QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Radiatiile hartmann
RADIATIILE HARTMANN

 

   In 1940 cercetatorul german Joseph HARTMANN a facut urmatoarea experienta. A pus pe pamant mai multe cutii (custi) cusoareci. A observat ca acestia se adunau cu regularitate in aceleasi locuri, pe care le-a insemnat. A schimbat pozitia custilor si a constatat ca animalele au revenit pe locurile insemnate, evitand aceleasi zone.

   Concluzia: pamantul emite o retea de radiatii organizate sub forma unor benzi, intocmai ca paralelele si meridianele geografice, orientate pe directiile N-S si E-V.

 

  

 

 

 

 

 

 


     

 

 

 

   Radiatiile Hartmann sunt nascute de presiunile magmei asupra partilor tectonice rigide, prin intermediul zonelor vascoase, avand o grosime (placile tectonice) intre 70..190 km.

      Presiunea la nivelul inferior al placii tectonice se manifesta conform celor cunoscute in hidraulica - perpendicular. (perpendiculara locului este dreapta care uneste centrul Pamantului cu punctul observatorului de referinta).

      Fortele de impingere ale magmei determina aparitia tensiunilor interne, proportionale cu acestea (cu fortele de impingere - ordin de marime circa 3 milioane tone/cm2 - cu variabilitati). Cand aceste forte de impingere depasesc rezistivitatea specifica placii, aceasta se fisureaza, magma accesand prin fisura structuri superioare ale placii.

      Fortele de impingere ale magmei (inclusiv suprapresiuni) maxime au creat pana in prezent in placile tectonice fisurile de eliberare ale suprapresiunilor, de-a lungul contururilor continentelor, al rifturilor oceanice -, precum si fisuri importante traversand continentele sau arhipelagurile, formand pana in prezent 'lanturile de foc' de-a lungul acestora -, linii de vulcani continue.

      Proportional cu grosimea placii tectonice, cu variabilitatea densitatii naturii rocilor catre suprafata, aceste forte difuzeaza in masa placii, avand tendinta de a se egaliza, pe principiul vaselor comunicante, de la punctul de nastere al fortei, catre punctul de aplicatie. Ca urmare a acestora apar atat radiatiile rectangulare de tip Hartmann cat si variabilitatile acestora in timp, dar si curbarea lor care la suprafata placii atinge un unghi de 7° fata de verticala locului.

      Aceasta curbare avand loc fata de perpendiculara locului pe celelalte doua axe N-S si E-V, are ca urmare un aspect de inflorescenta la nivelul planului placii, care se amplifica de-a lungul verticalei locului astfel incat la anumite inaltimi variabile deasupra placii, extremitatile benzilor Hartmann se unesc, determinand o sfera spatiala in jurul Pamantului, la inaltimi variabile in timp, in care radiatiile Hartmann au densitatea uniforma, omogena si nu eterogena, ca la suprafata Pamantului, unde exista benzi. Zona de radiatii telurice omogene este o zona mai favorabila vietii, zona care se apropie de suprafata Pamantului in timpul seismelor si imediat dupa aceea.

      Tensiunile interne din placa tectonica sunt constituite din energii si informatii avand caractere malefice, orientate pe directiile fisurilor, a cosurilor vulcanilor, prin care atunci cand sunt excedentare rezistivitatii specifice, erup, consumandu-se prin lucru mecanic executat atat de seism cat si de miscare ascendenta sau pe orizontala a magmei. Echilibrul placilor tectonice in prezent este numai temporar, nu este stabil si continuu, cu motivatii ce depasesc cunoasterea gradului I.

      Inca de la Facere, toate creatiile Tatalui Ceresc au fost subordonate omului, creat in ziua a VI-a.

      Catastrofele tectonice care au fost, sunt si vor mai fi, sunt permise in Legile Divine ca urmare a activitatilor executate cu liber arbitru de catre oameni, avand caracter malefic. De aceea, in urma catastrofelor tectonice isi pierd viata: ateii, orgoliosii, cei cu pacate depasind o limita permisa, precum si aceia care accepta iubirea acestora. Dupa fiecare seism, eruptie, raman numai atatia din cei de mai sus cati sunt necesari pentru a aduce suferinte celor benefici, mai elevati, ramasi in zona placii pentru a-si rezolva problemele reciproce spirituale, inca nerezolvate. Adica, seismele si eruptiile  nu vor fi necesare si nu vor mai avea loc atunci cand oamenii nu vor mai gresi, nu vor mai pacatui ca in timpul ultimilor 500 de ani din cei 1000 de ani pace.

      Radiatiile Hartmann constituie rezultanta configurarii fortelor din interiorul placii tectonice, la suprafata acesteia, corespunzator profilului ei. Ele sunt rezultanta armonizarii fortelor tensionale ale magmei, la suprafata placii tectonice. Fiecare placa, corespunzator caracteristicilor fizico-chimice, are rolul de a compune si descompune fortele pe care le armonizeaza sub forma radiatiilor Hartmann.

      De aici rezulta ca benzile de radiatii Hartmann nu sunt egale pe fiecare placa tectonica, ele difera, ceea ce explica si variabilitatile acestora, locale, in timp, inclusiv prin producerea seismelor in unele locuri.

      Acest lucru arata faptul ca limitele de producere a seismelor in fiecare zona, tara, placa tectonica, pentru radiatiile Hartmann, viteza si directia de variabilitate sunt diferite.

      Nocivitatea radiatiilor in timpul seismului scade, datorita deplasarii lor. In timpul distrugerii fizice apar si conditiile necesare renasterii.

 

               Observatii: Masuratori facute in perioada 28.04 -15.05.1999:

      Maxim de activitate seismica - 15 mai, ora 6.45

      Viteza de deplasare pe ora - spre S-E 45,8 cm/h

                                    - spre S-V 37,5 cm/h

   In paralel cu viteza de deplasare a caroiajului Hartmann, apare si o miscare de rotatie a sa (maxim 3O in 12 ore).

     

   Panica favorizeaza si amplifica efectele seismului si seismul in declansarea

     

   Pe 14 mai, caroiajul Hartmann s-a rotit levogir cu 12 O in 330 minute ( 2 O si 18' pe ora), cu o zi inainte de seism.

 

      In fiecare dimineata, rasaritul Soarelui determina atat rearanjarea cat si amplificarea radiatiilor Hartmann (latime, intervale), diminuand riscul producerii seismului. La apusul Soarelui apare fenomenul invers: noaptea amplifica riscurile de cutremur in miscarea ei de la V la E.

      Rotatiile radiatiilor Hartmann penduleaza intre sensul dextrogir si cel levogir.

      Marile seisme se pot disipa in mici seisme.

      Activitatea informationala malefica din zona placilor determina acumularea atat de informatii cat si de energii malefice in placi. Atunci cand aceste acumulari de IE malefice depasesc anumite limite permise, posibile, prin lucrul mecanic al seismului energiile malefice se consuma, iar suferintele provocate oamenilor din zona anihileaza informatiile de tip malefic acumulate in placa. IE malefice, acumulate in placi de activitatile (ganduri, vorbe si fapte) malefice ale oamenilor din zona sau din alte zone - directionate catre o anumita zona a unei anumite placi atrag, deasemenea, entitati malefice specifice tipului de IE.

      In timpul seismului, cand se declanseaza si consuma aceste IE malefice, entitatile atrase (inclusiv ingeri pazitori ai karmelor celor din zona, etc) isi realizeaza propriile misiuni, dupa care, in functie de IE malefice ramase, raman in zona numai acelea corespunzatoare.

      Beneficitatea activitatii oamenilor din zona este un factor favorabil care se implementeaza sub forma de energii si informatii in amprentele IE create in placa. Activitatile malefice ale oamenilor (razboaie, legi avand caracter calcator al Legilor Divine, conflicte de tip rasial, sovin, nationalist, inter-etnic, articole scandaloase din mass-media, etc) creaza decalaje nepermise, incompatibile, de energii antagonice, antagonice starii de echilibru IE a placii.      Intre placi nu pot exista decalaje de tip IE (doar energiile le pun in miscare)

Exemplu: evenimente care au determinat acumularea de IE in perioada mentionata:

      - benefice: vizita Papei si rugaciunile din toate bisericile crestine

      - malefice: conflictul din Yugoslavia, aprobarea de survol, aprovizionarea si stationarea trupelor NATO pe teritoriul tarii, intrarea emigrantilor din Serbia in Romania si influentele lor.

      In 15 mai 1999 dimensiunile benzilor Hartmann au fost: intervalul 11..15 cm

                                                                                 latimea 6,5..6,6 cm

      la momentul critic: intervalul 7,5..9 cm

                        latimea 1,7..2,1 cm

 

      Variatiile caroiajului Hartmann precum si ale altor SST-uri afecteaza negativ IE fundamentale ale sistemelor vii determinand aparitia oboselii fizice (isi pierd vlaga) fara motiv, precum si aparitia sentimentelor de teama nejustificata, fara cauza, neliniste, etc.

      Se recomanda ca la aparitia acestor sentimente si vibratii sa se verifice dimensiunile caroiajului Hartmann pe o perioada de mai multe zile pentru a se observa daca ele scad si se apropie de cotele de pericol.

      Latimi mai mici de 2 cm, intervale mai mici de 10 cm, indica seisme cu magnitudine mare (mai mare de 7 grade pe scara Richter) cand intervalele pot ajunge la 7,5 cm, iar viteza de deplasare in Romania, zona Bucuresti poate fi:

      V > 80 cm/h pe directia S-E

      V > 55 cm/h pe directia S-V

      In timpul seismului vitezele de deplasare pe ora ajung de ordinul metrilor pe ambele directii si pe rezultanta dintre ele.

      Viteza de rotatie = 0° 45' /h in sens levogir.

 

Caracteristicile radiatiilor Hartmann:

   1. Tendinta fundamentala de descrestere in timp;

   S-a constatat ca in timp, dimensiunile benzilor si ale intervalelor se modifica, fara a fi influentata orientarea lor:

 

 

1940

1986

1990

1994

iE-V

2m

92cm

46cm

28cm

lE-V

36cm

18cm

16cm

14cm

iN-S

1,92m

86cm

38cm

23cm

lN-S

32cm

15cm
14cm

12cm

 

   2. Variatii momentane, inaintea, in timpul si dupa producerea cutremurelor.

   Astfel inaintea unei miscari seismice (1991):

             iN-S=11cm        i E-V=12cm        lN-S=4cm         l E-V=5cm

 

   Cand viteza de deplasare a benzilor este >15cm/h cutremurul este iminent.

   3. Viteza de deplasare normala a unei placi tectonice este de 4-6cm/an. Cand i<11cm, l<5cm producerea seismului are loc in aproximativ 1h-11/2h. In timpul seismelor dimensiunile retelei ajung la 0, practic reteaua dispare, dupa care revine la dimensiunile initiale

   4. Radiatiile Hartmann prezinta o periodicitate de 140±8 ani. Atunci cand i=l=0 apar cutremure devastatoare (daca acest fenomen este meritat) sau au loc mai multe cutremure de intensitate mica care elibereaza energiile tectonice in mod gradat. Acestea sunt momente de cumpana si salt in istoria omenirii. In 1860 a inceput ultimul ciclu.

   5  La acelasi moment de timp dimensiunile retelei prezinta variatii in spatiu: in diverse puncte de pe glob reteaua Hartmann difera ca dimensiuni datorita particularitatilor scoartei terestre si a placilor tectonice din zona.

   6. Punctul de intersectie al benzilor se numeste punct critic si este de 6-7ori mai nociv decat o banda de radiatii. Pisicile isi inceteaza (reduc) propriile activitati energetice ca sa poata dormi si se odihnesc indeosebi pe puncte critice. Cand punctul critic se suprapune peste o alta SST creste nocivitatea radiatiilor. Pasarile isi parasesc cuibul cand punctele critice ajung sub acestea.

   7. Radiatiile Hartmann sunt provocate de diferite structuri angajate tensional, fiind generate de la adancimi se peste 70km pana la 130-170km. Fata de verticala locului fac un unghi de 70.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


                                                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 In atmosfera, acolo unde i=l=0 se formeaza o sfera benefica in jurul Pamantului care nu este perturbata de radiatiile Hartmann.

   8. In cazul producerii cutremurelor, punctul de emisie al radiatiilor Hartmann este mult mai apropiat de scoarta terestra. Cu cat benzile sunt mai late, cu atat ele sunt generate de la o adancime mai mare. Atunci cand adancimea de emisie este <20m cutremurul este iminent.

   9. Un strat de apa cu o grosime >15m opreste penetrarea radiatiilor Hartmann si le anihileaza efectul nociv. Pe mari si pe oceane nu se intalnesc retele de radiatii Hartmann.

   Algoritmul de determinare a radiatiilor Hartmann.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


   1. Se alege un punct de statie (A) si se stabileste directia de inaintare. OR se concentreaza pe algoritmul: “Caut numai limita benzii Hartmann cea mai apropiata de acest punct. Cand ajung pe ea, ansa sa faca 900 cu directia de inaintare.” Se determina astfel doua puncte ale limitei.

   2. Mentinand directia OR se concentreaza pe algoritmul: “Caut numai cealalta limita a acestei benzi Hartmann. Cand ajung pe ea, ansa sa faca 900 cu directia de inaintare.” Se gasesc astfel limitele benzii 1.

   3. Pe aceeasi directie se continua cautarea folosind algoritmul: “Caut numai limita dinspre mine a urmatoarei benzi Hartmann. Cand ajung pe ea, ansa sa faca 900 cu directia de inaintare.”

   4. Mentinand directia, se utilizeaza algoritmul: : “Caut numai cealalta limita a acestei benzi Hartmann. Cand ajung pe ea, ansa sa faca 900 cu directia de inaintare.” Se determina astfel banda 2.

   5  Se alege alt punct de statie (B) si la fel ca mai sus se determina benzile 3 si 4.

 
{ Politica de confidentialitate } Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:Cauta referat