QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate chimie

Definirea pigmentilor
DEFINIREA PIGMENTILOR

         Pigmentii anorganici se definesc ca fiind substante anorganice colorate, dispersabile, care au capacitatea de a forma cu generatorii de pelicule protectoare, acoperiri decorative sau decorativ-protectoare.

       Pigmentii ceramici fac parte din categoria pigmentilor anorganici. Ei se definesc ca fiind silicati, silico-aluminati sau alte combinatii anorganice ale metalelor tranzitionale cu proprietati colorante, care introdusi in mase ceramice sau glazuri le confera acestora culori a caror intensitate este influentata de proportia de adaugare, de conditiile de ardere si de compozitia fondantilor insotitori. Un rol important in categoria  pigmentilor il ocupa cei cu rezistenta la temperaturi ridicate si la agresivitatea topiturii generatoare de pelicule acoperitoare.

        Culoarea ceramica, e compusa din doua parti:

-colorantul propriu-zis sau pigmentul, respectiv semifabricatul care da culoarea

-fondantul sau frita, mediul de dispersie de natura sticloasa ale carui caracteristici depind de felul culorii, de mediul de aplicare,etc.

       Pigmentii ceramici trebuie sa reziste fara descompunere la temperaturi ridicate de ardere si la atacul chimic, executat de fondantii insotitori.


loading...{ Politica de confidentialitate } Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:

loading...Cauta referat