin „atmosfera”, actiunea si atitudinea speciala a consumatorului tinta.

In cadrul unei alte campanii din noiembrie 2005, si anume: „Sprite, spune pe bune!” a fost lansata noua platforma de comunicare, prin care Sprite este mai aproape de lumea reala a adolescentilor, li se adreseaza direct, ii inspira cu un umor inteligent si aduce in discutie subiecte care se abordeaza numai intre prieteni.

In cadrul campaniei „Cappy Premium” au fost lansate trei variante, cu beneficii adaugate, fiecare varianta fiind dedicata unei nevoi specifice (silueta, vitalitate, prevenire): Cappy premium portocale, Cappy premium multivitamine, Cappy premium coacaze.

In ultimii ani se observa o reorientare a consumatorilor catre o alimentatie sanatoasa, bazata pe produse de calitate, care aduc beneficii organismului si ajuta la prevenirea bolilor „civilizatiei” determinate de stres, poluare, etc. In Romania, persoanele pentru care acest trend este un mod de viata, reprezinta targetul liniei Cappy Premium. In general, este vorba de femei, din mediul urban, cu varsta intre 20-39 ani si venituri medii/mari.

Coca-Cola a castigat teren in ultima perioada prin impactul puternic asupre generatiei tinere atat prin mesajele energice ale campaniilor publicitare cat si prin participarea sa ca principal sponsor al diverselor evenimente adresate acestui segment de piata, printre care si organizarea festivalului de muzica „Coke Live Festival 2007”, desfasurat in perioada 23-24 iunie pe Insula Lacul Morii din Bucuresti.

Tot in acest context este relevanta si campania sprijinita de Coca-Cola, un program pilot initiat in 2008, care doreste conectarea invatamantului superior romanesc la mediul de afaceri cat si la cerintele firmelor care functioneaza in Romania. Programul de internship le oferea studentilor stagii de practica intre o luna si trei luni, venind in intampinarea cerintelor pietei in situatia in care, in mod normal, marile companii din Romania inregistreaza costuri mari cu formarea si pregatirea noilor angajati, proaspat absolventi de facultate, ce au nevoie de o perioada prea lunga de acomodare in cadrul companiei.

Programul „Start Internship Romania” a fost initiat de Guvernul Romaniei, prin Cancelaria Primului Ministru, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse in colaborare cu mari companii, printre care si Coca-Cola, in conditiile in care climatul economic cerea infiintarea unor asemenea programe educationale.

Strategia de marketing trebuie sa ofere produsul potrivit la pretul potrivit si la locul potrivit. Cererea consumatorului este foarte importanta pentru succesul unui produs. Daca consumatorii nu doresc produsul, acesta nu se vinde. Scopul creeari cererii consumatorului este acela de a face produsul atractiv consumatorului, astfel incat el devine ceva ce ei doresc si le place.

5 Campania de promovare privind lansarea FANTA VISINE

5.1 Obiectivele de comunicare

Cat de multa publicitate trebuie consumata pentru a indeplini obiectivele campaniei?

De multe ori specialistul in media trebuie sa aleaga intre a atinge un numar mai mare de persoane sau a comunica mesajul unui public mai restrans, insa de multe ori.

Obiectivele de comunicare ale Companiei Coca-Cola sunt in functie de obiectivele generale de marketing stabilite.

Obiectiv de marketing pe termen lung – crearea imaginii Companiei. In cadrul acestuia, Compania Coca-Cola isi propune sa fie perceputa ca o bautura racoritoare a intregii familii, mai ales a tinerilor, cu o gama larga de produse de o calitate deosebita.

.

Pe termen scurt – cresterea frecventei de cumparare, cresterea volumului vanzarilor a bauturilor racoritoare.

Din aceste motive generale de marketing se desprind obiectivele de comunicare:

Obiective de ordin calitativ, sunt cele mai importante in cadrul acestei campanii promotionale urmarind perceptia firmei. Se va folosi sloganul „Noul val porneste din tine/Urmeaza-ti calauza”, accesibile oricarui tip de familie.

Obiective de ordin cantitativ, cresterea nivelului vanzarilor, obiectiv care reprezinta, de fapt, o consecinta fireasca a atingerii obiectivelor calitative. Se va urmari atingerea acestui obiectiv pe cale extensiva, prin atragerea tuturor categoriilor de clienti, prin introducerea unei atmosfere de vacanta, de zile fierbinti, care, alaturi de savurarea unei sticle de Fanta Visine care te va racori.

Niveluri psihologice asupra carora se va actiona:

Ø     Interventii la nivel afectiv pe care se pune in principal accent:

Diferentierea promotiei speciale de vara „Urmeaza-ti calauza!” fata de promotiile concurentei. Sugerearea ca numai Coca-Cola ofera astfel de premii. Imaginea Companiei Coca-Cola „A valului care porneste din tine” – ideea principala ce trebuie transmisa pietei tinta.

Ø    Interventii la nivel cognitiv: aducerea la cunostinta pietei tinta de perioada desfasurarii promotiei: 7 martie-17 aprilie 2007.

Ø    Interventii la nivel conativ: atragerea clientilor firmelor concurente prin oferta speciala de vara, de vacanta: „Urmeaza-ti calauza!”. Se va avea in vedere si Acoperirea (Reach), respectiv numarul de persoane care intra in contact, cel putin o data, cu mesajul publicitar, dar si Frecventa(Frequency) ca fiind numarul mediu de expuneri a audientei la mesajul publicitar.

Alegerea optimului „Acoperire vs Frecventa”

Produs foarte cunoscut

Impulsionarea cumpararii

Campanie de intretinere

Acoperire continua moderata

Produs cunoscut, cu cea mai mare cota de piata

Cumparatori loiali

Ciclu lung de cumparare

Frecventa mica

Asadar,obiectivele acestei promotii au fost: obtinerea unui comportament diferit al consumatorului, a crea obisnuinta de a cumpara, a pune in valoare un punct al imaginii de marca si, nu in ultimul rand, de a converti consumatorii concurentei in consumatori ai produsului Fanta Visine.                             

Din 2001, un nr. total de 9 arome Fanta au fost lansate pe piata din Romania: Portocale, Lamaie, Exotic, Grapefruit, Fructe de padure, Madness, Shokata, De sarbatoare, Verde.

 

·       Doar 4 din ele mai sunt disponibile in piata in acest moment: Fanta Portocale, Fanta Lamaie, Fanta Fructe de padure, Fanta Madness.

·       noua platforma de comunicare pentru Fanta  BAMBOOCHA - va fi lansata in Aprilie 2008 ce va face Fanta o marca mai atractiva atat pentru adolescenti cat si pentru tinerii adulti.

 

 

Prin lansarea Fanta Visine, compania Coca-Cola doreste sa completeze gama de arome Fanta disponibila in Romania, care include Fanta Portocale, Fanta de Lamaie, Fanta Madness (aroma de struguri), Fanta Fructe de Padure si Fanta Shokata (aroma de soc si lamaie).

De ce lansam  Fanta Visine?

 • Fanta Visine  se situeaza in categoria aromelor distincte si a fost cea mai dorita aroma pentru o viitoare lansare.
 • Ca si  strategie pt FANTA in 2007 numarul de arome trebuie sa fie limitat la MAXIM 7
 • Noile lansari vor fi LIMITATE 1/an inlocuind o aroma mai slab performanta,  in cazul de fata Fanta Shokata.

Conceputa special pentru a oferi un gust deosebit, dulce-acrisor, bautura racoritoare proaspat introdusa pe piata ofera o aroma extrem de apreciata, cea de visine.

 Lansata sub sloganul”Dulcele acrishor gust al distractiei”, Fanta Visine va putea fi savurata de toti cei care prefera gustul racoritor al acestui fruct si care vor sa descopere o noua modalitate de a se bucura de viata si de noi senzatii de prospetime.  Fanta Visine respecta intocmai esenta comunicarii Fanta: aroma fructelor proaspete, culori stralucitoare si senzatia revigoranta a milioanelor de bule care prind viata la deschiderea fiecarei sticle. Fanta este prin excelenta expresia distractiei, a prospetimii si a spiritului tanar.

Este o atitudine pozitiva care te face sa te bucuri de momentele amuzante impreuna cu prietenii tai. 

 

 

Suportul de marketing

ATL

 •  TV: spot TV international adaptat
 •  PR blitz la redactiile principalelor cotidiane si sediul KA

BTL

 •  Etichete
 •  POP
 •  Display
 •  Mercantizare
 •  Sampling

In localitatile unde se vor construi display-uri se vor acorda retailer-ului gratis sticle de Fanta in bridge de carton ca si suport de vanzare si incercare a produsului.

 

 Fiecare agent de vanzari va primi un tricou personalizat cu Fanta Visine. 

 

Fanta Visine raspunde astfel asteptarilor consumatorilor care isi doresc un produs nou, cu un gust deosebit si o personalitate bine definite. Campania de lansare pentru Fanta Visine cuprinde un spot TV, materiale la punctele de vanzare, sampling si afise si va fi comercializata in ambalaje de 0,250 ml RGB, 0.5 l PET, 2 l PET.

5.2 Perioada de lansare

Sampling

Perioada :7 martie – 17 aprilie 2007 (weekend)

Mecanism

 • Dl. Visina si echipa sa de 2 majorete vor invita consumatorii sa incerce noua aroma de Fanta

Orase Locatii KA si top RA din 11 orase : Bucuresti, Brasov, Ploiesti, Iasi, Suceava, Constanta, Braila, Cluj, Oradea, Timisoara, Craiova

Informatii suplimentare

Coduri EAN:

        FANTA  Sour Cherry  250  ml  RGB                              

        FANTA  Sour Cherry  500  ml  PET                         

        FANTA  Sour Cherry  2000  ml  PET           

Coduri BASIS:

        FANTA  Sour Cherry  250  ml  RET x 24                   

        FANTA  Sour Cherry  500  ml  PET x12                     

        FANTA  Sour Cherry  2000  ml  PET x 6    

Dana Ichim, Fanta Brand Manager pentru Regiunea Adriatic & Balkan declara cu aceasta ocazie: 'Suntem convinsi ca Fanta Visine va fi un a'hit” al acestei primaveri. Fanta Visine este o bautura racoritoare plina de savoare care va oferi consumatorilor romani o noua definitie a prospetimii si nu in ultimul rand a distractiei.'

5.3 Buget alocat campaniei Fanta Visine

Coca-Cola Romania a lansat in Romania campania promotionala Fanta Visine' Gustul dulce acrisor al distractiei '. Promotia se desfasoara in perioada 7 martie-17 aprilie 2007. In total vor fi  un numar de 1 506 505 de premii in valoare totala de 375.000 Euro.

 

 Promotia locala din Romania este implementata de agentia McCann Erickson.  Pentru spoturile TV ale promotiei Fanta Visine, McCann a folosit filmarile Ogilvy New York realizate pentru Fanta Visine  odata cu lansarea din martie. Spoturile radio au fost realizate in intregime de McCann Erickson Romania, o contributie importanta fiind adusa de Craita Coman, Copywriter la McCann. Contul de PR este in portofoliul Image Promotion.

 

 Pe tot parcursul promotiei, consumatorii din Romania au sansa sa castige peste 1.500.000 de premii : 100 de perechi lentile de contact colorate, 1.000 de costume de baie pentru fete si baieti, 5.000 de perechi de bascheti, 500.000 de sticle de Fanta la 250ml si 1.000.000 de sticle de Fanta la 500ml, cu etichete de colectie. Premiile pot fi castigate „pe loc”, prin citirea mesajelor de sub capacele sticlelor promotionale de Fanta. In plus, echipe de promoteri Fanta vor organiza concursuri pe terasele din toata tara oferind pe loc si alte premii.

 In premiera, sticlele de Fanta oferite ca premiu vor surprinde consumatorii cu etichete de colectie, cu personaje  prezente in spoturile TV din toata lumea. Marele Premiu va desemna cinci dintre participanti. Fiecare dintre acestia va castiga o calatorie extraordinara, impreuna cu trei prieteni, catre orice destinatie din lume.      

Campania promotionala este sustinuta de spoturi TV si Radio, materiale la punctele de vanzare, ambalaje promotionale de 0,250 l RGB, 0.5 l, 1l si    2 l PET. 

6 Concluzii             

De la bun inceput, Coca-Cola a fost o parte din viata oamenilor de peste tot in lume. Astazi, este mai mult decat un produs, este un simbol al calitatii, integritatii si valorii. Pentru completarea ofertei si dorintelor clientilor, Compania si-a completat gama de produse prin introducerea de noi arome in cadrul gamei FANTA, prin schimbarea Brand-ului, dorind sa realizeze o interactiune rationala, o conexiune emotionala si o provocare a entitatiolr tinere sa experimenteze noua imagine Coca-Cola.

Toate produsele Coca-Cola se caracterizeaza printr-un raport pret/calitate excelent. Obiectivul Companiei este acela de a prezenta in toate locurile in care se consuma bauturi racoritoare.

Aparitia  noului gust  de Fanta Visine s-a bucurat de un real succes  randul consumatorilor.

 

 Cercetarile facute la acel moment au relevat faptul  adolescentii din Romania cautau un nou produs, cu gust special  cu personalitate bine definite. La momentul respectiv,  aroma de visine a fost cea mai populara alegere din cele opt pe care consumatorii  au fost invitati  le incerce. 

 

 Vanzarile au fost satisfacatore,compania bucurandu-se  ca a mai  castigat un loc pe  piata consumatorilor de bauturi racoritoare.

In concluzie, se poate spune ca publicitatea ofera un motiv pentru a cumpara, in timp ce promovarea ofera un stimulent pentru a cumpara.

In aceasta epoca a competitivitatii, Compania Coca-Cola reprezinta o companie de succes. Secretul? – consecintele efectului de multiplicare care face din capitalism cel mai bun sistem economic care satisface, in cel mai inalt grad, nevoile si dorintele oamenilor:

-        in primul rand, creeaza locuri de munca;

-        in al doilea rand, sprijina furnizorii de servicii si bunuri;

-        in al treilea rand, contribuie la crearea unor standarde care imbunatatesc calitatea vietii in toate tarile in care isi desfasoara activitatea.

                                 BILIOGRAFIE

 1. Anghel, Laurentiu  Strategia promotionala a firmei, Revista Marketing management, studii, Bucuresti 2001
 2. Asandei Mihaela  Strategii de management si marketing in comertul contemporan, Ed. Independenta Economica, Pitesti, 2003
 3. Balaure, Virgil  Marketing, Ed. Uranus, Bucuresti, 2006
 4. Barbulescu, C.  Managementul productiei, Tribuna Economica, Bucuresti, 2005
 5. Bagu, C.; Badea, F.  Sisteme de organizare a productiei – studii de caz si lucrari practice complexe, Tribuna Economica, Bucuresti, 2001
 6. Bondrea A.  Politici de marketing, curs teoretic
 7. Catoiu, I.  Cercetari de marketing, Ed. Uranus, Bucuresti, 2002
 8. Catoiu, I.; Teodorescu, N.  Comportamentul consumatorului, Ed. Uranus, Bucuresti, 2007
 9. Fifield P., Gilligan C.  Strategic Marketing Management, Butterworth-Heinemenn Ltd. Oxford 1998
 10. Kotler Philip, Armstrong G.  Managementul marketingului, Ed. Teora, Bucuresti 2008
 11. Kotler Philip  Principiile marketingului, Ed. Teora, Bucuresti 2008
 12. Marion A.  Le Diagnostic d’Entreprise, Ed. Economica Paris, 2004
 13. Matricon C.  Le Systeme Marketing, Dunod, Paris, 1998
 14. McDonald H.M.  Marketing Plans, Butterworth-Heinemenn Ltd. Oxford 1998
 15. McDonald H.M., Leppard J. The Marketing Audit, Butterworth-Heinemenn Ltd. Oxford 2006
 16. Moldoveanu, G.  Managementul operational al productiei, Ed. Economica, Bucuresti, 2007
 17. Neamtu, Adina Claudia  Marketing, Ed. Economica, Bucuresti 2005
 18. Nicolescu, O.  Metodologii manageriale, Tribuna Economica, Bucuresti, 2001
 19. Olteanu, V.  Marketingul serviciilor  - o abordare manageriala, Ed. Ecomar, Bucuresti, 2003
 20. Patriche D.  Marketing industrial, Ed. Expert, Bucuresti, 2005
 21. Pop, N Al.; Dumitru, I.  Marketing international, Ed. Uranus, Bucuresti, 2001
 22. Pride W.M., Ferrell O.C.  Marketing Concepts and Strategies 7th Edition, Houghton Mifflin Co. Boston, 1996
 23. Smedescu Ion  Marketing ,Ed.Universitara Bucuresti ,2004
 24. Tomescu Florin  Managementul societatilor comerciale, Ed. Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1998
 25. Thomas C. Kinnear, Kenneth L. Bernhardt  Principles of Marketing, Ed. Scott, Foresman and Company, London-England, 2006
 26. Vasilescu, I.  Investitii, Economica, Bucuresti, 2000
 27. Zaharia, R.  Marketing social-politic, Ed. Uranus, Bucuresti, 2001
{ Politica de confidentialitate } Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:Cauta referat