QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate chimie

Turmalina
Turmalina este un silicat complex de aluminiu si bor, cu duritatea 7-7,5 pe scala Mohs. In lume, se gaseste in diferite locuri, cum ar fi Uralii, Boemia, Saxonia, Insula Elba, Norvegia, Marea Britanie, Groelanda, Republica Malgasa, Afghanistan, S.U.A. etc. Forma opaca e cunoscuta si sub numele de „Schroll”, iar cea albastra de „Indigolita”.
Turmalina este Piatra alternativa a lunii octombrie si a zodiei Balantei (24 septembrie - 23 octombrie), numerologic fiind asociata cu 11 care, prin reductie, da valoarea 2, deci asocierea sa numerologica dubla este 11/2. Turmalina verde este Piatra lunii mai, iar cea cu nuanta galbena, a toamnei si a orei 6 dimineata.
Este Piatra ingerului Tadhiel, cel care l-a impiedicat pe Abraham sa-si sacrifice fiul, Isaac, la porunca lui Dumnezeu. Vocea lui a fost aceea care i-a spus „nu-ti ridica mana asupra copilului …caci stiu ca esti temator de Dumnezeu”.
Turmalina este folosita din cele mai vechi timpuri ale crestinitatii pentru confectionarea inelelor pastorale, cu toate ca uneori se foloseau si alte Pietre albastre, cum ar fi Safirul. Datorita compozitiei sale chimice extrem de complexe, ea poate diferi de la un Cristal la altul, iar cateodata chiar in cadrul aceluiasi individ. Tocmai de aceea, se poate intampla ca acelasi Cristal sa prezinte culori diferite la capete (la unul rosu, la celalalt albastru, iar la mijloc portocaliu) ori culori diferite in interior si in exterior (in interior rosu, iar in exterior verde – Cristalul „pepene”). Comparativ cu celelalte Pietre, Turmalina prezinta cea mai vasta gama de culori si tonuri; in plus, are si o stralucire deosebita.
Se considera ca Turmalina este una dintre Pietrele de origine extraterestra, ea fiind materializata pe Terra de formele superioare de viata, pentru a asista umanitatea in tranzitia spre Era Varsatorului. Ea va forma puntea policroma ce poate fi traversata de spirit, creand un echilibru de forte ce vor permite legarea diferitelor lumi.
Turmalina verde (Verdelita) este un tamaduitor al tuturor nivelelor, extinzandu-si energiile de la cele mai subtile esente spirituale, pana la cele mai grosiere, ale formelor materiale. Poate sa intareasca sistemul nervos, facandu-l capabil de mai multa forta spirituala. Pe masura ce corpul fizic isi modifica frecventele, pentru a se alinia cu energia Turmalinei verzi, se produce o reechilibrare a balantei hormonale, se pot atinge stari tot mai elevate ale constiintei. Este o Piatra excelenta pentru a fi purtata si/sau folosita in cazurile de oboseala cronica, epuizare, dar si pentru refacerea si regenerarea omului. Inspira creativitate, fiind purtata din acest motiv de catre artisti. Purtata in dreptul gaurilor (accidentale) ale corpului auric, le protejeaza de influentele negative externe.
Turmalina roz (Rubelita) este una dintre Pietrele trinitare ale chakrei inimii. Se poate folosi in conjunctie cu Cuartul roze si Kunzita, pentru initierea activitatii complecte a acesteia. Cuartul roze focalizeaza, pentru inceput, dezvoltarea iubirii sinelui, activata apoi de Kunzita, care o face apta pentru exprimarea spre exterior. Avand acest fundament pregatit, Turmalina isi exercita influenta pentru oferirea respectivei Iubiri, intregii lumi. Turmalina roz este cea care da Iubirea in lumea materiala. Prezenta sa creeaza Iubire si entuziasm in viata. In acelasi timp, prin sursa sa infinita de Iubire si compasiune, ea este si autoprotejata. Prin vibratiile sale, Turmalina roz este capabila sa transforme radical legaturile nocive dintre inima si sentimentele negative, cum ar fi cele de parere de rau, de teama etc.
Folosind, purtand, meditand cu Turmalina roz, ea va inspira inima sa abandoneze sentimentele negative din trecut, favorizand cresterea increderii in puterea Iubirii. Multe suferinte ale corpului fizic isi au originea in planul emotional. Vibratiile Turmalinei roz vor dizolva si disipa aceste sentimente destructive vechi. Odata purificata inima de aceste impresii din trecut, ea poate sa se apropie deja de cunoasterea adevaratelor scopuri ale sentimentelor: exprimarea bucuriei Iubirii.
Turmalina neagra (Schorll) reflecta energiile negre in loc de a le absorbi. Este o Piatra ce poate fi folosita si/sau purtata atunci cand se intra intr-un ambient negativ sau unde este de asteptat sa se vina in contact cu energiile inferioare. Ea ajuta in formarea unui scut ce are menirea sa imunizeze persoana in fata efectelor vatamatoare ale influentelor fizice sau psihice. Se poate folosi, de asemenea, pentru neutralizarea propriilor energii negative, cum ar fi furia, supararea, gelozia, insecuritatea etc. Prin purtarea unei asemenea Pietre se diminueaza puternic tendintele neurotice.
Turmalina neagra este una dintre cele mai folositoare Pietre atunci cand se incearca pamantarea energiilor spirituale. In asemenea cazuri este necesar sa fie plasata pe chakrele inferioare, in timpul sedintelor de cristaloterapie, pentru a canaliza si utiliza in corp energiile chakrelor superioare. Baghetele de Turmalina neagra se pot plasa la genunchi sau picioare, pentru a directiona spre Pamant energiile negative din corp. De asemenea, ele pot fi folosite pentru directionarea energiilor dinspre coroana spre chakrele de baza. Daca undeva exista un blocaj, indiferent daca el se afla pe corpurile vibrationale ori pe cel fizic, baghetele de Turmalina neagra mentinute si rotite deasupra zonei (in sens antiorar) vor clarifica si elibera zona respectiva. In folosirea acestei tehnici, se mai recomanda directionarea spre zona afectata de cel putin trei Cristale limpezi de Cuart, pentru a ajuta in dizolvarea blocajelor.

Uneori, Turmalina neagra apare in Cuart limpede (cunoscut, in asemenea cazuri, drept Cuart turmalinat), combinatia aceasta fiind ideala pentru eliminarea aproape a oricarei energii negative subtile.
Turmalinele bi-, tri- si multicolore. Lucrul cu asemenea Cristale este o bucurie si in acelasi timp o placere. Unele dintre ele pot afisa pana la patru sau chiar cinci culori diferite.
Una dintre combinatiile cele mai bune pentru cristaloterapie este cea roz/verde. Aceste Turmaline bicolore sunt cele mai bune tamaduitoare ale inimii. Raza verde intervine in ranile emotionale stocate de inima, iar cea roz inspira Iubirea care trebuie sa o patrunda. Acest tip de Turmalina se poate folosi in cristaloterapie deasupra si in jurul chakrei inimii, precum si in zona plexului solar.


loading...
{ Politica de confidentialitate } Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:


loading...


Cauta referat