QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate marketing

Consumatorul tinta marketingului
Consumatorul tinta marketingului

Tinta comunicarii este ansamblul consumatorilor actuali sau potentiali alesi drept destinatari ai actiunii de marketing. Tinta de marketing este diferita de tinta de comunicare, fiind inferioara numeric.

Determinarea tintei se face prin studii cantitative si calitative; pot fi directe (reprezinta circa 3 / 4 din bugetul de studii al firmei, cuantifica date), sau studii documentare (desk research).

Studiile directe sunt sondajele sau panelurile. Sondajele pot fi efectuate pe un esantion, prin metode probabilistice sau nonprobabilistice (cote sau itinerarii); se redacteaza un chestionar, sunt alese tipurile de intrebari (deschise, inchise, cu raspuns multiplu, ordonate) ; sunt culese datele si apoi sunt prelucrate.

Panelurile sunt foarte utilizate si reprezinta aproape jumatate din piata studiilor. Panelul este un esantion permanent de unitati statistice, servind la culegerea de informatii asupra unui subiect dat. Exista paneluri de consumatori si de distribuitori.

Studiile calitative sunt: interviurile, tehnicile proiective (intervievatul nu vorbeste in nume propriu ci la persoana a treia), tehnicile de observare a comportamentului (interviul are loc fara ca intervievatul sa stie, chiar in momentul actiunii). Studiile referitoare la socio-stiluri sunt complexe (cantitative si calitative).

Compozitia tintei este ansamblul persoanelor alese pentru a fi atinse prin actiunea de comunicare. In tinta intra: consumatorul (utilizatorul), cumparatorul (poate fi diferit de consumator / mancare pentru caini), prescriptori si factori de influenta. Valabilitatea determinarii tintei depinde de calitatea segmentarii, de cunoasterea consumatorului si pietii.

Exista mai multe tipuri de tinta: principala (i se consacra majoritatea bugetului); secundara (restul bugetului serveste ca sprijin pentru atingerea obiectivului); diferentiata si nediferentiata; stransa si larga; specifica.

Asadar, consumatorul este principalul receptor al comunicarii, adica un factor primordial in elaborarea strategiei de comunicare.
{ Politica de confidentialitate } Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:Cauta referat